היי, אני חדשה...

היי, אני חדשה...

ורציתי לציין משו: סרבנות מצפון מוכרת בחוק. אם כן צויין: "סרוב גיוס מטעמי דת ומצפון". כפי שזה חוקי שדתיים וחרדים לא התגייסו לצה"ל, כך חוקי ולגיטימי שסרבן שטחים לא התגייס לצה"ל, או סרבן התנחלויות. אולי לא תמיד המדינה רואה בזה בעין טובה, אבל בעיקרון זה מותר בחוק. אולי לא מיושם, אבל בתאוריה... רק היה לי ממש ממש חשוב לציין את זה.

-תגובה-

צר לי אך היית יכולה להביא קישור לחוק כי אינני מכירה אותו או בו. לגבי חוק טל- החוק אכן מציין שדתיים וחרדים אינם חייבים להתגייס,אך נאי חושבת שיש הבדל בין אלה לסרבני מצפון\פינוי וכו'... אם תשימי לב לא רק בענייני צבא המונח דת,תמיד יוצא מן הכלל,הדת מסמלת חוקים שונים של החברה המסורתית שלעיתים נוגדים את החברה החילונית וכן את החלטות הכנסת והממשלה,ולכן יש גמישות ומתינות בענייני דת תמיד,זה אף פעם לא שחור ולבן...(דוגמת "חוק" השבת שלא נחקק...) אם חוק טל היה מבוטל היתה קמה תנועת מרד ולא היו גיוסים כלל!למרות החוק(או גיוסים בכפייה,וזה היה רק מרחיק את הדתיים מהעולם המודרני במקום לקרב). בגלל שזה לא בכפייה יותר ויותר נכספים לכך,ונותנים את הסכמתם(יש אפילו עליה חדה של מתגייסים חרדים! לגרעיני נ"חל חרדי וכו'..) אינני רואה בסרבנות לגיטימציה לא לשרת כי אני לא מכירה בפציפיזם(רק לאחר שכנוע מאסיבי והוכחות..) ולא מכירה בענייני המצפון הללו,שכן הם שקרים,ואי נחונות להילחם למען המדינה. סרבן במחינתי איננו אזרח שמיצה את חובותיו למדינה,אינטרסנט,ורודף זכויות יתר.

אimר

New member
חוק שרות בטחון, הנוסח המלא

מדובר בחוק שירות בטחון, סצפיפית מה שהיא דיברה עליו זה סעיף 39ג, לאמור 39. פטור משירות על פי דין (א) אם לילד ואשה הרה יהיו פטורות מחובת שירות בטחון משהודיעו על כך; אופן ההודעה והראיות שיצורפו אליה ייקבעו בתקנות. (ב) אשה נשואה פטורה מחובת שירות סדיר. (ג) יוצא-צבא, אשה, שהוכיחה באופן שנקבע בתקנות לרשות שנקבעה על פיהן, כי טעמים שבמצפון או טעמים שבהווי משפחתי דתי מונעים אותה מלשרת בשירות בטחון, פטורה מחובת אותו שירות. כמו שאפשר לראות סעיף זה נוגע רק לנשים, לכן הוא לא נוגע לתלמידי ישיבות. סרבנות מצפון של גברים אמנם לא מוכרת במפורש בחוק אבל מוכרת בפועל (גם אם בצורה מאוד מעוותת ובעייתית), סרבני מצפון, גברים, יכולים לפנות לועדת מצפון משלהם שיכולה לפטור אותם על סמך סעיף 36 לחוק שרות בטחון שנותן לשר הבטחון סמכות לפטור מ"טעמים אחרים", שזה אומר בגדול מי שבא לו. למזלנו לא צריך לסמוך עלייך כי המדינה כן מכירה במצפון כסיבה לגיטימית למתן פטור משרות צבאי, גם אם בדרכה המעוותת.

פציפיסטים לא יכולים להיות פשוט

אנשים שלא מאמינים באלימות כדרך חיים או כדרך הגנה? אני רוצה לדעת אחרי אילו זכויות יותר סרבן רודף לדעתך ומדוע הוא אינטרסנט, אם את יכולה להסביר...

-תגובה-

פציפיסטיים הם אלו שלא רוצים לתרום למערכת אלימה (כדרך חיים,ולא כדרך הגנה). תיראי צבא בשבילי הוא הכוח המגן על העורף הוא החלוץ שמגן על האחרויים או במילים אחרות הצבא מגן על העם. במקרה שמילים אינן מזיזות לאויב ולא מגיעות לפשרה נכנס הגורם המיליטרסיטי שפועל בדרך אלימה נכון,אך יעילה לצערי. הלוואי והינו חיים בעולם נאור ויפה ללא צורך בצבא אך המציאות כופה עלינו גורם צבאי ובלעדיו מדינת ישראל תחורב בן יום. הסרבנים רק מעודדים את הפסקת הפעילויות הצבאיות ואת המגן היחידי בעצם של ישראל. אני מאמינה שסרבנים הם אינטרסנטים כי הם חושבים רק על עצמם ולא על המדינה,חובת האדם המינימליסטית ביותר לטובת מדינתו הוא שירות סדיר מלא(לפחות בישראל..).כאשר אדם לא ממלא את חובתו זו,הוא משתמט מהחובה ולכן לא מגיעות לו זכויות מן המדינה... אפשר להגיד כמו עסקת תן וקח,וסרבנים רק לוקחים...ובכך לא ממלאים את חובתם כאזרחי מדינת ישראל.

CountDust

New member
ויש גם מסגרות חוקיות אחרות שמאפשרות

זאת. למשל, להעזר בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. האמת היא שהיו מקרים שבית המשפט הסכים שגיוס כפוי של סרבן מצפון פוגע ב"כבוד האדם" שלו, אך כמובן שהגיעו למסקנה שזוהי פגיעה מוצדקת. באופן תאורטי ניתן לומר שזוהי פגיעה בלתי מוצדקת ולכן אסורה לפי חוק היסוד.

למעלה