היי, אפשר עזרה?

נתת לבעיה מכה בראש

הבעיה בתקשורת בין בני זוג היא שאנחנו משוחחים עם עצמנו ומצפים לשמוע תשובות מסוימות מאד מהצד השני. במילים אחרות, כל אחד כותב בראש תסריט לזוגיות שלהם ומתעצבן/מתחרפן/מתנתק/מתבאס/.... כאשר הצד השני לא פועל לפי התסריט. אז הפתרון חוזר לתקשורת תני לו לקרוא את התסריט שלך תבקשי לקרוא את התסריט שלו תכתבו ביחד תסריט משותף ותנסו ללכת קדימה סצנה אחרי סצנה כפי שהתסריט נכתב אם וכאשר תצליחו, תודיעו לי בבקשה, כי אתם תהיו הזוג הראשון בעולם שהצליח להפיק את התסריט שלי

hadar_1

New member
בזה אני מסכימה איתך

וגם אני עצמי לא מחשיבה חודשיים כתקופת זמן ארוכה, ברור לי שזה עוד תחילת הקשר.... אבל מעבר לעובדה שזה חסר לי, אני רואה סביבי זוגות שהם ביחד חודש והם מתנהגים יותר כמו 'זוג' מאשר אנחנו. אני יודעת שזה קשור לעובדה שהוא בצבא ואנחנו נפגשים לעתים רחוקות, אבל אני חושבת שדווקא בגלל זה כדאי שהקשר יהיה מבוסס.הרי מאוד קשה לבסס קשר רק על מפגשים של אחת לשבועיים.

rafagav

New member
נפלא... אז אימרי לו...

מיצאי את הדרך, לומר לו שאת תשמחי מאוד לו יתקשר כל ערב. אך - שימי לב: בקשי, אל תתבעי ואל תתלונני אל שהוא לא עושה את זה. בקשה היא הפתרון הטוב ביותר!! ולגבי מה שאת רואה סביב - יש כאלה (בעיקר גברים בימי, אם כי כיום זה יותר ויותר מקובל גם בקרב נשים רבות, שמתנהגות כמו הגבר המסורתי) שהם רצים לספר לחבר'ה אחרי כל זיון, אף אם היה רק וירטואלי = בראשם. אז את יכולה להאמין להם ולהחשיבם. אבל - את ממש לא חייבת + גם אם אצל האחרים זה כך - מה שחשוב זה מה שמתאים לך, וכשיקפצו כולם מהגג... עדיין ממליץ לך שלא לנהוג כמצותם!!

ואוו

יש לי הרבה להגיד... אז אני אתמקד. ראשית, מישהי(אולי מישהו?) לפניי עשתה.. היא מיקדה את השאלה שלך. שאלת לגבי זוגיות.. והיא "תיקנה" אותך לאינטימיות. מה שאת חפצה בו זה בעצם אינטימיות. תבורכי. שנית לגבי הגיל, הדר, שנות העשרים לחייך... אחלה תקופה אחלה גיל, אל תקשיבי לכל לחשי הייאוש שנלחשים לך כאן... זה הרי התשובה הכי קלה לתת לשאלה הזו... תשובה שבעצם לא עוזרת כל כך ולא קולעת לשאלה שלך. גם אם בעצם דיברת על זוגיות והתכוונת לאינטימיות, זה הרי היה מובן מהשאלה שלך. לבסוף, לגברים ונשים צרכים שונים, אלו הן עובדות השטח. לגבר לא חסרה האינטימיות שלך חסרה. לא חסרות לו שיחות הטלפון, לא חסרות לו מילות האהבה, ה"אני מתגעגע" וה"פוצי מוצי".. גבר פשוט לא מרגיש צורך בדברים האלו במינון כזה גבוה כמו שאישה זקוקה להם. ראשית עלייך לקבל את זה, באם עוד לא קיבלת. את אישה, ובזאת בירך אותך השם ביכולת תיקשורת גבוהה מאוד. (עשרה קבין של דיבור ירדו לעולם, תשעה קיבלה האישה אחד פוזר בכל העולם.) הרי שבכל שיחה שאת מנהלת איתו את יכולה לחוש באם נעים לו עם השיחה ואם הוא מאלץ את עצמו לדבר איתך. עצתי היא כזו, הרי ידוע שהדרך הכי טובה לבקש מבן\בת זוג משהו היא להעניק לו\לה אותו קודם... אם את רוצה שהוא ילטף אותך בשיער.. לטפי את שלו קודם. אם את רוצה שהוא יאמר לך שהוא מתגעגע, אמרי לו קודם. אם את רוצה שיתקשר, התקשרי את קודם. הרי שאין לך בעיה לחוש בכל שלב בקשר שלכם אם הוא חש עם זה לא בנוח. ואם הוא חש עם זה לא בנוח, עלייך לקבל את זה. אם את מזהה שהוא לא בעניין של שיחות טלפון ארוכות, תרגיעי אותו ואמרי לו שגם את לא אוהבת שיחות ארוכות. הרי בסופו של דבר, אינטימיות היא תוצאה של תהליך שעוברים השניים. בתהליך הזה כל(או רוב) המגגנות וכל המחסומים לאט לאט ובצורה הכי טבעית נפתחים ושם, בדיוק במקום הזה שאין מגננות אחד מול השני, מרגישים אחד את השניה. מה המינון הנכון של הפתיחות? זה רק את יכולה להרגיש. לא רוצה להעמיס על ההודעה, אז אסיים בברכת לילה טוב, רום. :)

eyal4124

New member
עזרה

היי הדר, ערב טוב אני לא מבין למה את לא יכולה לשאול אותו שאלות אישיות שאת רוצה לדעת...? כאילו מה את מתביישת או שמה? את בקשר אז את אמורה להפתח אליו להראות לו את הרגשות שלך וכך אני מאמין שתוכלי לפתח איתו את הקשר. בהצלחה.

זה קצת מעגלי לומר שתקשורת מביאה לתקשורת

ולהתקרבות, אבל זה גם נכון. התקשורת צריכה לבוא ממקומות של עניין משותף והערכה הדדית שמתגברת כתנאי הכרחי. תנאי הכרחי הוא, שהתקשורת תשמש כבמה להצגת היכולות היותר מרשימות של שני הצדדים, ולא תפגע ב הערכה זו

hadar_1

New member
תודה בכל מקרה לכולם ../images/Emo41.gif

הגעתי למסקנה שאני יכולה לשבת ולהמתין, לחכות שהוא יבין לבד מה אני רוצה ועד שזה יקרה לקבל את ההתנהגות שלו או שאני יכולה לדבר איתו כי ממילא הרבה מה להפסיד אין לי, אני בכל מקרה לא יכולה להשאר עם בנאדם שלא נותן לי את מה שאני רוצה, אז אמרתי לו מה מציק לי ואני מקווה שעכשיו דברים יסתדרו....

מקדישה לך שיר

קחי מה שתרצי, מי יסרב לך קחי את העולם כולו מי יוכל לומר לך לא אם רק תחייכי, מי לא יתאהב בך מי שאת רוצה יבוא אל תלכי עם מי שלא תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב יש לך זמן לגדול, כמה יפה את קחי את העולם כמו פרי קחי כל מה שאפשרי אין אחת כמוך, את כבר יודעת שתוכלי תמיד לבחור כל מה שתרצי לזכור תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב יום אחד יבוא מי שחיכית לו מי שאת רוצה שיבוא עם מה שאת אוהבת בו בהצלחה

אנה031

New member
אמור להיות...

אני רוצה לשתף אותך במשפט קצר מתוך ערכת points of you- כלים יצירתיים להתפתחות אישית ועסקית. " הרשימות של מה שאמור להיות מנהלות אותנו,בלי לתת טיפת מקום, למי שאנחנו באמת, ולהפתעות המרגשות שהחיים שלנו מזמינים לנו." (אפרת שני) ותשאלי את עצמך - איך החיים שלי אמורים להיות? מי אמר לי שככה זה אמור להיות? כיצד הרשימות של האמור להיות שלי יכולות להשתנות? הכין קיימת התנגשות בחייך בין מה שאמור להיות לבין מה שיש? |

למעלה