היי אני טרנסג'נדר

goodies23

New member
היי אני טרנסג'נדר

הייתי נקבה ועכשיו אני גבר -עברתי ניתוח בחזה ואני לוקח הורמונים. מבחינה חיצונית אני גבר לגמרי. לא הייתי מדמיין שפעם הייתי נקבה.
השאלה שלי איך הדת מתייחסת למצב שלי ולמה ולמי שאני???

תודה מראש!

asaf2000

New member
תגובה

למיטב ידיעתי אין התייחסות בהלכה ספציפית לטרנסג'נדר ואתה נחשב לאשה וחייב במצוות כאשה.

goodies23

New member
אוקיי חוץ ממצוות..?

התייחסות של אנשים?
ולמשל אם אני מעוניין להגיע לבית הכנסת ? הרי אני לא יכול להיות בעזרת נשים ואני גם מן הסתם לא רוצה!

asaf2000

New member
זו אכן בעיה

ההתייחסות לטרנסג'נדרים בהלכה היא מזערית אם בכלל קיימת, בגדול הממסד הרבני האורתודוקסי מתייחס לכל תופעת הלהט"ב כאל הפרעה נפשית לכן גם לא תמצא הוראות הלכה למעשה לאיך טרנסג'נדר צריך להתנהג על פי ההלכה...
לגבי בית הכנסת זו אכן בעיה...מן הסתם אין לך מה לחפש בעזרת הגברים כי לכאורה עפ"י ההלכה אתה לא גבר ובעזרת הנשים ודאי לא תתקבל בזרועות פתוחות...

אולי תנסה לפנות לארגון 'בת קול' ולנסות לקבל מענה שם.

הגר"ע התיחס למקרה הפוך

גבר שהשתנה לאישה.
הגר"ע פסק שהוא אינו חייב בתפילין, ואם תניח לא תברך.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/773/882.html

ואין בכך כדי להסיק דבר וחצי דבר על המקרה דנן.

אני זוכר שיצא ספר על הנושאים האלה אבל לצערי שכחתי את שמו.

לכן אני מהסס לומר שאפשר לגזור גזירה שוה

במיוחד כשמדובר במקור לא אמין כמו עתון.

אם היינו סומכים על העתון נראה כאילו הרב עובדיה מקבל שהשינוי שעבר אותו גבר שינה גם את מעמדו ההלכתי ולפי הרב עובדיה הוא פטור ממצוה חשובה שחלה על כל גבר.
הרב עובדיה לכאורה אומר שהוא פטור מתפילין מה שאומר שהוא לפחות יצא מכלל גדר גבר.

מכאן היה אפשר לשער שהשינוי שעברת הוציא אותך מכלל אישה אבל לא ברור אם לפי אותה שיטה ניתן לומר שאתה חייב במצוות ממש כגבר.
אם הנושא חשוב לך אני ממליץ לך לפנות לפוסק הלכה רציני שיורה לך כיצד לנהוג ומה החיובים ההלכתיים עליך ואם לברך על מצוות שגברים מחויבים בהם.

manew

New member
כמה נקודות למחשבה בנושא

דברים שחשבתי תוך כדי - אין פה שום הכרעה או הלכה, אלא מחשבות בעלמא - לפסיקת הלכה צריך לפנות לפוסק גדול, שיפסוק בשאלות מורכבות כל כך!

לגבי בית הכנסת אני לא מבין מה הבעיה פה - הרי אין איסור לנשים להיות בעזרת גברים, האיסור הוא מצד גדרי צניעות - ואם פה לא שייכים גדרי צניעות למה לאסור?

אבל באמת יש כמה טעמים לאיסור - כי אם יכול להיות שחלים עליו כל איסורי קורבה לאישה הידועים - ואם כך, גם אם נאמר שמותר לו להכנס לעזרת הגברים, לכאורה הוא יצטרך שם זהירות יתרה ממגע וכו'

וכן מטעם של קול באשה ערוה - בשלבים של שירה בתפילה (ולכאורה אפשר להקל בזה מכמה טעמים - אבל צריך לדעתי כח דהיתירא גדול מאוד)

ולגבי עליה לתורה ויותר מזה לגבי עליה כחזן והוצאת גברים ידי חובה צריך לדון בזה הרבה.

ולגופו של עיניין נראה לי שבגדול דינו כאשה לכל דבר - ואין בכח טיפול רפואי להוסיף עליו חיובים מדאורייתא, וגם אין בכחם להסיר ממנו איסורים דאורייתא.
ואם לא נאמר שדינו כאשה, אז לפחות צריך להטיל עליו חומרי אשה וחומרי איש.

חיים

goodies23

New member
מעריך את המחשבה וההשקעה

ובכל אופן כלפי חוץ אני נראה ונשמע כמו גבר לכל דבר, ולא באמת מחפש ללכת לבית כנסת כדי להתגרות בדת/יהדות/תורה.
סתם מתוך סקרנות רציתי לדעת.
בכל אופן תודה

למעלה