היי. אני חדשה...

Girl of Pain

New member
היי. אני חדשה...

קוראים לי בר. אני אחות שכולה מלפני חצי שנה. אחי נהרג חודש לפני שהיה אמור להיות בן 21 ושבוע לפני שאני הייתי בת 15. הוא נהרג מתאונת רובה בצבא. החצי שנה הזאת שינתה לי את החיים לגמרי. מכל הבחינות. אני לא יתחיל לפרט. זה פשוט הרבה מדי. אני רק יכולה להגיד שהיום אני אדם אחר לגמרי. לא נשאר לי כלום ממה שהיה בי פעם. באותו יום שאחי מת, מתתי ביחד איתו. היום אני במצב ממש נורא. אני רואה את עצמי מהצד. הגעתי למצב שהאור היחיד שנשאר לי הוא המוות. אני פוחדת לחשוב על העתיד ובכלל, על מה שיקרה עוד שעה. אני מעשנת וחותכת, ורוצה מאוד להתחיל גם עם סמים. היה לי ניסיון התאבדות אחד שאח שלי עצר אותו, ומאז אני לא מפסיקה לחלום לעשות את זה שוב. רק הפחד עוצר אותי. אני מקווה שאני יתגבר עליו. ניסיתי כבר כמה פעמים להעלות את עצימ מהבור שאני נמצאת בו, אבל כל פעם נפלתי שוב יותר עמוק, ואני ממשיכה ליפול. אני יודעת שהאדם היחיד שהיה יכול לעזור לי היום הוא אחי שנהרג. גם הוא היה פעם בדיוק במצבי. שנינו מאוד דומים מהרבה בחינות. הוא האדם היחיד שהיה יכול להרים אותי- ודווקא אותו אלוהים לקח. הוא כנראה דואג לפנות לי מהדרך את כל האנשים שיכולים לעזור לי. אתם יכולים להגיד שזה הכל רק רחמים עצמיים. לא איכפת לי. לא איכפת לי מכלום. אני רק מקווה שאם אני לא יכולה לראות את אחי בחיים, אולי אני יראה אותו במוות.

רעוּת

New member
היי

אני מבינה למה את מתכוונת כשאת אומרת שזה שינה אותך לגמרי. אני הייתי בת 12 כשאחי נהרג, פתאום נהייתי יותר בוגרת מהחברות שלי שדיברו רק על בקסטריט בויז כל היום (לא שאני לא הערצתי אותם בגיל 12, אבל לא ניכנס לזה..), פתאום הן לא יכלו להבין מה עובר עלי כי הן אף פעם לא חוו את הכאב הזה. הרגשתי כאילו כולם נשארו אותו דבר, העולם לא נעצר אבל אני השתנתי, העולם שלי התהפך. אני חושבת שזה טבעי להרגיש ככה, גם אחרים יגידו לך. גם רציתי למות, כשהייתי בערך בגילך. למות כדי לא לחיות בלעדיו..כי זה פשוט קשה מדי, ואיך אפשר לצפות מילדה בת 15-16 לחיות בלי האח הגדול שלה? אז לא רציתי לחיות יותר, רציתי למות. אבל את יודעת מה? יצאתי מזה. זה לקח זמן, אבל היום אני כבר לא רוצה למות בגללו. הכאב לא נעלם, הוא לא יחזור וגם כל הזמן שעבר לא ישנה את זה, ואצלך עבר כל כך מעט זמן. חצי שנה...הזמן לא מרפא אבל הוא מאפשר לך לחיות, כי זה מה שאת צריכה לעשות, אני מקווה שעוד מעט את גם תרצי את זה, תביני שאי אפשר לשנות את מה שקרה ואי אפשר להחזיר אותו אבל את עדיין כאן. לעשן ולחתוך ולעשן סמים זה לא הפתרון, זה רק לברוח מהבעייה, ליצור בעיות חדשות. לנסות להתאבד זאת קריאה לעזרה, תקבלי את העזרה הזאת- אל תכאיבי לעצמך יותר ממה שכבר כואב..

Girl of Pain

New member
אין מישהו שיכול לעזור לי...

..רק אני. איבדתי אמון בכולם. הם לא יעזרו לי- הם רק יפילו אותי. אני כבר ניסיתי לצאת, אבל לא הצלחתי. כל פעם שאני מנסה לצאת מהבור שאלוהים חפר לי, הוא עומד מעליו ומפיל אותי בחזרה. ואני לא רוצה למות בגלל אחי. לא רק. הרי לכל אובדן- בנוסף לכאב, יש גם השלכות וכל מיני דברים שמתלווים אליו מסביב ועושים הכל יותר גרוע. אני פשוט לא יכולה יותר להתמודד. אישית- אני מרגישה שלגמור עם הכל יביא לי הקלה ענקית..

רעוּת

New member
...

יש אנשים שכן רוצים לעזור לך ההורים שלך, אולי כרגע הם מרוכזים בכאב שלהם ופחות שמים לב למה שקורה לך, אל תכעסי עליהם פשוט תראי להם שלא רק הם איבדו...את חושבת שהם רוצים לאבד גם אותך? לגמור עם הכל? זה הפתרון הקל, צודקת. למות. להשאיר את כולם פה לבכות גם עלייך ולחיות עם רגשות אשמה של "איך לא ידענו ואיך לא עצרנו אותה". זה פתרון שאין ממנו דרך חזרה, לבעייה שאפשר לפתור...לא, אי אפשר להחזיר לך את אח שלך או לקחת ממך את הכאב עליו או את כל הכאב שיש לך בחיים, אבל כן אפשר ללמוד להתמודד. לפעמים אי אפשר לבד, צריך לקבל עזרה בשביל זה. אל תאטמי את עצמך...

בר,תשימי לב

לחתימה שלך,אם אני לבד זה לא אומר שאני בודדה,יש לי את עצמי...ועצמך זה המון!! גם אם אינך רואה את זה כרגע,כי חייך נמצאים בערפול חושים של שכול וכאב,אבל יש לך את עצמך. לפי הדברים שכתבת,המצב הכואב שלך והרצון למות התחיל לפני שהוא נהרג,ואחיך ז"ל עזר לך ותמך בך,וכנראה היה קשור אלייך באופן שאיש לא עזר או נקשר אלייך,וכעת שהוא איננו,את מרגישה שאת לא מסוגלת יותר..לא מצליחה,לא רוצה..והכי קל וטבעי עבורך כרגע הוא לגמור עם הסבל.. אז למרות שאחיך איננו,שימי לב שוב לחתימה שלך..יש לי את עצמי...תתחילי להכיר את עצמך,חמודה את בת 15,ולא מעט אנשים בגיל הזה,בלי קשר לארועים כה קשים,יום אחד רוצים לחיות ויום אחר רוצים למות,גיל ההתבגרות מה שנקרא. עברת ארוע קשה מאד,ששינה לך את החיים,ואין לך מושג איך בעצם לחיות כרגע,בלי התמיכה שלו ובלי העזרה שלו,של אחיך. יקח זמן,כאחת שמכירה את השכול,הכאב אומנם לא נפסק,אבל את תחיי,ותגיעי לימים שתוכלי לנשום לרווחה,שתוכלי אף לשמוח לעיתים,כי החיים חזקים מכל דבר אחר. את שותה,מעשנת...את רוצה לעשות סמים,סמים רק יגבירו לך את הכאב,לא ישכיחו..הבטחה שלי,על ערב אחד של היי את תכנסי לימים של כאב נוראי שפשוט לא שווה את זה. עבר מעט זמן,אבל הוא תהליך ארוך ומתיש,אבל לאט לאט תצטרכי לעזור לעצמך,ולגלות את עצמך בין כל ההריסות הנפשיות,לאט לאט,עם עזרה,מצידי של פסיכולוג של חברה תומכת או של אדם שאת יכולה להתקרב אליו ואת בוטחת בו. אני לא חושבת שאת ברחמים עצמיים,אני חושבת שאת פשוט כואבת,ואת צריכה לעזור לעצמך לצאת מהמצב אליו נקלעת וזה לוקח זמן..לוקח הרבה זמן. כואבת אתך,מוכנה לעזור בכל דרך,ומבטיחה לך שתגלי חיים אחרים,חיים עם שכול וכאב אבל גם ארועים שמחים יותר,למרות שכרגע הכל נראה שחור וקודר.

היי אחות שכולה!!!

קראתי את מילותייך ופשוט בכיתי!! אני כל כך מצטערת!!הלוואיייייייייייייייי וכל המתים היו חיים,אני יודעת שזו אימרה אולי ילדותית אבל כך הייתי רוצה!!!! אני מאחלת לך שאולי תזכי לראות פעם את העתיד כאור!!! מאחלת לך שיהיה לך כן טוב מעריצה אנשים כמוך!

Girl of Pain

New member
קודם כל תודה...

אתם אומרים לי דברים שהרבה אמרו לי לפניכם (ושגם אני מודעת להם מעצמי), ותאמינו לי- אני רוצה. באמת שאני רוצה לצאת מזה. אבל אני לא מסוגלת. אני במצב שהתקווה שלי היא המוות. ואני לא רואה שום תקווה אחרת. פשוט התעייפתי. מהחיים. מהעולם. מכל האנשים שסביבי. אפילו מעצמי. מהכל! ויש בי המון כעס. אם אני יקיים את מה שאני רוצה ויתאבד, אני יעלה למעלה רק כדי לנקום באלוהים (כמה שזה נשמע מפגר וילדותי, זה באמת מה שאני רוצה).

אין לא מסוגלת

יש לא רוצה,או לא יודעת עדיין איך!!!! מוות הוא לא תקווה,מוות הוא פתרון עצוב וטפשי (שמתכננים אותו כמובן) מעבר לכעס שיש לך ואני כ"כ מבינה אותו (אולי מפני שאני הייתי גם כן כעוסה תקופה לא קטנה על ההוא שם למעלה..)יש גם עצב רב,כאב,ואובדן עצום של מי שאהבת. אני רוצה לעזור לך,אני רוצה שתעזרי במישהו שכן יכול לחדור לעולם שלך,ולתת לך את הכלים להתמודד,ולצאת מהמצב שאת שרויה בו. תוכלי לפנות אליי גם במסרים אם תרצי. אגב,ראיתי ששינית את החתימה שלך,בעולם יש המון צבעים,אנחנו בוחרים אילו צבעים לראות ואילו לא לראות,ויש תקופות שאנו רואים שחור,אפור,אבל יש גם תקופות של וורוד וסגול...ושאר צבעי הקשת הנהדרים,בתקווה שתקומי יום אחד ותוכלי לראות אותם גם.

gshalmonit

New member
הכי קל...

את יודעת בר, הכי קל להרים ידיים ולברוח, במקרה שלך כמו של כולנו בתוך הכאב הזה את רוצה למות. אבל... לא בידיים שלך להחליט!!! אסור לך להחליט!!! כמו שאלו שעזבו אותנו אהובנו, יקירינו הוחלט בשבילם לא להיות כאן, הם לא רצו ללכת!!! אם תיקחי את האחריות לידיים שלך את לא תגיעי לאותו מקום שאליו הגיעו! עלייך ניגזר להשאר פה ולעשות משהו שמוטל עלייך ואת תגלי אותו בהמשך! נגזר עלייך להשאר פה ולכן את צריכה למצות את הזמן הזה!!! למצות כל רגע שאת פה עד שתגיעי לשם, אז, תוכלי להתחשבן על הכל ואז גם תוכלי להפגש עם אחיך באמת!!! אבל כל עוד מישהו החליט בשבילך להיות פה, את חייבת בשבילך ובשביל אחיך ובשביל הסובבים אותך שצריכים אותך גם אם את לא מבינה את זה עכשיו כל כך, את חייבת, חייבת לחיות!!! נסי לחשוב מה אחיך היה רוצה לעשות וקחי זאת לידייך, נסי לגרום לכולם לא לשכוח אותו, לזכור אותו!!! נסי לחיות כמה שאת יכולה, כי את חייבת בכדי שאחיך יוכל להיות שם, במקום שהוא נמצא: בשקט! בלי לדאוג כל הזמן לכך שאת תהיי בסדר. כי כשהוא יראה שאת בסדר (עד כמה שאפשר, וכל יום קצת יותר) הוא יהיה רגוע ויוכל להמשיך במשימה שלו, שלשמה נלקח ממך. נסי להבין מה קורה שם בצד השני, אולי תקראי קצת ספרים שיעזרו לך להבין וכך תעבירי את הימים קצת יותר טוב. את יכולה לעזור לעצמך אם רק תחליטי!!! היי חזקה.

Girl of Pain

New member
אני פוחדת...

אני פוחדת לחשוב על העתיד, על מה שיקרה עוד שעה. רק מלחשוב על זה הדיכאון שוב משתלט עלי. אני יודעת שהכי קל זה לברוח, וכבר לא איכפת לי. אם אחי היה פה הוא היה יודע איך לעזור. אני לא מבינה למה דווקא את האנשים שיכולים לעזור לי אלוהים לוקח..

gshalmonit

New member
מפחיד באמת...

את יודעת משהו זה באמת מפחיד לחשוב על העתיד, כי כלום לא ברור!!! הכל יכול להשתנות בין רגע! ואנחנו יודעים את זה הכי טוב, הרי חיינו השתנו בלי בכלל שנדע, באותה שנייה שקרה האסון הנורא, כל אחד מאיתנו בסיטואציה שלו. לכן אני אומרת, אל תחשבי על העתיד, נסי לחיות את היום, את הרגע! ועוד משהו, נסי לעצום את העיניים, לדבר עם אחיך ואז תביני, שאחיך נמצא אתך בראש שלך, בכל רגע, בכל שנייה במשך היום!!! הוא שם, יותר ממה שאת חושבת, הוא שם כל הזמן! עצמי את העיניים, דברי אתו, תקשיבי בתוך ראשך ואז תראי שתרגישי אותו ואז גם תשמעי אותו!!! תשמעי אותו מדבר אתך בתוך ראשך, מחזק אותך!!! רוצה שתמשיכי הלאה, בשבילו והכי חשוב בשבילך!!! את יכולה להצליח, אם רק תחליטי. ואת יודעת בעלי היה אומר כל הזמן ש: הכל בראש!!! תחליטי... תצליחי!!! תאמיני בעצמך!!! ואלוהים לוקח את הטובים, זה לא תלוי באף אחד! אין ברירה אלא להשלים עם המצב. וככה להפוך את היום ליותר קל לחיות בו. אני מרגישה אותך! את תצליחי! רק תחליטי שתצליחי ואת שם!!! כי: הכל בראש!!!

שיריק2

New member
אל תחשבי את העתיד

אל תחשבי מה יקרה בעוד שעה אלא תחיי את השעה. לא את המסגרת אלא את התמונה. אלוהים לא לקחת אותך כי לך יש תפקיד עדיין. אז תנצלי את זה למרות הקושי!!

למעלה