היי אנשים שאלה לי אליכם

bellyboy

New member
היי אנשים שאלה לי אליכם

העלתי שרשור בפורום אוספים ואספנות שם אני כותב לא מעט כי מה לעשות אני אוסף דמויות פעולה ורובוטריקים... אולי תוכלו לעזור לי ?? אני מתלבט האם barrow wight הוא אכן מלך המתים או שמא TWILIGHT RINGWRAITH קראתי את כל הספרים אבל משום מה אני לא מצליח להזכר איך קראו להם בסרט ואיך בספר? תוכלו לעזור ?המון תודה מראש

maglor

New member
הקיצור צל התלים שבתמונה הוא לא מלך המתים

גם הרפא טבעת אינו מלך המתים. צל התלים (Barrow Wight) הינו יצור שמופיע בתחילת שר הטבעות ואינו קשור למתים שעזרו לאראגורן. רפא הטבעת (Ringwraith) הוא אחד מתשעת הרוכבים השחורים, איזה מהם אני משאיר לבחירתך. מלך המתים יקרא King of the Dead פשוט מאוד, למרות שקשה לי להאמין שתמצא דמות פעולה שלו, שכן ברמת העיקרון הוא רוח שלמעט העיניים שלה (וגם אלה תלויות בתנאים) אינה כל כך נראית.

bellyboy

New member
תודה על הביאור

ודווקא ישנה דמות פעולה של king of the dead והנה ה Ringwraith האם הדמות הזו של צל התלים הופיעה בכלל בסרט? אז אולי אם כבר ענית לי תשובה תוכל לבאר לי את תפקידו של צל התלים? ומתי הוא מוזכר בסיפור? צר לי על כל השאלות המעיקות אני פשוט לא בארץ כרגע(וב3 שנים הקרובות) ואין לי גישה לספרים שלי.... ואתה מוזמן לאכול כמה אלפי חיות כי אני כבר 7 שנים צמחוני

maglor

New member
הדמות של צל התלים לא מופיעה בסרט

מהסיבה הפשוטה שיוצרי הסרט (מסיבותיהם הם) בחרו לוותר על חלק גדול יחסית מהספר, 4 פרקים, שבאחד מהם מופיע צל תלים (אחד מיני רבים). תפקידו בספר קטן יחסית, הוא לוכד את ההוביטים בתוך התל שלו ומנסה להרוג אותם (לפחות ככה אני מבין את הסיפור, בכל מקרה לפגוע בהם), ואז מגיע טום בומבדיל ומציל אותם. צל התלים מוזכר בפרק ערפל על שדות התלים (Fog On the Barrow Downs). מבחינת מהו צל התלים, הוא צל של שושלת הממלכה הצפונית או ממלכת אנגמאר שהשתלטה עליהם, אני לא סגור, והדבר שהוא הכי קרוב אליו מבחינת מהות הם רפאי הטבעת, למרות שאין בינהם קשר ישיר.

Kiru

New member
מקווה מאוד שלא,

ההוביט מחזיק עלילה מצוינת לסרט, יותר משרה"ט, ואין סיבה לחרוג מהמקור עד כדי כך.

Y. Welis

New member
גם לא היה תיאור מדוייק שלו

מלבד 'עיניים קרות' בערפל וכן מגע צונן וזרוע גרומה. לבנית תרגמה 'שלד', אבל למרות שזה נשמע מפחיד לא פחות (ובגיל צעיר גם סייע לסיוטים שונים), זה לא היה מדוייק כי היצור לא תואר יותר מהפרטים שהזכרתי. גם לא ידוע לי על מודל שלו לסרט (אם כי בומבדיל כן צולם - בסטילז, ותוכנן). אגב המונח wight - זהו יצור אגדתי מהפולקלור הבריטי (שם עתיק יותר - wicht) שגם לו אין צורה קבועה.

למעלה