היי אני חדש פה

morito

New member
היי אני חדש פה

שלום קוראים לי מור.. אני לומד פילוסופיה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע כבר חצי שנה ונורא מתעניין אני אשמח להשתתף פה בדיונים.. אגב ראיתי את ההודעה מלמטה על דעתו של "נצח" על כמה בני 16 יכולים כבר להיות חכמים ולתרום.. אז אני מצטרףלדעתו של הנער שהגיב שהגיל לא קובע עד כמה בן אדם יכול להיות חכם ובטח שלא בפילוסופיה. אוהב מור =)

s u p e r mind

New member
ברוך הבא לפורום

בכרטיס האישי ציינת שאתה בן 16, אם ככה נורא התרשמתי לקרוא שאתה גםלומד באוניברסיטה. הפורום מעניין כאשר ישנם דיונים פילוסופיים אותנטיים... אבל יש גם כאלה שמביאים לפורום את האידיאולוגיות שגובלות במחלה נפשית, ואליהם לא כדאי להתייחס. בסה"כ אני בטוח שתמצא כאן עניין ותתרום להמשך הדיונים המרתקים.

ל נ צ ח

New member
האידיאולוגיות גובלות במחלה נפשית

כך אידאולוגית הציונות בארץ ישראל אידאולוגיה המבוססת על שגעון אידאולוגיה שנבנתה על בית ליהודים שמסביב לו ים של מדינות ערביות בהן המוני ערבים שונאי ישראל, המון מרצחים רוצחי יהודים וים של מרצחי-יהודים פוטנציאלים. וששאיפתם האמיתית הייתה ועודנה כיום ווכך לעתיד להשליך אותך ואת כולנו היהודים למות לים. לעומתה האידאולוגיה של הבינוניות לא רק שגובלת במחלה נפשית, היא גם אינה מודעת לכך, וזה מה שעושה אותה מסוכנת פי מונים ומונים מהאידאולוגים בעלי האידאולוגיות הגדולות שהניעו ומניעים את העולם ושבזכות האידאולוגיה "המשוגעת" שלהם שבעצם היא ראיית העתיד באופן מואר ולא חשוך כראייתם של הבינונים, בזכותם המשוגעים המוארים ולא בזכות המשוגים הקטנים הבינונים, לנו יש את המדינה שלנו וחיים. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * * ~ * ~

ויש גם אנשים עם מחלה נפשית שמשליכים

אותה על אידיאולוגיות. עצה- מי שמדבר בטון מוקב וחד משמעי, כאילו הוא יודע הכל- אינו יודע כלום! איך ניטשה אמר? מה שעושה אותי יותר חכם ממך היא העובדה שאני יודע שאינני יודע ואתה בטוח שאתה כן...

haimbert

New member
לא ראיתי את מיטשה=סוקרטס אז

החשיבו את השאלה הזו כקליפת השום

Saladin

New member
את זה אמר סוקרטס דרך אגב

וגם זו איננה חכמה גדולה. למעשה בין החוכמות היא החכמה הכי קטנה. חכמה יותר גדולה היא לדעת את זה ולדעת שאין שום צורך להגיד את זה.

קרא את השרשור כמו שצריך.. וחוץ מזה

"חכמה יותר גדולה היא לדעת את זה ולדעת שאין שום צורך להגיד את זה. " זו אינה חוכמה זו ענווה או צניעות או טקט ואין לה שום ערך אינטלקטואלי בהכרח אלא מוסרי בעיקרו. כל אחד והתכונות שהוא מאמץ... תומרקין (לא שהוא דמות מיצגת) למשל, לא יסכים איתך...
אגב, דקה אחרי פרסום התגובה הוספתי לה תגובה: "מיטשה=סוקרטס"... בלבול שנבע מתשישות כרונית ושרשור ארוך על ניטשה...

Saladin

New member
נו אז אם בצניעות עסקינן

אז דווקא הצניעות תהיה לא לומר את ה"חכמה" הגדולה הזו! סוקרטס תמיד נהג להתפאר בזה שזו החכמה שהוא יודע. אבל בעצם יש הרבה אנשים שיודעים אותה, כל אדם בוגר בנפשו למעשה יודע אותה אבל מבין שאמירה כזו לא מקדמת לשום מקום אלא אם כן העיסוק שלך הוא להיות קוף-אדם שמסתובב בשוק ומכריז על החכמה הגדולה שקנה לעצמו ועל הטפשות הגדולה של בני אדם. ועיסוק כזה כנראה שהיה עיסוק מצליח באתונה הקלאסית. לפחות למשך 70 שנה פחות או יותר, אחרת איזה צידוק היה לקיום של סוקרטס...

לא הבנת כנראה את סוקרטס ידידי

או שאני לא מבין אותך... סוקרטס לא אמר אינני יודע כי הוא ידע והסתיר את הידיעה מפאת הצניעות... סוקרטס הכריז שאינו יודע מהסיבה הפשוטה- שהוא לא ידע! מה שסוקרטס אמר הוא שאנחנו בני האדם, כל כך גאים בידע שלנו ומרגישים גאווה בידיעתנו שהפסקנו לחקור אם הידע שברשותנו הוא אכן אמיתי וקיים. לכן סוקרטס התעקש לא לקבל הגדרות כלשהן אלא לקיים דיונים מעמיקים לגבי כל סוגיה כדי לקבוע את משמעותה. לא בצניעות עסק סוקרטס, אלא בחקר האמת "האמיתית" וניעור השטיח מתחת לרגליו של האדם ה"משכיל".

haimbert

New member
אפשר להבין איך סלאדין התבלבל

הרי בכל שיחותיו של סוקרטס סוקרטס מדבר כאילו הוא יודע אבל ממשיך לטעון שאיננו יודע, ומכאן גם הומצאה המלה "אירוניה" מלה זו נועדה לתאר את התנהגותו המוזרה של סוקרטס שאמר משהו מסוים אבל התנהג ההפך ממה שהוא אמר.

.m

New member
../images/Emo140.gif ברוך הבא

קצת באיחור, אבל בכל זאת...
mai

למעלה