היי אנשים תגידו..

MikeR

New member
היי אנשים תגידו..

מה לדעתכם הפירוש לטענה שבהתחלה, שהקיבוץ בראשיתו היה אנטי-פמיליסטי: אנטי- נגד המשפחה ואח'כ הוא חזר לדפוס פמיליסטי? ז"א מה גרם למפנה ומתי בעצם? האם זה קשור להלאמה, הפרטה, והחשש מכפל נאמנויות? תודה רבה~!

MikeR

New member
לא בדיוק...

אבל מה זה משנה מה זה? אם אתה יודע, תכתוב לי בבקשה אם לא אז לא..

MsUnderstood

New member
שאלתי כי מעניין אותי לדעת למה אתה

שואל.. זו נשמעת שאלה בסוציו. באמת לא הבנתי ת'שאלה שלך... הכוונה נגיד בלינה המשותפת שבה הילדים לא היו עם ההורים ועוד דברים כאלו?

MikeR

New member
אה אוקיי סבבה, וכן ז"א..

בחומר שאני קראתי בו כתוב שהקיבוץ היה אנטי פמיליסטי, נגד מוסד המשפחה בקיבוץ, הקיבוץ ניסה לצמצם את מוסד המשפחה עד למינימום. חשיבות הקולקטיב היתה כה גדולה, שנוצרה נורמה לפיה אל הפרט 'לחפש את חשבון חייו הוא'. על כן לא ייחסו החלוצים חשיבות ליצירת יחסים מיוחדים בין גבר לאשה, שמא יפגעו יחסים כאלה בקולקטיב. כאשר נוצרו זוגות, הם חששו מביקורת חברתית ועל כן הסתירו את זוגיותם מהקבוצה ככל שיכלו. גם כאשר הכריזו על כוונתם לחיות יחד, עשה הקיבוץ כל שהיה יכול למנוע את הזוגיות, לא היה מקובל שבני זוג יישבו יחד בחדר האוכל או באסיפה הכללית וכדורה. במסגרת ההתמודדות עם ערך השוויון נתפסו הילדים לא כחלק ממשפחת הוריהם אלא כשייכים לקיבוץ כולו ואפילו לכל התנועה הקיבוצית. להורים היתה השפעה מעטה על חינוך ילדיהם. החלטות עקרוניות בנושא זה התקבלו באיספה הכללית של הקיבוץ ושל התנועה בכללה, ואת ההחלטות בענייני היומיום קיבלו המטפלות המיקצועיות. אבלל... יש הטוענים גם כי אין כאן אנטי פמיליסטיות אלא יש כאן סיבות פונקציונליות הנובעות מבעיות ביטחון ובעיות כלכליות אשר נפתרו בעזרת הדרך הזאת, ואילו רק מאוחר יותר נבנתה האידיאולוגיה. בכל אופן, אם תוכלי להתייחס לטענה ממקודם, שכן הייתה אנטי-פמיליסטיות. תודה רבה על העזרה!!

moranka

New member
וואוו

איזה ידע! איפה קראת את זה? זה חומר מעניין! אני חושבת שמה שאתה מדבר עליו היה קיים בתקופות הראשונות- ראשונות של הקיבוצים הראשונים (לפחות ב10 השנים הראשונות). אם הייתי קוראת ממה שאתה קראת אולי הייתי יודעת להגיד לך יותר מדוייק.

9910

New member
ראה המחזה ליל העשרים

שמדבר על ביתניה,הוא הקיבוץ הראשון של השומר הצעיר.שם נוצרה באמת דינמיקה של חילופי זוגות,כלומר קיום יחסי מין מזדמנים והתנגדות לזוגיות קבועה בשל היותה סוג של קניין.אני חושב שהאנטי פמיליסטיות נבעה מסיבות כלכליות של מחסור וצורך בהשתתפוטת הנשים בפרנסה,בשל המצב הכלכלי הקשה בתחילת שנות העשרים וסוף העשרה,בשל כך נוצר בית הילדים והצליחו לחסוך בכח אדם (אמא אחת מטפלת בכמה ילדים של נשים אחרות).אנשי דגניה האידיאליסטים מצאו לזה גם צידוק אידיאולוגי,מכיוון שגידול ילדים הצריך שימוש פרטי בהון המשותף,והשימוש בכסף זה הצריך ויתור על דברים אחרים,למשל כאשר המבוגרים גרו באוהלים,הילדים ישנו בצריפים.מכיוון שהשיטה הכריחה את הילדים לחיות בבית הילדים נוצר מעין נתק בין הילדים והוריהם ולעתים אף ראו במטפלת את דמות האם,אולם הדבר לא נבע מאידיאולוגיה אנטי פמיליסטית,אלא מכורח המציאות וקיים היום הרבה חומר קריאה על הלבטים של אמהות צעירות בשנות ה20 שנאלצו בתום 6 שבועות להעביר את תינוקן לבית הילדים.

boazgilad

New member
טוב לפי הקיבוץ שלי

לבני הזוג היה מותר לשבת ביחד בחדר אוכל ובאסיפות:S

MsUnderstood

New member
נממ...

דברים כאלו עדיף לשאול במסרים,בשביל זה הם קיימים

למעלה