היי אנשים!!!!!

English Muffin

New member
היי אנשים!!!!!

אני חזרתי מאנגליה לא מזמן לישראל אחרי שהייה שם של 4 שנים אם מישהוא רוצה לדבר על איך זה לגור בארץ אחרת או איך זה להיאקלם בחזרה לארץ אז בכיף!!!!!!

Daniel BoY

New member
אחי....באת לי בדיוק בזמן...

מה המצב?? איך החיים?? תגיד, איך אנגליה?? אני אמור אולי לעבור לשם בתחילת הסימסטר הבא, ואין לי מושג למה לצפות... באופן כללי התגובות שקבלתי על אנגליה הן שליליות.. איפה גרת בדיוק??

English Muffin

New member
מה קורה!!!דרך אגב אני בת!!../images/Emo13.gif

אני בת 16 וחצי אני גרתי באיזור הרטפורדשייר בעיירה ששמה הרפנדן(20 דקות מלונדון ברכבת) מגיל 11עד 15 לאיזה איזור את עובר? בן כמה אתה? בהתחלה היה לי מאוד קשה להיסתגל בוא נגיד האנגלים הם לא האנשים הכי סימפטים לזרים היו צוחקים עלי בגלל המיבטא וכל זה אבל אחרי שנה האנגלית והמבטא שלי הישתפרו ואז היה לי יותר קל להיסתגל ופחות להיות בולטת כזרה... החברה האנגלית היא שונה מאוד ממה שאתה מכיר בישראל מבחוץ האנגלים הם אנשים סגורים שמרנים מנומסים כמו שכולם מכירים אותם אבל כשאתה מכיר אותם יותר טוב אתה מגלה שהם בידיוק ההפך אני אישית ראיתי כמה הם שונים ממה שאנשים בישראל חושבים שהם... האנגליות הם פתוחות חבל הזמן...מספר ההריונות מתחת לגיל 15 באנגליה הוא הכי גבוהה באירופה לי אישית הייתה חברה שהייתה צריכה לעשות שם הפלה... כימעט כל זוג שני שם מתגרש.. יש גם הרבה סמים שם והבילוי העיקרי של האנגלים הוא ללכת לפאב ולשתות הרבה..מצד שני היכרתי שמה הרבה אנשים נחמדים שהצלחתי להיתקרב אליהם למרות הקרירות שלהם בהתחלה והתיסבוכים שלהם שלמדתי להיתרגל אליהם... כשיוצא לך להכיר אותם מקרוב תאמין לי הם באמת סבבה והם אנשים שאוהבים לבלות הרבה תמיד היה לי מה לעשות שם בימי שישי...מסיבות מעודונים לא חסרים שם...
ואם תגור בלונדון אז יהיה לך הכי סבבה שם כי זאת פשוט עיר עם מלא שוקים חנויות מעודונים ופאבים לבלות בהם!!אני אישית הלכתי לשם הרבה...
בקיצור תצפה לשוק של החיים שלך כשאתה מגיע לשם אנגליה זה בכלל לא מה שתיארתי לעצמי שהיא תהיה... אני מקווה שיהיה לך סבבה שם(כמו שלי היה אחרי שנה שנתיים של היתאקלמות)אתה בטח תתגעגע לישראליות(there is no place like home)בכל מקרה אם יש לך שאלות על אנגליה אני אשמח לענות לך!!

Daniel BoY

New member
אופסיי..../images/Emo9.gif לא משנה,אז אחותי..../images/Emo13.gif

אז ככה: קודם כל סורי....פשוט לא קראתי את הפרטים שלך מרוב עצלותי.. דבר שני, אני אמור לעבור ליורקשייר, לאיזה חור עולםםםם שנקרא הול (hull) ולפי מה שהבנתי, זה די רחוק מלונדון, ככה שבאסההההה.... אבל חפיף..ממה שאמרו לי אנשים, די קשה להגיע לאנגלים, כי הם לא אוהבים זרים (כמו שגם את אמרת) וזה די מעצבן..אני בן 16, ואני אמור לעבור לשם תחילת שנה הבאה, ככה שיהיו לי שנתיים להתאקלם (כי לפי מה שהבנתי לומדים שם 13 שנה) זה לדעתי לא מספקי זמן כדי באמת להשתלב, למצוא חברים ולהיות מקובל יו נו... יש לי שאלה שאולי תיראה שטחית ומפגרת,אבל רציתי לשאול איך הדיסקוטקים... כי אמרו לי שאין מסיבות נוער כמו פה וזה ממש חבלללל.... כרגע אגב אני לא בטוח אם אני עובר כי אני עושה להורים שלי טרורררר
ושירן, טנקס אני אסתכל בבלוג...

English Muffin

New member
איזה מיסכן!!!!../images/Emo13.gif

יורקשייר זה כזה חורררר..... כל האנגלים הכי מפגרים גרים שם!!!!אבל אל תתבאס!!!!! האנגלים הם באמת אנשים קשים אבל תאמין לי בסוף תתאקלם ותיראה איזה סבבה יכול להיות איתם כמו שאמרתי לך פשוט צריך לדעת להבין אותם ואת החוקים שלהם וזה לקח לי שנה ואז באמת מצאתי את עצמי שם!!! אני לא יודעת מה עם יורקשייר אבל באיזור שלי היו הרבה מסיבות נוער ואני הלכתי אליהם הרבה וחוץ מזה לאנגלים לא איכפת להקריב את הבית שלהם למסיבות...תאמין לי המסיבות שלהם ממש טובות גם במעודונים!! בכל מקרה אני מציע לך להמשיך עם הטרור אין כמו ישראל!!!!!!!

אדם פ1

New member
English Muffin

אהלן וברוכה הבאה!
אז קודם כל, אני בן 16 ומתוכננת לי מתישהוא לשנה הבאה שליחות חינוכית לאנגליה (לא בטוח בכלל שלשנה, אבל נלך על ה"גרוע" מכל...), העניין הוא שאין לי מושג איפה יתקעו אותי כי בתכל'ס את השיבוצים נותנים ממש ממש בסוף אחרי הקורס הכנה. עד כמה שהבנתי כנראה שבמנצ'סטר (- מה את אומרת על המקום??) בכל מקרה, זה יעזור אם תייעצי לי איפה המקום הכי נחמד (אם המילה הזו בכלל נמצאת במילון שלהם) מבחינת אנשים (קודם כל!) וגם בקטע של יציאות. הכי יעזור, לדעתי, זה מקום עם קהילה יהודית/ישראלית גדולה וחמה. יש הצעות? אגב לא סיפרת על היחס של היהודים/ישראלים שם וגם אם יש כזאת אנטישמיות שם כמו שכתבו בזמן האחרון. המון המון תודה על העזרה!
)

English Muffin

New member
מה קורה!!!!../images/Emo13.gif

אז ככה קודם כל מנצ'סטר זאת עיר גדולה מאוד(פי חמש יותר גדולה מתל אביב) היא נימצאת בצפון אנגליה שזה האיזור העני יותר של אנגליה לאנגלים שמה יש מבטא שונה משל האנגלים בדרום והם גם יותר נחמדים אבל יותר טיפשים.....
מקומות בילוי לא חסרים שם וגם אם אתה אוהב מוזיקה אז אני יודעת שזה אחד המקומות שיש שבו הרבה הופעות של כל מיני זמרים ולהקות מפורסמים... עכשיו זה דיי ברור שהמקום שהכי שווה להיות בו זה לונדון שמה יש הכי הרבה בילויים הכי הרבה מקומות לצאת אליהם גם נורא מעניין להיות שם כי אתה רואה הרבה אנשים מכל מיני תרבויות שונות אתה יכול להיתחבר אליהם ואל האנגלים שבלונדון שרובם כבר רגילים לכל הזרים שם וגם יש הרבה יהודים בלונדון כמו בגולדרס גרין,הנדון,המפסטד...וכו.. ככה שתרגיש בבית אני יודעת שתמיד הרגשתי בבית כשהלכתי לשם(דרך אגב גם במנצ'סטר יש קהילה יהודית יחסית גדולה) עכשיו אני למדתי בבית ספר אנגלי שבו הייתי הישראלית והיהודיה היחידה(חוץ מי האחים שלי שלמדו איתי באותו בצפר) בשנתיים הראשונות שלי שם לא היו לי מקרים של אנטישמיות וגם רוב האנגלים לא ידעו איפה זה ישראל הם רק ידעו שזה ליד מצרים בגלל זה הם חשבו שזו סתם ארץ עם מדבר וגמלים(תמיד היו שואלים אותי עם יש פה הרבה גמלים זה רק מראה על הטמטום של האנגלים)כשהתחילו שמה לדבר על המלחמה ביננו לבין הפלשתינאים היתחילו לישאול אותי יותר שאלות על הסכסוכים שלנו עם הפלשתינאים ולמה אנחנו הורגים את הערבים המיסכנים......אבל אני כבר היתרגלתי לחוסר מודעות של האנגלים לגבי דברים והייתי מרצה להם שעות על היחסים שלנו עם הערבים עד שהם היו סותמים תפה ולא שואלים יותר שאלות מהסוג הזה... גם יש הרבה מוסלמים באנגליה שגם משפיעים על ההתיחסות אלינו בכל מקרה אני מקווה שתהנה בשליחות שלך לאנגליה אני מקווה שעזרתי לך!!!

אלו Z

New member
אהלן

יש לצערי סיכוי קטן קטן (אבל עדיין סיכוי) שאני עובר לליברפול שנה הבאה את יודעת משהו על המקום?

English Muffin

New member
היי!!!../images/Emo13.gif

ליברפול גם נימצאת בצפון גם שם יש אנגלים מפגרים עם מבטא מצחיק כמו במנצ'סטר בקיצור היא דיי דומה למנצ'סטר גם שם יש קהילה יהודית יחסית גדולה דוגרי היא סתם עיר כזאתי אין שום דבר מה להגיד עליה כל כך.... אני מקווה בישבילך שלא תעבור למה צפון אנגליה לא משהוא...

אלו Z

New member
עכשיו גרמת לי להרגיש טוב... חח

בכל מקרה תודה את יודעת במקרה איך האנשים שם? זה מנטליות שונה מהאנגלים האחרים או שכל האנגלים אותו דבר?

English Muffin

New member
חחחחחחח

לא אני פשוט אומרת לך שעדיף להיות בדרום אנגליה או באיזור לונדון...
בכל מקרה יש שני סוגים של אנגלים יש תאנגלים שגרים בצפון שהם יותר נחמדים,יש להם מבטא עם צליל שונה מהבמטא האנגלי המצוי הם יותר עניים פחות סנובים ואלה שגרים יותר בדרום אנגליה יותר עשירים או איך שהאנגלים קוראים לזה פוש,פחות נחמדים יותר סנובים עם מבטא אנגלי שכולם מכירים... מה עוד אתה רוצה לדעת עליהם תישאל אותי שאלות יותר מכוונות.....

למעלה