היי אנשים..

november rains

New member
היי אנשים..

במסגרת שבוע אופקים בבית ספר שלי, הקבוצה שלי עושה עבודה על סרבנות מצפון. אם יש כאלה שהם סרבני מצפון אני אשמח מאווד אם תוכלו לענות לי על שאלון קצר, וזה ממש ממש ממש ממש דחוף. תודה:) לאיזו יחידה שייכו אותך בהתחלה? מדוע סירבת לשרת ביחידה? האם הסכמת לשרת ביחידה אחרת? האם הענישו אותך לאחר סירובך? כיצד הצבא הגיב? בסופו של דבר, האם שירתת בצה"ל? האם סירובך לשירות נובע מחינוך בבית? האם משפחתך תמכה בהחלטה? האם חברייך תמכו בהחלטה?

לא הבנתי

לשם מה השאלות בהתחלה.. בכל מקרה.. אני החלטתי לסרב מצפונית עוד הרבה לפני הצו הראשון שלי, כך שזה לא קשור ליחידה או מנילה או תפקידים. אני בכלל חושבת שכל מי שרוצה לצאת מהצבא מטעמי מצפון, יגיע להחלטה הזו ללא כל קשר ליחידה אליה שובץ. עדין לא יצאתי מהצבא, אבל הצבא לא מגיב טוב, זה לא מוציא אותו טוב. לכן מתקיימות ועדות, בהן הצבא מגן על עצמוומתקיף אותנו חזרה. האנטי מיליטריזם שלי והראייה השוויונית כלפי בני האדם נבעה מהבית אבל הפציפיזם התגבש בכיתה ט' כאשר הוציאו אותנו למטווח, אז הבנתי שזה הרבה יותר מאנטי מיליטריזם. כן, משפחתי תמכה ותומכת עדין. חבריי? אני מאמינה שלא. אבל אחרי ששמעו שאני מתכוונת לעשות שירות לאומי, הם קיבלו את זה יפה מאד, ואפילו עודדו. מקווה שעזרתי.. בכל מקרה אני חושבת שתחילת השאלון מיועד לאנשים שיצאו מטעמי מצפון מתוך הצבא. כך שאעביר את הכובע למישהו אחר. יומטוב

Mיקי_

New member
תשובות

לא התגייסתי כל מה שאני אומרת הייתי מיועדת אליו.. חייל חינוך בתפקיד משקי"ת עלייה היה התפקיד אליו יועדתי (עברתי אליו מבחנים וקורס) הסירוב שלי לא היה דווקא לתפקיד הזה או לחייל הזה (ההפך חתמתי ויתור על דברים אחרים בשביל התפקיד הזה) אלא סירוב כללי לשרת בצבא מהרגע בו הפכתי לפציפיסטית. לא הסכמתי לשרת בצבא באופן כללי לא הענישו אותי קיבלתי פטור משירות צבאי טרום גיוסי. הצבא לא אוהב סרבני מצפון... לא שירתתי בצבא לא, בבית הורי חינכו לגיוס לצבא, אחי ואחותי היו קצינים, לא קיבלו את זה יפה ולא העריכו את השירות הלאומי שלי, ובהחלט קראו לי משתמטת, תגובות שמותנו מאד אחרי שסיימתי שירות לאומי ואחרי שבן דודי יצא באמצע שירותו הצבאי מה שדי סתם למשפחה שלי את הפה... משפחתי בהחלט לא תמכה בהחלטה חברי התחלקו לתומכים ולא תומכים, בעת הסירוב עצמו היו רבים יותר שלא תמכו מאשר תמכו. נראה לי שאתה מתעניין בסרבנים סלקטיביים יותר, שמסרבים מבחינה מצפונית על הכיבוש מתוך הצבא או מחוץ לו נכון..?

Mיקי_

New member
סלקטיביים מבחינת סירוב

(אחר כך יאשימו אותי בטרמינולוגיה צבאית) הכוונה לאנשים שהיו מתגייסים לצבא אלמלא היה כיבוש או שמוכנים לשרת בצבא או מילואים בתחום הגבולות המוסדרים של ישראל (קווי 67). מה שנקרא בעגת הסרבנים סרבני כיבוש...

מציאות ושאלונים

1. מפעיל מחשב במודיעין 2. בהתחלה לא סירבתי לשרת ביחידה. שירתתי 3 שנים וחודש מילואים אחד. רק אחרי זה סירבתי. סירבתי כי הבנתי שצבא זה רע ולא הייתי מוכן לקחת חלק ברוע. 3. לא. 4. לא. 5. במשך 6 שנים, כל כמה חודשים זימנו אותי מחדש למילואים, הגעתי והצהרתי על סירוב, בסוף היום שלחו אותי הביתה. עד שנמאס להם ואמרו לי לפתור את זה בעצמי אז מצאתי באינטרנט את המידע באתר של פרופיל חדש והשתחררתי במהירות. 6. בתחילתו של דבר שירתתי בצבא הישראלי. 7. אני בטוח שהוא נובע גם מחינוך בבית (לקרוא ספרי פילוסופיה בבית נחשב?), ואני גם בטוח שזה לא החינוך שהוריי התכוונו לו. 8. לא תמכה רשמית ותיאורטית אבל תמכה מעשית, לפחות במובן שלא הטרידו אותי עם זה (כמעט). 9. כולם קיבלו את ההחלטה בשלום, חלק יותר הסכימו וחלק פחות. צר לי שהמציאות שלנו לא מסתדרת עם השאלון, אבל ככה זה עם מציאות, היא לא אוהבת שאלונים.

תשובות

1) חיל החינוך והנוער 2) כי הייתי צריכה לעודד גיוס לצה"ל מה שקצת מקשה עלי בתור פצפיסטית 3) לא 4) לא 5) המאבחן הפסיכיאטרי שחתם לי על הפטור כתב ב"ממצאים": הפרעת אישיות גבולית. טוב זה היה הרי ברור שלא יוציאו אותי על פציפיזם הוא היה צריך למצוא משהו... 6) 7 חודשים ושלושה ימים 7) ממש לא, אימא שלי שמחה מאד מאד שהתגייסתי וממש לא רצתה שאצא מהצבא 8) לא 9) הרוב אמרו לי לעשות מה שטוב לי

למעלה