היי אנשים - עצתכם

shlomiaz22

New member
היי אנשים - עצתכם

אני במקור מהצפון וסטודנט במרכז כבר שנה וחצי (טיפה יותר). אני עובד ולומד חי חיים סטודנטיליים לחלוטין. במהלך השהות שלי למדתי יותר לקבל על עצמי את ה"תרבות" התל אביבית של הקהילה שלנו שאני לומד לאהוב על יתרונותיה וחסרונותיה. אני מנוי באטרף ומחפש בד"כ בן זוג (ללא הצלחה רבה) אבל זו לא הבעיה ! תמיד יחד עם חיפוש אחר בן זוג חיפשתי אחר חברים חדשים. היות ואני מהצפון אין לי הרבה אנשים שאני מכיר פה, ובאמת שאני כבר מתחיל להישבר בנושא.

אני די חברותי, אבל עלול להיות מעט סגור בהתחלה, אני יוצא למקומות בילוי של גייז וגם לפעמים שלא רק, אך עדיין אני לא מוצא חברים שאני יכול באמת לפתח איתם קשר חברותי כזה או אחר. כן אני מניח שזה קצת מוזר שאין לי יותר מידיי חברים מהאוניברסיטה, אבל העניין שם זה שהחברים (הבודדים) שיש לי שם הם לענייני לימוד.

אני דתל"ש בעברי (לפני שנתיים+) אך אני לא באמת חושבת שזה משפיע על הנושא.

אולי למישהו יש עצה מה אפשר לעשות איך אני מצליח להכיר אנשים שמתאימים לי מבחינת עניין ושאוכל באמת להחבר אליהם (והאם אליי) במובן הכי פשוט של המילה חברות ?

*אני מפרסם הודעה זו בעוד מקומות בפורמים של הקהילה על מנת לקבל דעות שונות.

תודה מראש.

ספר יקר

New member
להגדיר איזה "סוג" חברים אתה מחפש

1. מהקהילה?
2. עם רקע דתי?
3. סתם אנשים?
4. סטודנטים?

בחר את הסעיף המתאים לך ותחפש מסגרות חברתיות בהם מתאספים אנשים מקבוצה זו (במרכז גאה/בארגון ה.ל.ל/בתאי סטודנטים/בערבי שירה וכו' וכו'). יש גם קבוצות פייסבוק שונות ששם מתארגנים מפגשים (בדיוק אתמול הייתי במפגש כזה).
לפעמים המפגש של בלי המכנה המשותף הזה הוא סביב אקטיביזם או משהו כזה, ועל הדרך אפשר למצוא חברים נהדרים.

אפשר ללכת לחוגים וסדנאות שונים ולפגוש שם.

בהצלחה!

avitano

New member
היי :]

אכן יש לא מעט קבוצות חברתיות שונות שתוכל למצוא בהן את מקומך
וגם כאן תוכל להכיר אחלה אנשים

מה אתה לומד אם מותר לשאול? :]

shlomiaz22

New member
היי

אני ממש אשמח להכיר אנשים פה.. וגם אם יש לך עוד קבוצות שלדעתך יכולות להתאים אני אשמח.

אני כרגע בשנה שנייה תואר ראשון של לימודי מידע ראשי וספרות משני.

מה איתך ? :)

avitano

New member
הממ

אני עוד לא לומד
אבל נרשמתי אתמול לסמינר הקיבוצים :]
למסלול של חינוך לבית ספר על יסודי בהתמחות של ספרות ומקרא

shlomiaz22

New member
נשמע מעניין,

אילו שני תחומים מרתקים ומשיקים מאוד, אני מבטיח לך שתהנה המון.

אני לומד משני ספרות ולוקח כמובן קורסים של חובה ביהדות חלקם בתנ"ך וכיוצא בזה, אבל הרבה פעמים אני מוצא קישורים בין הדברים ואני יכול לענות על שאלה בקורס אחד מחומר שלמדתי בקורס אחר.

בעיקר דרך הלימוד המודרנית והחדישה יותר של הסיפור המקראי - בחקר המקרא - משלבת מושגים מעולם הספרות ומשתמשים בכלי מחקר ספרותיים לחקר המקרא פשוט מרתק.

שיהיה המון בהצלחה :)

יש את ארגון "חברותא" להומואים דתיים

שמקבל בין שורותיו גם דתל"שים וחילוניים.
חפש אותם בגוגל. תוכל להירשם לניוזלטר ולקבל מידע על מפגשים וכו'.

יש עוד שני ארגונים דתיים אורתודקוסיים - "כמוך" ו"הוד".
אני משער שהם מקבלים דתל"שים, אך אינני בטוח. השאלה אם תרגיש בנוח כשכולם מסביבך לא דתל"שים..

ספר יקר

New member
במפגש היחיד של הו"ד בו נכחתי לפני למעלה מ-3

שנים היו כ30% כאלה שאינם חובשים כיפה.. לא יודע מה המצב היום.

פשוט נזכרתי

שחלק מסיבות עזיבתו של """"עמית"""" את "חברותא" היה בעקבות זה שגם לדתל"שים נתנו תפקידי מפתח בעמותה (או משהו כזה)...

ספר יקר

New member
כן, אני דיברתי על הו"ד

ולא מנקודת מבט שאין שם דתל"שים. רק ציינתי את אחוז הדתל"שים שאני זוכר והכותב יחליט אם מתאים לו

shlomiaz22

New member
היי

א. כן אני באמת אולי צריך לראות מה קורה עם הקבוצות האלה.

ב. באופן כללי אין לי בעיה עם הדת של האדם כל עוד הוא מספיק פתוח לקבל אותי - אני דתל"ש אהל להבדיל מחלק מהדתלשים אני לא כופר או משהו כזה יש בי עוד מהדתיות אמנם בצורה די מצומצמת יותר בנורמה של ערכים ומוסכמיות מאשר של שמירת תורה ומצוות :)

אבל זה באמת שווה בדיקה ...

בחיפה מתקיימת קבוצה של "חברותא" לדתיים

אם את ה מעוניין, זאת יכולה להיות הזדמנות טובה להתחיל בה

למעלה