היי אנשים

היי אנשים ../images/Emo142.gif

קודם כל שלום שלום...
אני גל.. מעפולה.. דיי התעניינתי בפורום אז אני כנראה יתחיל להיות פעילה כאן.. רק שאני לא יודעת בדיוק מה המטרה של הפורום? ועוד דבר.. אמזונה.. קשור למיתולוגיות? ואם כן, אז איזה מין אישה זאת אמזונה?

סקיפי

New member
ברוכה הבאה!

אני לא זוכרת מה כתוב במכתב הפתיחה, אבל המטרה של הפורום, לפחות מבחינתי, היא להיות מקום שבו אנשים שאוהבים את הנושא ורוצים לדבר על זה (או ללמוד את זה)ימצאו במה לרעיונות ושאלות שלהם. השתלבות נעימה... ובקשר לאמזונות: במיתולוגיה היוונית, האמזונות היו עם עתיק של נשים-לוחמות או ארץ של נשים בקצה העולם. כנראה שמקור האגדה הוא בנשים הלוחמות בקרב הסקיתים, אך היוונים העתיקים התפלאו בכל פעם מחדש מהיפוך-התפקידים חסר התקדים. בתחילת התקופה המודרנית, המלה שמשה כדי לציין נשים עצמאיות וחזקות, בניגוד לדימוים הסטריאוטיפים של נשים כחלשות ופסיביות. כיום המלה משמשת כרמיזה אירונית-עצמית. אחת ממשימותיו של הרקולס היתה, אם אני זוכרת נכון, לגנוב את חזיית הזהב של מלכת האמזונות.

וואלה

תודה רבה... האמת שכל העניין הזה של המיתולוגיות האלה כן מעניין אותי.. חזיית זהב? פשש.. חחח... שאלתי את השאלה למעלה, כי שמעתי שתי לסביות (בנות דודות שלי) אומרות אחת לשנייה- אמזונה אז הייתי חייבת לברר. חחח תודה בכל אופן.

מלקור

New member
אם אני לא טועה...

פרוש המילה אמזונה זה שד אחד
האמזונות היו שבט של לוחמות שהיו קורטות לעצמן את השד הימיני כי הוא היפריה להן להשתמש בקשת והמשימה של הרקולס היתה להרוג את מלכת האמזונות לא??

nshp

New member
../images/Emo39.gifאמזונה

פרוש המילה: א=לא, ללא. מזונה, או מזון=שד. כלומר, ללא שד. נכון האמזונות היו נשים עצמאיות, לוחמות, שניהלו חברה מטריארכלית. כדי שתוכלנה להשתמש טוב יותר בקשת וחץ כרתו לעצמן את השד, בד"כ הימני, אלא אם כן היו שמאליות.

The Anja

New member
לא

המטרה של הרקולס היתה להביא את החזיה, אבל אחד האלים (נראה לי שהרה, אבל אני לא בטוח) ירד לארץ בתור אמזוהב והפיץ את השמועה שהרקולס מתכוון להרוג את המלכה בשביל שהאמזונות חהרגו את הרקולס. בסופו של דבר, הרקולס היה חייב להרוג את המלכה, למרות שלא התכוון לזה במקור. דרך אגב, אני חדש: אני מראשון ואני נמצא גם בפורומים מוזיקה קלאסית ומלחמת הכוכבים.

זה כמעט מדוייק

הרה אכן גרמה לאמזונות לתקוף את הרקולס, מה שאילץ אותו להרוג אותן ולקחת את החגורה (לא החזיה, זה לא הומצא אז עדיין) הזהובה של היפוליטה, מלכת האמזונות... אגב, האמזונות חיו, למיטב זכרוני, באי לסבוס (משם מגיע השם לסביות: לסביות=מלסבוס)... עניין כריתת השד הוא הגיוני למדי - כדי למתוח קשת כמו שצריך שורש כף היד צריך לנוח מעט מעל איפה שלגבר ממוצע יש את הפטמה...

Y. Welis

New member
הן לא חיו בלסבוס, אלא על היבשת

באיזור צפון יוון או מערב טורקיה. בלסבוס חיתה המשוררת סאפפו (בערך במאה הראשונה לפני הספירה), שכתבה שירי אהבה לגברים וגם לנשים, שמעטים בלבד מהם שרדו לימינו. על שום נטייתה זו (דו מינית, כנראה), נהוג היה בתקופה המאוחרת לקרוא לנשים כאלה 'לסביות' (כיום רבות מהן עולות לשם לרגל...).

Thestral

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

הפורום פתוח לכל מי שרוצה למצוא מידע על מיתולוגיות. והוא פורום שבו ניתן ללמוד על המיתולוגיות האהובות עליך. השתלבות מהירה

למעלה