היי אני חדש

Alvedansen

New member
היי אני חדש ../images/Emo24.gif

קוראים לי הראל ואני מחיפה מקווה להכיר את כולם

eig

New member
כמעט לרובינו המוחלט - חיפה זה בהחלט בחו"ל

ברוך הבא

ro99

New member
כן, חיפה זה בהחלט חו"ל ../images/Emo140.gif

ברוך הבא. אני רו, ואני בת, ואני מהולנד, זקנה בלה. רוצה גם תמונה? הנה:
, רק תחליף את הבלונד בחום הכי כהה שיש ואדום. ויש לי כלב עם שפעת.
(תחליף את החום בלבן עם כתמים גדולים שחורים וחומים - תפוז לא נותן לי לשים תמונה שלו כי היא לא כשרה לפסח או משהו)

ro99

New member
נדמה לי שכן... ../images/Emo8.gif

הרמז בשם: גאווה בחו"ל... אבל זה בסדר - לא נגרש אותך. תשב, תשתה קפה איתנו
, תהנה מהנוף.

ro99

New member
He's a lot better, thanks! ../images/Emo13.gif

But not completely out of the woods. Still a few more days of antibiotics (expertly hidden inside blobs of smelly French cheese) to go

odedee

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אפילו שלחיפה עוד לא צריך דרכון

ro99

New member
למה לא צריך?

לי לא נותנים להגיע מהבית לחיפה ללא דרכון (או שניים, במקרה שלי...), ואני משערת שגם לך לא...

eig

New member
או רו, בנושא דרכונים

מכיוון שציינת שאת מסתובבת עם שניים, מעניין אותי לדעת מה קורה אם מגיעים לישראל רק עם הדרכון הזר וללא הדרכון הישראלי? יש לך ניסיון בנושא? הם באמת קריטיים על החוק הזה?

ro99

New member
לי אין נסיון אישי

כמעט היה לי לא מזמן, אבל נס גדול היה בהולנד והקונסוליה הצליחה להאריך ולהחזיר לי דרכון דרך הדואר תוך שנייה וחצי. ידוע לי על אנשים שבשקט ושלווה נכנסים ויוצאים מישראל על הדרכון הלא-ישראלי שלהם למרות שהחוק מחייב אותם להשתמש בישראלי. אני אישית חושבת שזה תלוי כמה אתה משכנע בחוסר ישראלותך הרשמית-האזרחית. אם אתה יליד הארץ נראה לי שיש מקום לחשד, לא? מה הן בודקות בכלל מרות הפנים האלו בדלפקיהן? זה נראה לי סתם מבצע החמץ פניך לתייר או משהו. אבדו לי תעודות שונות במשך השנים. קודם הפטור משירות צבאי (עדיין בגיל מדאיג) שהעלמותו הביאה איתה סיוטים על עיכוב יציאה מהארץ שלא התממשו. אף אחד לא מצמץ אפילו לכוון שלי, למרות שיקשוקי הברורים. אח"כ אבדה לי תעודת הזהות. כל פעם היו מבקשים/דורשים/מאיימים (פה ושם - לא ממש בשדה) ולא היה קורה כלום. התאוריה שלי? במדינה שמתמחה בברדק ובפשלות בקנה מידה מעורר הערצה, אין סיפור שבאמת יש פרוטוקול למצוא אזרחים סרבני דרכון. אם היה מדובר פה באובדן סכומי עתק למדינה, אז הם בטח היו מנסים (ומפשלים), אבל מה המוטיבציה לעשות דבר כזה? סתם לטרטר אותנו? אין צורך: ברגע שרגלנו תדרוך מחוץ לשדה התעופה בן גוריון, נקבל פי 10...

odedee

New member
תלוי

אם אתה יליד ישראל אתה חייב להיכנס עם הדרכון הישראלי: הם יראו בדרכון הזר שאתה יליד הארץ, וכניסה בדרכון זר היא עבירה על החוק. אולי לא יעשו לך כלום, אבל כן ידרשו את הדרכון הישראלי שלך. אם אתה אזרח ישראלי אבל לא יליד הארץ ואתה מציג דרכון זר, זו עדיין עבירה על החוק, אבל אני חושב שיקשה עליהם לדעת. נראה לי שבכל מקרה כדאי שתביא אתך את הדרכון הישראלי - לא שווה להסתכן בכך שלא יכניסו אותך - עדיף לסחוב עוד דרכון.

TrigATUSA

New member
אבל מה שאתם מפסידים עם דרכון זר זה..

שאם נכנסים ויוצאים עם הדרכון הישראלי אפשר להשתמש (בחינם!) בקיוסקים האלקטרונים של טביעת האצבע, וככה אני שנים כבר נמנע מהרפצוף החמוץ של גבירות הדרכונים! שווה! שלא לדבר על העובדה שלא צריך לעמוד בתור, אף פעם (וככה נחסכת ממני החוויה של המשפחה של ה 20 שבאים לעמוד ביחד עם האימא, כמובן לפני בתור....)

odedee

New member
אבל מה שהם מרוויחים...

הוא פטור ממע"מ במלונות, בהשכרת רכב, ועוד...

daavid2006

New member
prices

I think it's just worth pointing out that Israel has a 2 tier pricing system: for Israelis and foreigners. The prices for foreigners are higher, but VAT free. It is usually cheaper with the Israeli passport.​

למעלה