היי אני חדשה פה!

s h e y g e t s

New member
היי אני חדשה פה!

רציתי לדעת אם תוכלו לתת לי קצת פרטים על אליס בארץ הפלאות... כי ראיתי כל מני דברים כתובים פה (כמו שהשם שלה זה אליס, לא אליסה ולא עליזה... אז זה באמת ככה?) ואיך הסופר התחיל לכתוב את הספר הזה??? זה מבוסס על ילדה אמיתית??? וה"עוגיות" שגורמות לאליס לגדול/לקטון וכו'... זה אמור להיות סמים בספר המקורי?? אני פשוט לא ממש יודעת על הספר הזה הרבה אז אני אשמח אם תוכלו להגיד לי כל מה שאתם יודעים... תודה.

פיה 504

New member
ברוך הבא

זה אליס ואליס היא אכן ילדה אמיתית אני לא יודעת עם הספר מבוסס עליה אבל היא הייתה ידידה של לואיס קרול והיא קיבלה את העותק הראשון של הספר בכתב יד נראה לי ומכרה אותו במיליונים עם אני לא טועה ולא נראה לי שזה אמור להיות סמים בספר הראשון שהתלבות נעימה

ש י ר ע

New member
אליס (הילדה שעליה מבוסס הספר)../images/Emo48.gif

מתה ממש לא מזמן. 3-4 שנים ככה...

Lady Alice

New member
../images/Emo77.gif סמים??

טוב אפשר לראות את זה בדרך כזאת, כל העניין עם הפטריות, והדברים שהיא שותה, יכולים להתפרש כהזיות שהיו לאליס כתוצאה מלקיחת משהוא, מצד שני אפשר לםרש את הספר הזה בעוד מליון דרכים.

s h e y g e t s

New member
תודה למי שענה...

ואני ממש אשמח אם תוכלו להגיד לי עוד פרטים על זה!!! אין לי בדיוק שאלה ספציפית אבל כל דבר שתגידו יעזור!!! אז בבקשה תגידו לי כל מה שאתם יודעים על זה!!

פלאפאל

New member
אני יודעת על זה כמה דברים,

שמאוד מוזר שאחרים לא אמרו לך כאן
כל הרעיון של הספר הזה, הוא שזה ספר מתמטי. כל הרעיון עם העוגיות זה היחסים בין עצמים בחלל ופרופורציות. מסיבת האין יום הולדת היא דרך התבוננות שונה וחישוב של ימי השנה וגמישות הזמן. כל הספר הזה נכתב על ידי מתמטיקאי, שכתב סיפור בצורה שהוא יודע - מתמטיקה - לבתו הקטנה. בספר ההמשך, "אליס בארץ המראה", המתמטיקה מודגשת עוד יותר, בזמן חישוב לוח השח והדרך אותה היא צריכה לעבור כדי להיות מלכה. על הספר "אליס בארץ הפלאות", הסופר קיבל תואר אבירות ממלכת אנגליה. ברוב בורותה, היא ביקשה ממנו את שאר הספרים שכתב, ונתקעה עם ערמת ספרי מתמטיקה מלאי תרגילים מסובכים והסברים לכל מיני חוקים מתמטיים. *בת של מתמטיקאי*

Lady Alice

New member
../images/Emo77.gif הממ רק דבר קטן

ללואיס קרול מעולם לא היו ילדים משלו, הוא היה מתכתב ונפגש עם ילדות קטנות להן היה ממציא סיפורים אלה. הילדה האמיתית אליס עליה כביכול בוססו ההרפתקאות בארץ הפלאות הייתה עוד אחת מהידידות שלו אותה חיבב קרול . פעם זה היה נהוג שמבוגר כלשהוא מבקש מההורים זמן לשבת ולדבר עם הילדים שלהם מסתבר..

Gizmo15

New member
*שיעול*מוזר*שיעול*../images/Emo28.gif

זה רק אני או שהמנהג הזה תמוה במידה מסוימת

Lady Alice

New member
../images/Emo77.gif אכן יקירתי^^

ואף יש הטוענים כי היה פדופיל וכו', אבל זה נראה לי דיי מופרך . לפעמים בני 30 ו40 + מעדיפים להתידד עם בנות 14...^_~

kerendre

New member
בהחלט פדופיל

הוא הציע לילדה בת 12 נישואין ולך נשמע מופרך שהוא היה פדופיל (כתוב באחת הביוגרפיות.. לא זוכרת באיזה..), רק חבל שהלכתי 3 דפים אחורה בפורום וכנראה לא יראו את ההודעה הזאת

למעלה