היי אנשים

הדס100

New member
היי אנשים ../images/Emo13.gif

טוב, אז אחרי חצי שנה של עבודה הכי כיפית בעולם (מלוות טיולים) אני מתחילה למלצר... ואני צריכה טיפים... חברה טובה שלי אחראית משמרת בדאנס בר, כך שהיא הכניסה אותי לעבודה ומחר בערב תהיה המשמרת הראשונה שלי... המקום שאני הולכת לעבוד בו הולך על בסיס של מינימום הזמנה שמשלמים בכניסה, ובסוף הערב צריך להשאיר רק את הטיפ, וכאן מגיע הקטע הבעייתי. תעודת הזהות שלהם אצלי ואני אמורה לתת להם אותה רק לאחר שהם שילמו את הטיפ. ואני אמורה להבהיר להם את זה בתחילת הערב. זה לא נראה לכם קצת מוזר??? לא יודעת, זה נשמע לי משונה במקצת. מלבד זאת אני אשמח לכל טיפ ועצה... מעולם לא מילצרתי קודם.

את ראשל"צית?

כי חגגתי בעבר במקום בראשון שנוהג ככה וזה היה די מעיק, במיוחד שדרשו מאיתנו 18% טיפ תמורת קבלת הת.ז. בחזרה. הסיפור הזה לא רק מוזר הוא גם לא חוקי, כי טיפ כידוע נתון כבר כמה שנים לשיקול דעתו של הלקוח ולכן לא כוללים אותו בחשבון (באותו מקום המלצר ענה לנו כשאמרנו לו שזה לא חוקי ש"אנחנו מקום פרטי", מה שלא מהווה תשובה הגיונית). אני לא יודעת אם מדובר באותו מקום (למרות שמפחיד אותי הרעיון שיש עוד מקומות שעובדים ככה - לא מספיק הזמנת מינימום גם חייבים להשאיר טיפ? ואם המלצר זוועתי?) אבל עצם זה שהם מאפשרים לעצמם לדרוש את זה אומר שמדובר כנראה במקום שווה במיוחד שאנשים יבואו אליו למרות התנאים.

מה??? זו פעילות פלילית

תעודת הזהות של אדם כמו דרכון אינה ערבון לשום דבר, ואין לאף אחד זכות לקחת אותה ממנו. היא ניתנת לאזרח ע"י המדינה כאמצעי זיהוי על פי דרישות החוק ולמעשה היא רכוש משרד הפנים. לאף אדם חוץ משוטר ועוד כמה שמצנויים במפורש בחוק אין זכות גם לדרוש להראות את תעודת הזהות. דרישת זהות כערבון לתשלום טיפים? שיא החוצפה ועבירה פלילית. אל תתפלאי אם יבוא הלקוח שינקוט בכוח ואלימות כהגנה עצמית לנוכח פעילות פלילית זו. נא מסרי שם המקום וכתובתו כדי שאוכל באמצעות משרד הפנים להפעיל את המשטרה בענין.

כמובן שרשאי מקום לדרוש הצגה

של מסמך לצורך הוכחת גיל, במקרים בהם מדובר במכירת אלכוהול או פעילות אחרת הדורשת בחוק הסכמה חוקית. הצגת תעודה להוכחת גיל, בשום אופן לא מסירת התעודה כערובה לתשלום.

י ש י ר

New member
טיפים מקבלים או שלא מקבלים

טיפים מקבלים או שלא מקבלים אבל לסחוט בדרך לא חוקית, ומה השלב הבא בריונים שירביצו עד זוב דם למי שלא נתן טיפ. החוק קובע: "המעכב תחת ידו שלא כדין,דרכון, תעודת מסע, או תעודת זהות של אדם אחד, דינו מאסר שנה" לא מבין איך יש אנשים שבאים למקום כזה ולא מבין עוד יותר את העובדים שעובדים במקום הזה. עצתי : על תגיעי למשמרת, ותתרחקי מהמקום הזה.

והנה הסיום להתלבטות

חוק העונשין, התשל"ז-1977 סעיף 298(505) "המעכב תחת ידו, שלא כדין, דרכון, תעודת מסע, או תעודת זהות של אדם אחר, דינו - מאסר שנה. " הדין (החוק) אינו מונה ערובה לתשלום כלשהו את אחת הסיבות המותרות בדין לאדם פרטי לעשות זאת.

הדס100

New member
חזרתי משם עכשיו...

בעיקרון היה מאוד נחמד אלא ששני דברים הפריעו לי- הראשון היה העניין של לבקש מהם את הת.ז- הרגשתי מאוד לא נוח עם זה (ולמרות זאת המקום היה מפוצץ.) ודבר שני- מסתבר שכמתלמדת אני לא מקבלת כסף בפעם הראשונה. אפילו לא את הטיפים שהשאירו לי. טוב. אז אחרי 3 שעות של עבודה, הבנתי את הפואנטה, והלכתי לי הביתה. מה קרה שאני אעבוד בחינם?

גם זה דרך אגב לא חוקי

אכן, כדאי להתרחק מהם. היכן שהוא במהלך הדרך הם ימצאו תירוץ גם לרמות אותך.

י ש י ר

New member
טוב ליבו של המעביד../images/Emo140.gif

טוב ליבו של המעביד שלא דרש ממך מראש דמי כניסה למקום. דעי לך שגם לעובדת מתלמדת מגיע את שכר המינימום לפחות. מאחל לך שתמצאי עבודה שיהיה לך כף בה ומעביד הגון השומר על החוק .

למעלה