היי- אני חדשה פה

ענבר 23

New member
היי- אני חדשה פה

היי לכולם נעים להכירכם
יש לי שאלה שמטרידה אותי ואשמח אם תעזרו. עד לפני חודשיים היו בבעלותי 2 צבי-מים (אילו שעם האוזן האדומה) גילתי אותם באהבה רבה 3 שנים ופתאום ביום בהיר אחד מהם הפסיק לגמריי לאכול. קניתי אלף סוגם של אוכל וויטמינים ושום דבר לא עזר, הוא לא התעניין בכלום- לצערי הוא מת. בעקבות כך החלפתי את הפיטטר לחדש וציחצחתי טוב טוב את האקוורים. חודש לאחר מכן, קרה את אותו הדבר גם לצב השני שהיה מאוד אגרסיבי וחזק. הוא אבד את התיאבון ומת. האם משהו יכול להסביר לי מה בעצם קרה? האם עשיתי משהו לא בסדר? תודה ושוב תודה, ענבר

naja

New member
ברוכה הבאה.

אם גידלת אותם במשך 3 שנים ופתאום הם מתו, אז קרוב לודאי שזו לא ממש אשמתך, אלה אם כן קרוב לזמן המוות ערכת איזשהו שינוי בטרריום..... אני משער שהתנאים שלהם היו סבירים ומעלה(אחרת הם לא היו שורדים את ה3 שנים) ולכן כנראה מה שהרג אותם זה איזה חיידק או טפיל שהגיע לטרריום ותקף אותם אחד אחרי השני, וכנראה שהחיטוי שעשית בטרריום לא היה מספיק חזק כדי להשמיד אותו. החיידק יכל להגיע מהאויר, מנגיעה שלך בצבים בלי לשטוף ידיים לפני כן, מחפץ חדש שהוכנס לטרריום וכו'....

ענבר 23

New member
חפץ חדש- יתכן

כל הזמן ריעננתי להם את האבנים ואת החצץ דאגתי לנקותו היטב לפני זה כנראה שלא מספיק. אוי, כל כך כאב לי הלב כשזה קרה להם. מאוד אהבתי אותם האם ידוע לך על מחלות שאופייניות לזן הזה? האם זה נכון שהם מגיעים מחו"ל עם סלמונלה? האם יתכן ואני נדבקתי גם במשהו (שאולי עתיד להופיע)? תודה שוב על הנכונות לעזור

naja

New member
לא כ"כ מכיר מחלות אופייניות לצבים.

בעיקרון הזוחלים נושאים מעט(יחסית) מחלות שמועברות לבני אדם. אחת מהן היא הסלמונלה אבל אני מאמין שהיא לא נפוצה בזוחלים יותר מאשר בעופות. אני לא יודע מה אחוז הצבים שנושאים את החיידק אבל עד כמה שזכור לי זה אחד התרוצים לכך שאסור ליבא אותם. לדעתי אין לך מה לחשוש(רק קחי בחשבון שאני לא רופא...
).

dreaming h

New member
אהלן ענבר

את יכולה לתת יותר מידע על אופן הגידול, המזון והטרריום? האם הייתה תאורה? איפה מוקם הטרריום?

ענבר 23

New member
אז ככה...

הם היו במקום קבוע אצלי בחדר על שולחן הכתיבה לא רחוק מהחלון, מתחת למנורה שנתנה הרבה חום הן בקיץ ובן בחורף (הם מתו בשיא הקיץ) נתתי להם שרימפסים בכל יום. איני יכולה לציין את הכמות מאחר וככל שהם גדלו, הוספתי עוד מזון. מה שכן אני יכולה להגיז, הוא שבזמן האחרון נתתי להם ללא הגבלה....האם הם כמו דגים שאין להם גבול? לפעמים נתתי להם גם מזון שהוא בצורת "במבות" קטנות, מכיר? בנוסף, נתתי להם פעם-פעמיים בשבוע 2 טיפות של ויטמינים מיוחדים לזן הזה(נוזל הבא בטפטפת). הם היו בתוך אקווריום גדול ועם חצץ מיוחד וסלעים לטיפוס לנשימת אוויר. היה גם מסנן מיוחד שהחלפתי לאחר שהחל הצב הראשון לחלות. אם יש לך עוד שאלה בנושא, אשמח לענות

ברוכה הבאה ענבר

אני מסכים עם NAJA שנשמע כאילו מדובר כאן על סוג של חיידק או וירוס שתקף את הצבים שלך. אבל רציתי רק לשאול האם לא היה שום סימן חיצוני כמו עיניים נפוחות ולבנות?

ענבר 23

New member
היי יונתן

עינת נפוחות לא ראיתי, מה שכן ככל בסמוך לתקופה שהם אבדו תיאבון, הם כל הזמן היו סוגרים את העיניים, גם בעת שחייה. עכשיו כשאתה מציין את הדברים, יתכן והן היו נפוחות וה לא בלט מספיק כי הם היו דיי צעירים וקטנים. אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל חוץ מההאכלה והויטמינים ניסיתי גם לתת צומת לב, ובמיוחד לאחר שהצב הראשון מת והשני נשאר ללא חברה. בזמנו, רציתי כל כך להתייעץ עם משהו מקצועי, ופשוט לא מצאתי. הוטרינר שלנו (יש לי גם חתולה) מטפל רק בחיות בית ולא בזוחלים ובאינטרנט לא מצאתי הרבה מידע על הזן הזה (צב עם אוזן אדומה)

לא היה חומר לבן על העיניים?

3 שנים הם חיו אצלך ועדיין היו קטנים בגודל? אני לא חושב שחברה זה דבר כל כך חשוב לצבים האלו. כנראה חיפשת חומר בעברית על הצבים כי האינטרנט מפוצץ במידע על המין הזה של צבי המים, זה הצב מים הנפוץ ביותר בעולם גם בשבי וגם בטבע עד כמה שידוע לי.

ענבר 23

New member
חומר לבן? לא היה

לא היה חומר לבן על עיניהם. מה הוא אומר? נזכרתי בעוד משהו (קצת מוזר) שמתי לב ממש בסמוך למוות שלהם שלאחד מהם השריון החל להתקלף קלות-מאוד מוזר. כבר הייתי מתוסכלת ולא ידעתי מה לעשות. הם היו 3 שנים אצלי ולמרות שהיו בדיוק מאותו הגיל, הם גדלו להיות שונים מאוד אחד מהשני. הקטן היה ממש חצי מהגדול יותר- מממש מוזר. הגדול היה בגודל כף יד (של אישה) קראתי באינטרנט שהם מגידים עם מחלות מהאמזונס שמישם הם מיובאים. קראתי שהם חייה מאוד חזקה ועם סיבולת ברמה גבוהה. אבל על מחלות ותופעות כמו שהיו להם, לא מצאתי לצערי

לעיתים קרובות שמחזיקים שני צבים

באותו הטרריום אחד גדל מהר יותר מהשני. שריון שמתקלף יכול להיות גם מנשל ולא בהכרח מבעיה כל שהיא. הצבים האלו אינם מגיעים מהאמזונס אלה מחוות ריבוי לצבים אדומי אוזן שממוקמות בארה"ב ומייצאות צבים לכל העולם. הצבים גם מיוצאים לטורקיה ועקב החוק שאוסר על יבוא שלי צבים וצבי מים בפרט לארץ הם מוברחים מטורקיה לארץ. בארץ הם כבר נמכרים לחנויות חיות ומשם למגדלים ולטבע...

ענבר 23

New member
אני מבינה, לא ידעתי את זה...

תגיד, לגבי שאלתי האחרונה...האם מסוכן להאכיל אותן יותר מדיי? או שיש להם את הגבול שלהם?

אין לי יותר מדי ניסיון איתם אבל אני

מניח שכמו יתר הבעלי חיים בשבי הגבולות שלהם מטשטשים ולכן אנחנו צריכים להיות אחראים על הכמות ואיכות המזון שהם יאכלו ולא לתת להם כמה שהם רוצים.

naja

New member
שריון שמתקלף.

אם אני לא טועה זה נובע ממחסור של ויטמינים שהצב לא מצליח לספוג מהמזון כשהוא לא נחשף לשמש ישירה או נורה מתאימה. לפי התאור שלך, מיקום האקוריום לא איפשר שמש ישירה אלא דרך זכוכית ויכול מאוד להיות שזה מה שהביא לדעיכה שלהם ולהחלשות המערכת החיסונית ואז התפרץ איזה חיידק\וירוס שהיה רדום אצלם והרג אותם.

ענבר 23

New member
אתה כל כך צודק

באמת לא היתה להם הגישה לקרני שמש או אור ישירים. אין לא ידעתי את זה לפני??!!!! מצד אחד, אני רוצה להאשים את עצמי שלא נתתי להם את זה ומצד שני הם היו ככה 3 שנים ואף יותר ללא שום בעייה. אני מניחה שזה תרם לבעייה הבריאותית שהייתה להם.

dreaming h

New member
אתה לא טועה

מדובר במחסור בויטמנים, עקב מחסור בשמש, והעיניים הסגורות רק מחזקות את ההשערה הזו. זה עוד אחד מסימני המחסור.

למעלה