היי אני חדש

BOOLYY1

New member
היי אני חדש

טוב אני לא דתי ולא דתי לשעבר אבל מאמין באלוהים ובתורה. אני לא יודע ממש מה אני אולי דו אולי הומו ואולי סטרייט בכלל מה שבטוח שאני בהתחלה של תהליך הגילויי העצמי שלי. עכשיו שאלה לי אליכם ( אם יש פה כאלה שומרי מצוות) איך אדם מאמין כמוני יוכל בעתיד ל"תקשר" עם בנים כאשר התורה אוסרת על כך(ובפרט על קיום יחסי מין שלא בדרכי הטבע) ניסיתי לנסח תשאלה בדרך הכי פחות בוטה כדי למנוע אינעימות סילחו לי אם פגעתי ברגשותיכם. בתודה בולי

קיל איל

New member
היי אתה!טוב שבאת:)

אין לי תשובה לשאלותיך,אבל אני רוצה לברך אותך אז קבל בזאת ברכה *מזל טוב!*

HUhybrid

New member
ברוך הבא! ../images/Emo24.gif

התורה לא אוסרת על יחסי קרבה בין אדם אחד לאחר מאותו מין. הדבר נאסר בהמשך ע"י התושב"ע/ההלכה, ולא כולם מסכימים עימה בחלק זה או אחר וברמה זו או אחרת. בהלכה המודרנית האורתודקסית כיום הרבה מחמירים עד כדי הקצנה והגזמה של ממש האוסרת כל גילויי חיבה כמו טפיחת שכם וחיבוק. יש לציין כי מדובר בדעת מיעוט וסהרורית, וכי הרוב כיום בהלכה המודרנית האורתודוקסית אוסרים על כך רק אם יש בכך קונוטציה מינית, לדבריהם. בתורה כפשוטה האיסור היחידי המפורש הוא לקיים יחסי-מין אנאליים. אמונה באלוהים זו או אחרת באופן כללי לא חייבת להפריע לך לבסס מערכת יחסים עם מישהו מבני מינך.

arvandor

New member
או-הו

זו קביעה די רחוקה מהמציאות... קודם כל, "ההלכה המודרנית האורתודוקסית" לא אוסרת על גילויי חיבה כלל; למעשה, היא לא דנה בעניין, וזו בדיוק הבעיה. לקביעה שלך בסוף אין שום ביסוס רבני-הלכתי, ובזרם שלנו, כידוע, הרבנים הם הקובעים.

HUhybrid

New member
"דתיים"- לא רק אורתודוקסיים בהכרח

ההלכה המודרנית האורתודוקסית" לא אוסרת על גילויי חיבה כלל; למעשה, היא לא דנה בעניין, וזו בדיוק הבעיה היא כן דנה, בממסדי חינוך והכשרה בעולם הדתי כמו ישיבות ומכינות, וכן בכינוסים מיוחדים בנושא שאורגנו בשנים האחרונות. היא פשוט הגיעה למסקנה הבלתי-נמנעת שאי-אפשר להתעלם מהמציאות ומהתהליכים והשיוניים המתחוללים בה, גם אצל הציבור הדתי, ועם מבול השאלות שנוחת עליה אין היא יכולה להמשיך להתעלם ולא לספק התייחסות/תשובות. ומה זה "הזרם שלנו", בדיוק? לא כל מבקרי הפורום מגדירים עצמם באופן הומוגני מבחינה דתית-אמונית-חברתית-וואטאבר. ולמה לעזאזל את המשפט האחרון שלי הגדרת כקביעה המצריכה ביסוס רבני-הלכתי לשום נכונותה? למה לכל דבר צריך ביסוס שכזה? אפילו לקביעות המסתמכות על המציאות באופן אמפירי, על סמך מעשים שהיו ויהיו, על סמך תצפיות? רבים הם המצליחים היטב להשתלב באופן זה בחברה, לתרום לה ולהרגיש ממוצים ומאושרים. ושוב, אין זה בא להכליל בשום אופן. מעבר לכך אין אני בא לייעץ לאף אחד מהי הדרך הנכונה עבורו. אני לא הוא, והוא לא אני. אני באופן אישי רואה עצמי כאתאיסט, שמעדיף להאמין בכוחם של בני האדם במימוש הפוטנציאל החיובי שבו. לינקים רלוונטיים לדוגמה: http://www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishutm7.htm http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=332&art_id=77 http://www.tremblingbeforeg-d.com/heb/jewishweek1_h.htm

arvandor

New member
אין פסק הלכה בנושא

וזו עובדה. בכינוסים דנים אנשים חשובים מאוד, ביניהם גם רבנים מוכרים בהחלט, אבל זה רחוק מלהיות פסק הלכה של איזה מישהו גדול או משהו...מישהו שנחשב סמכות הלכתית עליונה. וזה גם מה שאני אומר- העולם מתקדם, ויש הרבה שאלות שדתות אחרות נותנות עליהם תשובות, אבל הדת שלנו לא. דבר לקיר. "הזרם שלנו" נאמר במרכאות... הכוונה לזרם האורתודוקסי, למרות שאני בהחלט חושב שמי שנכנס לכאן הם אנשים צעירים שיש להם קונפליקט בין הרגש הדתי לנטייה המינית שלהם. יותר נכון, בין הדת לנטייה המינית. כאלה הם, לפי מיטב הבנתי, יהודים אורתודוקסים. לא רפורמים ולא קונסרבטיבים. מה גם שרובו המוחלט של העם היהודי בישראל משייך עצמו לזרם זה. ואם אתה מבקש ללכת לפי זרם זה, בגישה ההלכתית, ולכתוב כאן דברים שנחשבים הלכתיים, המשפט האחרון זקוק, מה לעשות, לביסוס רבני הלכתי. הסברתי את זה גם למעלה. זה לא זואולוגיה, אין צורך בתצפיות. מה גם שהמציאות, הרבה פעמים, לא מזיזה לאותם רבנים. ואם אתה רואה לנכון לכתוב את מה שאמרת, יהיה לנכון להוסיף גילוי נאות ולהגיד שאתה אתאיסט, ושדבריך הם לא דיעה רבנית. וזה מה שניסיתי לעשות. ודבר אחרון- נא לא להתרגז.

biדו

New member
לצורך העניין...

אני עד עכשיו הייתי קורא סמוי... אני גם קונסרבטיבי. בשלב זה של החיים שלי אני לא בן אדם דתי, אבל אני יודע שאני רוצה בעתיד להיות (ויש כזה דבר דתי-קונסרבטיבי), כשאהיה יותר עצמאי (על מנת לא להקשות על הורי). מצד שני, אני בהחלט מוצא את עצמי נמשך יותר לגברים מאשר לנשים. ושתי תפיסות אלה (זו הקונסרבטיבית- שבסופו של דבר היא הלכתית, והנטייה המינית ה'פחות קונבנציונאלית', בוא נאמר)) מתנגשות.

BabyBoy1

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

בקשר לשאלה שלך, שאלה קשה...וברור לך שלאף אחד פה אין איזושהי תשובת פלא שמייד תפתור לך את הבעיה. זה נושא שאתה צריך לחשוב עליו עם עצמך, ולשאול את עצמך האם אהבה לגברים ואהבה לאלוהים סותרות אחת את השנייה לדעתך.

offir67

New member
שלום

היי וברוך הבא גם אני די חדש כאן בפורום נכנס לעתים.אז ככה אתה לא לבד בקטע . אני דתי לשעבר עם מסורת של אסורים והחמרות ועדיין לא מגדיר את עצמי בשום הגדרה מסוימת ולא משתיך לשום פלג. חשוב שתלמד לחיות עם המיניות שלך לכאן או לכאן. אצלי זה לקח המון זמן ועדיין לוקח זמן תהליך ההשלמה. אני יודע שהתורה אוסרת ואני התיסרתי שנים עד עכשיו אבל היום אני יודע שהאלוהים הוא אנרגיה כולה טהורה של אהבה מתוך נסיון אישי. בעצם מי אני שנאי אגיד לך מה לעשות פשוט תחווה ותראה לאן אתה הולך עם הדברים ואז תחליט או שלא תחליט , תחכ לתגובות מיותר מנוסים וותיקים ממני בנושא. רק רציתי שתדע שאתה לא לבד. א

מה הבעיה?

אני לא מבין את בעייתך.התורה אוסרת קיום יחסי מין ,משכב זכר, ומי שעושה זאת עובר איסור.מה שהדתיים מרשים לעצמם לעבור על איסור זה ,כיון שגם ככה אינם מקיימים את כל מצוות התורה במלואם אז זה אחת מהמצוות שלא מקפידים בה.ומה עם הוצאת זרע לבטלה?וכי חסר שאלות? לא. ואין מה לעשות מי שאוהב את זה עובר על האיסור הזה וזהו.בהצלחה לך בדרכך.

BOOLYY1

New member
תודה לכולם על העזרה

אבל שאלה אחרת: אם אני מגדיר את עצמי דו אזי יש לי אפשרות בחירה לא? אולי זו אפשרות בין "הטוב" ל"רע" משמע יש בחירה . כלומר אם אני דו ולא הומו מוחלט אולי אלוהים רוצה לבחון אותי ולבדוק את היצר הטמון בי. אני חושב שזו שאלה יותר מידי קשה והיא מצריכה זמן ונסיון חיים שהלוואי שיהיה לי עד אז אני אגבש את ההחלטה הגורלית הזאת , אולי ההחלטה תגרום לי לאושר ואולי לסבל . אשמח להשתתף בפורום זה ,להביע את חוות דעתי ואף להכיר אנשים נחמדים כמותכם.

HUhybrid

New member
רק בגלל שאנו נחמדים לא נרביץ לך../images/Emo13.gif

סתם, אני חושב שכמעט ענית על כך בעצמך. לדעתי העולם שלנו לא "שחור ולבן", הוא מורכב הרבה יותר מזה, יש בו הרבה יותר מימדים שמתסבכים זה בתוך זה ובתוכם הכל רוטט ברמות שונות. אבל עזוב התפלספות מיותרת, דיברת על בחירה בין טוב לרע- האם יש כאן נימה סמויה כי נטייה כזו היא טובה, ואילו אחרת היא רע? הרי ביסקסואליות היא, לפחתו לטענתי, ההגדרה שאפשר לשייך אותה באופן הכי כוללני ומכליל שיש לכל החיים כאן על כדוה"א, ובפרט בני האדם ממשפחת היונקים, וכל אחד מאיתנו ביסקסואל ברמה זו או אחרת. אתה מוזמן להישאר
(כמה נחמד מצידי, כחחחק כחחחק)

BOOLYY1

New member
שום נימה סמויה

הדגשתי חברי היקר "טוב" ו"רע" וכן שמתי לב שהתשובה בגוף השאלה(אם זו שאלה)

MarkAnt

New member
שלום שלום!

שמחים לראות אותך! הו... ובקרוב ידידי הטוב, לאונרדו שיודע הרבה יבוא לברך אותך בכמה מילים ספקניות חחח...

למעלה