היי אנשים

Jessio

New member
היי אנשים ../images/Emo13.gif

בוקר טוב לכולם :) אתמול בפעם הראשונה עשיתי מדיטציה (לא כמו אלה שאנחנו עושים בחיי היומיום .. אלא פשוט שכבתי, שמתי מוסיקה שקטה, נרות, אבני קריסטלים על הגוף .. דמיינתי קרן אור יוצאת מכל אחד מהם ..ואחר כך לוקחת אותי לעולם קסום עם ים , בעלי חיים ... שם פגשתי את אלוהים והיה לו מסר לתת לי
) , חבר'ה זה פשוט מדהים. כל כך מרגיע.. כל כך משחרר ... יש לי כמה שאלות : 1. אתמול עשיתי מדיטציה למשך 40 דקות. כשקמתי הרגשתי רעבה, יש הסבר לזה ? 2. אחרי המדיטציה הרגשתי ממש עייפה, לא יכולתי לתפקד מרוב עייפות. כאילו ישנתי שנתיים והתעוררתי. האם כדאי להעביר את המדיטציה לבוקר ? 3. כמה זמן מומלץ לעשות אותה? אפשר לרבע שעה כל פעם ? 4. כמה פעמים בשבוע? אפשר כל יום? תודה !!

תשובה

נשמע נפלא! עבדת עם ספר מסויים?
"1. אתמול עשיתי מדיטציה למשך 40 דקות. כשקמתי הרגשתי רעבה, יש הסבר לזה ?" לפעמים חשים כך. זה קורה גם הרבה אחרי טיפולי הילינג שמרגישים רעב. זאת תגובה חיובית של הגוף. את מפרשת את תחושת הגוף כרעב, אך אם תחכי חצי שעה בלי לאכול, את עשויה להרגיש טוב יותר. "אחרי המדיטציה הרגשתי ממש עייפה, לא יכולתי לתפקד מרוב עייפות. כאילו ישנתי שנתיים והתעוררתי. האם כדאי להעביר את המדיטציה לבוקר ?" אין בעייה עם תחושה גופנית כזאת, אז מה שאת מעדיפה. אחרי כל מדיטציה את עשויה להרגיש אחרת, אגב. "כמה זמן מומלץ לעשות אותה? אפשר לרבע שעה כל פעם ?" אפשר לרבע שעה, אפשר לזמן אחר. תרגישי מה שנכון לך. בכל פעם אולי יהיה לך נכון משהו אחר. תהיי קשובה לגוף שלך. אדם חיצוני לא יכול לתת לת תשובה על הגוף שלך, שהוא שלך
הגוף שלנו נמצא במצב שונה מדי יום, אז זה משתנה. "כמה פעמים בשבוע? אפשר כל יום? אין חוקים. יש לך גוף מסוים, חיים ספציפיים, מה שמתאים לאחד שונה עבור האחר. את יכולה לעשות מדי יום. הצעתי היא שתעשי כשמרגיש לך נכון. אל תיצרי לך כללים. את כבר תראי לאורך הזמן מה מתאים לך...

Jessio

New member
הי מתוקה

תודה לך על התשובות המעניינות . במדיטציה שנאי עושה אני לוקחת אוויר דרך האף ומשחררת אותו דרך הפה. למשך 40 דקות. האם זה בסדר? אפשר לקחת גם הפסקות מהנשימות בזמן המדיטציה? (כי זה די מעייף לעשות את זה כל הזמן)

Jessio

New member
ולא עבדתי עם שום ספר :)

פשוט קראתי מאמרים באינטרנט על מדיטציות עם קריסטלים אם יש לך קישורים מעניינים על זה ועל מדיטציה בכללי אשמח לקרוא :)

ספר עם מדיטציות טובות

אהבת נשמה של סאנאיה רומן. יש גם מדיטציות בספר עוצמה רוחנית להיות העצמי הגבוה, של סאנאיה רומן.

סחתין על הסבלנות ../images/Emo13.gif

לי לא היתה סבלנות רק לקחת אוויר ולשחרר דרך הפה למשך 40 דקות
חלק מהמדיטציות שאני עושה משולבות בדרך כלל ביום-יום. וחלק אחר מתבצעות בנפרד: חלקן מכילות תוכן של עבודה עם אור, נשימה, לב, מרכזי אנרגיה ועוד. ואחרות זה יותר התבוננות פנימה, או חיבור למהות וכודמה. יצא לי לתרגל התבוננות בנשימה למשך זמן, אבל לא נראה לי שהגעתי ל-40 דקות רצוף. למה הכוונה לקחת הפסקה מהנשימה? את מתכוונת לא לנשום באופן מיוחד? אז כן.

Jessio

New member
הכוונה ל- לא לנשום באופן מיוחד במשך 40 דקות:]

תודה על הספרים !! :)

neophile

New member
היי אישה

1.אם את רעבה תאכלי ... 2.לאחר המדיטציה מומלץ לטפוח על הגוף בעדינות כדי להחזיר את זרם הדם לכל המקומות , אם את מרגישה עייפות תנסי לשבת זקוף במקום לשכב , לרוב לא נהוג לעשות מדיטציה בשכיבה מפני שאז זה כמו להכין את הגוף לשינה . 3.יש סוגים רבים של מדיטציה אבל עד כמה שאני יודע מדיטציה "אמיתית" היא כזאת שבה את לא חושבת על דבר ורוב האנשים לא מסוגלים להתמיד בכך יותר מדקה אז עד שתגיעי למצב שבו את יכולה לא לחשוב כלל למשך דקות ספורות זה יהיה זמן המדיטציה או זמן פרקי המדיטציה ותחזרי על כך למשך כמה זמן שאת מסוגלת אבל לא יותר מדי כי אם תאבדי את הסבלנות והריכוז את תשכחי את התכלית וזה יהפוך ללא יותר מאשר חיטוט פסיכולוגי בארועי היום ,בעבר ובדמיונות שווא . 4.עדיף שתעשי 5 דקות כל יום של לא לחשוב על שום דבר מאשר חצי שעה של דמיון שווא ..

עשית בעצם דמיון מודרך

למרות שלכל אחד יש הגדרה אחרת למדיטציה... אבל מה שעשית יותר דומה לדמיון מודרך, וגם זה נפלא ואם זה עשה לך טוב, אז בכלל. מדיטציה גרידא דומה למה שנאופיל תיאר. לשבת בגף זקוף אך לא מתוח מדי, לעצום עיניים, ולאחר דקה של הירגעות והתרכזות, להשתדל להתרכז בדבר אחד מסוים - למשל בנשימות שלך. ובכל פעם שהמחשבות נודדות, להחזיר אותן לנשימות. איך הנשימה עוברת בגוף, אילו תחושות זה נותן. להתחיל בזמן קצר, למשל 3 דקות או 5 דקות, ולאט לאט לעלות ל-7, 10 ולבסוף 15 דקות. המדיטציה מתרגלת את הנוכחות שלך ברגע. הנוכחות שלך ברגע שאת נושמת, או אוכלת, או הולכת. לגביי השאלות שלך - אני בדעה אחת עם מיכל הררי. תעשי לפי התחושות שלך, אם זה מתאים לך ועושה לך טוב. אין כאן חוקים.

למעלה