היי אנשים, חדשה פה...

דנה96

New member
היי אנשים, חדשה פה...

היי אני דנה בת 16. מיקום כרגע, נתניה. :] אני נמצאת בדילמה קשה כי שאלת ההגירה לטורונטו, קנדה מונחת על כתפיי ברובה. כיף לראות ישראלים מכל רחבי העולם מתכתבים בינהם. באמת. אז...יש לי כמה שאלות בנאליות. איך היה לעבור? איך הסתדרתם עם השפה? עם בית הספר? איך קיבלו אתכם האנשים? אתם מרגישים שייכים? אם יש פה מישהו מקדנה, אשמח אם תכתבו עליה ועל המעבר שלכם, איך האנשים שם ומערכת החינוך ועוד. בקיצור, כל מה שתוכלו לשתף אותי בו... תודה! לילה/בוקר (מה שזה לא יהיה) טוב. =] דנה.

Anuerysm

New member
אוקי אני אמנם לא מקנדה

אבל מספיק קרוב
בכל אופן לעבור היה נחמד היה לי קצת משעמם עד שהתחילו הלימודים אצלי (התחלתי ללמוד כאן את כיתה י') בהתחלה זה סיוט ובא לך לשתות חומצה אבל אחר כך זה נהיה נחמד יותר בקשר לשפה, לי זה ממש קשה כל יום אני חוזר מבית ספר עם כאב ראש נוראי אבל זה משתפר מיום ליום וזה מה שחשוב בבית ספר נחמד מאוד, גם התלמידים וגם המורים אנשים מאוד נחמדים ואותי קיבלו די יפה ובשלב מוקדם כבר כל בית ספר הכיר אותי בתור "הזה מישראל" וכבר הכרתי חברים חדשים והכל נחמד בקיצור אם יש לך הזדמנות אז תלכי עליה!

דנה96

New member
חח התחלה תמיד קשה..ברור

..אבל אל תפחיד אותי יותר מדי! חח תודה.

Anuerysm

New member
חס וחלילה

אפילו שזה קשה זה עדיין ממש אחלה במיוחד היום כשקניתי כרטיסים להופעה של בוב דילן!!! עוד חסרון לישראל

eynav br

New member
ברוכה הבאה.

אמ.. לא מכירה את קנדה אני מברזיל. אבל אני אגיד אחר"כ איך היה אצלי... (הולכת רגע
)

eynav br

New member
אמ..

תאמת שלא יודעת... לא התנגדתי וגם לא היה לי איזה רצון לעבור לפה, לא ממש ידעתי מה אני רוצה. אני פה כבר שנה וחודש ועוד לא מדברת את השפה אבל מבינה דיי הרבה. בגלל שאני לא מדברת את השפה דיי קשה לי לצאת עם חברים וזה אבל בעיקרון יש חברים בבי"ס וכולם ממש נחמדים ואם אני צריכה משהו הם תמיד יעזרו. יכול להיות שכבר התרגלתי לחיות ככה אבל מרגישה פה בסדר גמור. לא מרגישה שהמקום זר לי או משהו כזה.. אני שמחה שהייתה לי הזדמנות לעבור לפה

אני מקנדה:)

לעבור היה כמו כל מעבר, קשה.. הסתדרתי עם השפה די בסדר.. בהתחלה הייתי ביישנית ואחר כך פחות ופחות... הבית ספר די נחמד וקיבלו אותי די יפה.. יש לי חברות ואני מכירה את השכבה שלי אבל, אם השאלה הייתה בידי, אני לא הייתי עוברת מההתחלה.. מערכת החינוך קצת שונה מישראל. לפחות באיזור BC... את מוזמנת לשאול עוד שאלות במסרים או פה בפורום..
יומטוב!

lol lypop

New member
אוו קנדההה

איך היה לעבור? סבבה מאוד איך הסתדרתם עם השפה?בסדר, לא שמו אותי בESL והאנגלית שלי השתפרה מהר מאוד עם בית הספר? ממש סבבה איך קיבלו אתכם האנשים? נחמדים חבל"ז אתם מרגישים שייכים? עכשיו, בערך מערכת החינוך כאן היא אממ...ליברלית? משהו שממש הפתיע אותי פה זה שבסגן מנהל שאל אותי כשהגעתי אם אני רוצה ללכת לאוניברסיטה "ברור שכן... דהההה"...לא חשבתי אפילו שזאת ממש אופציה...

lol lypop

New member
אממ לא ניסחתי את זה נכון

יש הרבה מאוד אנשים שלא הולכים לאוניברסיטה. כמו לפחות שניים שלושה מהידידים שלי. וזה לא ביג דיל פה:\ ...כל הקטע של לסיים ביה"ס עם ממוצע טוב שמור בעיקר למהגרים.

דנה96

New member
תודה לכן קרן ורון..

אשמח לשמוע עוד..ועוד ועוד! :] מסוקרנת, מה יש?

למעלה