היי, אני לא יודעת אם

היי, אני לא יודעת אם

זה המקום, אבל אולי תוכלנה לייעץ לי תינוק בן חודש יונק מלא אבל מסרב למוצץ (ניסיתי כל מיני סוגים) הבעיה שאני נהפכתי למוצץ וזה פשוט נורא גם ביום וגם בלילה , ולא כתחליף להנקה אין יכוי שהוא יירדם ללא ציצי מה עושים ? מיואשת

אצלנו זה עבד...

תנסי לתת לו בהתחלה את הזרת שלך (כמובן נקיה, בלי ציפורן ובלי לק...) כדי שיתרגל למצוץ משהו אחר. אח"כ תעברי למוצץ - אבל גם אז מומלץ להחזיק אותו עבורו בפה (להצמיד אותו) כדי שלא ישר ירק אותו החוצה לאט לאט הוא יפתח את ההרגל - הכי חשוב זה להתמיד: תזכרי שקשה לשנות הרגלים אצל תינוקות (והוא כבר רגיל...) ולכן גם אם זה לא עובד אחרי יום-יומיים - תמשיכי להתמיד, בסוף הוא יתרגל. הכי חשוב להפסיק לו את הקשר בין רעב לצורך למצוץ משהו אחרת הוא יפתח צורך בלתי נשלט ואת לא תוכלי לדעת מתי הוא באמת רעב... מניסיון - לאט לאט לומדים להבדיל בין הרצון שלהם לינוק לבין הצורך למצוץ לטובת הרגעה (הבכי שונה) אצלנו זה עבד, מקווה שעזרתי.

תודה, אבל גם את זה כבר

ניסיתי. בכל מקרה לאחר שהוא מסיים לינוק הוא מוצץ סתם את הפטמה עוד המון זמן ואם מנסים להוציא הוא מתעורר ומתעצבן הבעיה שהוא התרגל להירדם רק עם המציצה וזה מה שמתסכל שהוא לא נרגע בלי ציצי , גם כשהוא לא רעב ניסיתי להבחין בין בכי של רעב לבכי אחר ועדיין לא הצלחתי

זה יקח זמן

אל תשכחי שהוא רק בן חודש... שזה ממש קטן!!! הכי חשוב זה להקנות לו כבר עכשיו הרגלים שמתאימים לך (לטעמי אין דבר כזה הרגלים רעים - הרגלים צריכים להיות מותאמים לבית... אבל זאת רק דעתי) - השאלה היא האם התמדת... יומיים, שלושה... ולא וויתרת ונתת לו ציצי במקום, כי למרות שהוא קטן הוא כבר התרגל, ואת זה את רוצה לשנות אצלו. מניסיוני ההתעקשות משתלמת ובסוף הם מתרגלים למה שאת רוצה שהם יתרגלו

חשוב להבין

אם הוא יונק באופן יעיל ונכון. כי בסה"כ תינוקות (במיוחד בגיל הזה) נמצאים על השד ואוכלים. ומסיימים. אם הם נרדמים, הם בד"כ ירפו את שריריהם ואפשר יהיה להוציא את השד בקלות. תינוק שאינו משחרר ואם בתחושה ש'היא הפכה למוצץ' יכולים להעיד על בעיות תפיסה והיצמדות, כך שיש סיכוי שהוא אינו יונק יעיל ולכן ארוחותיו נמשכות זמן רב כ"כ. איך העלייה במשקל שלו? כמה נולד? כמה שוקל עכשיו? כמה חיתולי פיפי-קקי יש לו ב-24 שע'? האם היית או שאת בקשר עם יועצת הנקה? מישהי מקצועית ראתה אותך מניקה? ובנוסף, תינוקות יונקים לא רק לשם מזון. ההנקה מספקת גם קירבה, חום, מגע, בטחון. מנשא טוב יכול מאד לעזור בשגרת היום עבור תינוקות והורים שאוהבים להיות מחובקים, מכורבלים, עטופים, צמודים, מוחזקים. אולי זה יעזור לו ולך להמשיך בשגרה נוחה יותר.

למעלה