היי, אני חדשה כאן ;)

היי, אני חדשה כאן ;)

היי כולם (או שעלי לומר ״כולן״ חח) כבר הרבה זמן שאני קוראת בפורום הזה ופשוט כבר לא יכולתי להתאפק מלכתוב גם את הסיפור שלי...
אז בקצרה: אני בת 18, (מסתבר ש)עם הפרעת אכילה כבר שנה וחצי בערך ובחצי שנה האחרונה, מתחילת השירות הלאומי, הידרדרתי לאנורקסיה :/
הייתי בדירת שירות עם עוד כמה בנות עם הפרעות אכילה וממש חגגנו את דרכנו למעמקי הבור האפל הזה...
יצרתי קשר עם העובדת הסוציאלית, שהפנתה אותי לתל השומר, ואני שם במעקב כבר כמה חודשים. המעקב לא ממש עזר, כי המצב בדירה היה ממש קטאסטרופלי ובקושי אכלנו שם משו... והפרעות אכילה זה דבר מידבק להחריד וזה נוראי לחיות עם עוד כמה מופרעות בדירה ללא השגחה.
אז שרדתי שם ארבעה וחצי חודשים ולפני חודש וקצת החלטתי שנמאס לי לרצוח את עצמי, ופשוט עזבתי שם את הכל; את התקן המדהים שהיה לי, את החברות הטובות ואת החלום שכלכך חיכיתי לו לעשות שירות לאומי מחוץ לבית- וחזרתי הביתה.
אבל גם בבית המצב לא הכי השתפר... כלומר, עכשיו הרבה יותר קל לי כי אני בבית עם המשפחה, אבל האנורקסיה עדיין חוגגת.
מצאתי תקן חדש קרוב לבית, אבל אני לא ממש אוהבת אותו, קשה לי שם. פיזית ונפשית (עבודה עם ילדים מיוחדים.) ובגלל הפרעות האכילה אני תמיד עייפה, ולא מסוגלת בקושי לעבוד עם הילדים. (וגם אין לי בכלל סבלנות לילדים, בטח שלא לילדים מיוחדים...) הם צריכים המון אנרגיות ואין לי שלל רזרבות של אנרגיה מיותרת לספק להם...
הבעיה היא שלפי מה שהרכזת אמרה לי אין שום תקנים אחרים (וזה נשמע לי ממש חראט אבל פסדר...) אז אני די תקועה.
במעקב בתלה״ש התחילו כבר לדבר איתי על אשפוז... הפסיכולוגית ממש מודאגת מהמצב שלי, והדיאטנית אמרה שבמשקל שלי כבר לא מקבלים לטיפול מרפאתי אלא רק במסגרת אשפוזית :(
בקיצור- המצב בטטה 3:

levshavur

New member
ברוכה הבאה!!!

סמיילי שלום,
ברוכה הבאה לפורום!
כל הכבוד שניתקת את עצמך מהבנות שדרדרו אותך.
אבל עכשיו חשוב שתעשי עוד צעד לקראת ההחלמה שלך...
אני חושבת שאם אנשי הטיפול חושבים שיש צורך שתיכנסי לאשפוז - אז שווה לעשות את זה. נכון זה לא נעים, זה קשה, זה אולי אפילו טריגרי - אבל זה יכול להציל את החיים שלך...גם ברמה המיידית וגם לטווח הארוך. יש נזקים מצטברים שנוצרים כתוצאה מאנורקסיה...זה ברור שבמצבך לא יהיה לך כוח לטפל בילדים מיוחדים...הם זקוקים למישהי בריאה שיכולה לתת מעצמה ברמה הפיזית והרגשית...אבל כרגע חשוב יותר שתעזרי לעצמך...
לבשה.

מ140672

New member
שלום סמיילי

גם ממני כל הכבוד לך שמצאת כוחות להתרחק ממקום ששאב אותך ומשך למטה.אני סובלת מהפרעות אכילה (בולמיה)בדיוק מהגיל שלך! ואני סובלת מזה עד היום היות ולא טיפלתי בזה במסגרת רצינית אלא רק בשיחות עם ספיכולוגית מה שכנראה לא הספיק וגם נאלצתי להפסיק בגלל מצב כלכלי.זה הורס את החיים ואת העתיד וזה מנסיון.אני מציעה לך בדיוק כמו לבשה,לא לפחד מאשפוז.נכון זה נשמע גדול ומלחיץ אבל מלחיץ יותר להמשיך ללא עזרה האמיני לי.כנסי לאשפוז וקבלי מהמערכת הרפואית את העזרה שאת צריכה,אינטנסיבי ויומיומי ואני בטוחה שתברכי על ההחלטה.אני מכירה המון בנות שזה הציל את חייהן והיום מקיימות חיים תקינים ובריאים.אין ספק שאת בחורה חזקה כי בחרת בחירה נבונה מול חברותייך שחיבלו בסיכוייך להתקדם.אני בטוחה שתקחי גם כאן החלטה נבונה גם אם אם היא קשה ותתאשפזי.שיהיה לך המון בהצלחה ונשמח אם תעדכני

תודה רבה לכן!

אני באמת די מפחדת מאשפוז...
להתאשפז משמעו לוותר על האנורקסיה! ועד כמה שזה נשמע אבסורד- זה קשה כלכך. זה תופס חלק כלכך גדול מהחיים עד שכבר אי אפשר לדמיין ולהיזכר איך זה להיות נורמלית...
אבל אני יודעת שאני חייבת את זה. אני חייבת לעלות אני באמת די מפחדת מאשפוז...
להתאשפז משמעו לוותר על האנורקסיה! ועד כמה שזה נשמע אבסורד- זה קשה כלכך. זה תופס חלק כלכך גדול מהחיים עד שבסר אי אפשר לדמיין ולהיזכר איך זה להיות נורמלית...
אבל אני יודעת שאני חייבת את זה. אני חייבת לעלות במשקל ומהר!! ואני לא מסוגלת לעשות את זה בכוחות עצמי. קשה לי להיות אחראית לעצמי בקטע של האוכל... זה פסיכי. ומהר!! ואני לא מסוגלת לעשות את זה בכוחות עצמי. קשה לי להיות אחראית לעצמי בקטע של האוכל...
זה פסיכי לגמרי. זה שני הקולות האלה בראש שנלחמים בלי הפסקה... מלחמת עולם על השליטה בחיים שלי.

הבחירה לוותר

נראה שהבנת שאם יש לך עוד רצונות, ואפילו רק רצון לסבול פחות, את צריכה לוותר.
זה נשמע קשה וזה באמת קשה.
ממליצה לנסות לחשוב מה את מרוויחה מהאנורקסיה ואיך תוכלי לחפש את הרווחים בדרכים בריאות יותר / מזיקות פחות. וכדאי לעשות את זה בטיפול...

Kalphana Vera

New member
ברוכה הבאה!

נשמע כאילו אם לא תקחי את עצמך בידיים בקרוב זה ייגמר באשפוז, שהוא חוויה מאד טראומטית ולא פשוטה בכלל. אם את יכולה להימנע מזה אני הייתי ממליצה בחום שלא להגיע לאשפוז, כי משם הרבה יותר קשה להשתקם.

אני בהתלבטות קשה...

הדיאטנית הוסיפה את השם שלי לרשימת ההמתנה לאשפוז...
סיכמנו שאם אני ארגיש מספיק חזקה עד אז, ואני אתחיל באמת לעלות במשקל בכוחות עצמי (אבל באמת-באמת, כי כבר חודש שאני תקועה על אותו משקל, ולא במקרה) אז היא "תוציא" אותי משם...
אני יודעת שהטיפול שם הוא הרבה יותר אינטנסיבי והעליה במשקל היא הרבה יותר מהירה ו"מלאכותית", אבל שם לפחות לא משאירים לי כ"כ ברירה אלא לעלות. ובבית זה לא יקרה עם כל ההנחות והתיחקומים שאני עושה לעצמי... :<
בינתיים אני משתדלת לאכול... אני עדיין סופרת קלוריות בדקדקנות, אבל הכפלתי ואפילו שילשתי את הכמות ממה שהייתי אוכלת אז, כשהייתי בדירת השירות... זה עדיין לא מספיק, זה עדיין נחשב תפריט של דיאטה-לא-בריאה... אבל זו התקדמות ענקית מבחינתי!
ו... דווקא בגלל שאני אוכלת עכשיו פחות או יותר כמו בנאדם נורמלי, אני כבר לא מרגישה כלכך חולה... אז אולי באמת אני לא צריכה אשפוז... אוהח. אני לא יודעת.

מה את אומרת על להפריד?

הייתי מנסה להסכים בתוכי עם הסיכום שעשית עם הדיאטנית, ולראות מה יתאים.
&nbsp
וההרגשות שלך, המחשבות שלך, חשוב לשים לב אליהם בטיפול וללמוד אותם אבל כרגע לא הן אלו שיכולות להוביל אותך לבחירה הנכונה. תני למטפלים לספר לך מה הם רואים על המצב שלך ועל ההחלטות שכדאי לקחת.

אז מה שאת אומרת בעצם

זה לתת צ׳אנס לאישפוז? :/
באופן כללי חשבתי על זה הרבה... עוד לפני שבכלל הגעתי למצב שאני נמצאת בו עכשיו... אמרתי לעצמי שזה פיתרון קל ונח... אני אבוא לשם לחודש-חודשיים, הם יסדרו אותי, יתקנו את הברגים הרופפים, ואני אצא משם ואמשיך בחיים...
אבל כל העניין של לוותר על המחלה, או אפילו הפחד שאני אדרדר שוב כשאני אצא משם... ולהפוך לחולה כרונית שחייבת מסגרת מטפלת... זה מרתיע אותי...!
את היית באישפוז? איך זה שם?
יש לי כלכך הרבה שאלות...

levshavur

New member
לגבי אשפוז

סמיילי שלום,
לגבי אשפוז - בעיניי זה סוג של דחיפה לתת כיוון ולעזור קצת מבחינה רפואית, אבל העבודה העיקרית צריכה להיעשות אחרי שיוצאים מהאשפוז. קודם כל ברמה הרגשית. כי אחרי האשפוז זה ה'חיים האמתיים'...וישנן גם מסגרות המשך כמו לדוגמה 'הבית השיקומי' (אני לא היתי בבית השיקומי אבל יש נשים שכן היו והפיקו תועלת ממשית מהשהות שם.
אני חושבת שיש כמה דברים שמשפיעים על תהליך ההחלמה:
- קודם כל זה הרצון שלך להחלים ובאיזו מידה הוא חזק?
- מהי הסביבה שאליה את יוצאת אחרי אשפוז? (במידה ותבחרי להיכנס לאשפוז)
- מהי מערכת התמיכה החברתית/המשפחתית שיש ובאיזו מידה זו סביבה אנושית שבאמת מסוגלת לתמוך בהחלמה שלך ולא לדרדר.
- פתרון מה'שורשים' של הסיבה הפסיכולוגית שהביאה אל פריצת ההפרעה מלכתחילה...שזה דבר שאפשר להבין תוך כדי טיפול.
כל אלו הן נקודות ששווה לדון בהן עם מי שמטפל/ת בך ושהם ייקחו את הגורמים הללו בחשבון בבחירתת האפשרות הטובה ביותר עבורך...
הרבה פעמים המטפלים רואים קדימה ורואים גם פוטנציאל החלמה שקיים שאפשר להגביר...
בהצלחה ואשמח אם תרצי לשתף מה החלטת...
לבשה.

TinaBa

New member
רוצה לנסות לכתוב פה את השאלות שאת מסתובבת איתן?

סבבה 3:

דבר ראשון, * כמה עולה האשפוז? כי בחיי שממש לא נעים לי מאמא שלי (אחרי הכל היא זו שמשלמת על כל הטיפולים וזה...>div>
* הבנתי שיש שם מלאא חוקים והגבלות ושעוקבים אחריי לכל מקום (גם בשירותים ובמקלחת! :0) זה נכון? כלומר אין שם פרטיות בכלל-בכלל?
* יש גם כללים ממש נוקשים בכל הנוגע לארוחות... איך הולך כל העסק הזה? >div>
* כמה בנות יש שם בערך?
* איך החדרים מתחלקים?
* באיזה קצב הם מצפים שתהיה עליה במשקל?
* עד איזה משקל הם יעלו אותי? ( עד ״משקל תקין מילימלי״ או יותר? וכמה יותר?)
*מהי תקופת האשפוז הממוצעת?

אני מניחה שלא תוכלי לענות לי על כל השאלות כי חלקן די תלויות בכל אחת והמצב שלה... אבל גם הערכה גסה תהיה אחלה...
ויש לי עוד מלאאאא שאלות. רובן מתוך חששות ופחדים... אבל הראש שלי ממש מפוזר כרגע ואני לא מצליחה לנסח אותן :0. אז אם יש לך עוד דברים שתוכלי לספר לי, כל דבר שנראה לך שצריך לדעת, יתקבל בשמחה!
היום כשהלכתי לטיפול במרפאה שאלו אותי אם אני אוכל לבוא לאשפוז בתאריך 16/3. שזה עוד שבועיים!!!!!!!!!!!!
מה שבועיים? זה ממש אוטוטו. שמע ישראל, אין מצב! זה כלכך... כלכך מפחיד...
ולא נראה לי שהמצב שלי לא עד כדי כך גרוע... יש בנות שצריכות את זה יותר דחוף ממני. אני אחיה עד אז...
שאלתי אם אפשר שידחו לי את זה לאחרי פסח... עוד חודש... שיהיה לי קצת זמן לעכל... הם אמרו שיתקשרו אלי כשיתפנה מקום...
אימלה.

TinaBa

New member
אני יכולה לנסות לענות על מה שאני יודעת.

מזמינה עוד בנות לשתף פה... וממליצה לך להסתכל במאמרים של הפורום, נכתב פה הרבה בעבר וזה בטוח יכול להשלים קצת את התמונה.
כתבת שאת בת 18, אז אני מניחה שאת מתכוונת לאשפוז במחלקה של המבוגרים, נכון? בכל מקרה, כל מה שאני כותבת רלוונטי רק למבוגרים.
* האשפוז הוא בחינם.
* יש מלא חוקים, זה נכון, אבל לא עוקבים אחרייך לשרותים ולמקלחת. אחרי כל ארוחה יש השגחה של שעתיים. אם בזמן הזה את הולכת לשירותים אז אסור לך לסגור לגמרי את הדלת וגם בודקים אחריך שלא הקאת. בכל זמן אחר- השירותים והמקלחת לגמרי לגמרי שלך.
* באמת יש כללים מאוד נוקשים בארוחות. אסור בגדים עם כיסים, אסור טלפונים, אסור לחתוך לחתיכות קטנות, חייבים לגמור את האוכל בזמן שמוגדר... לא זוכרת את הכל כמובן... לצערי זה כנראה הכרחי עבור רובינו במצבים כאלה.
* לא סגורה על המספרים של הבנות. בטח סביב 25-35.
* לא מזמן המחלקה עברה לבניין חדש. בעבר דיברו על שתיים בחדר, אבל מכיוון שלא הייתי שם, אני לא באמת יודעת. אולי מישהי פה תוכל להוסיף פרטים.
* גודל התפריט שלך, קצב העליה במשקל ומשקל היעד נקבעים אך ורק על ידי הצוות המקצועי. נראה לי שאם מגיעים לאשפוז, כדאי לזכור שהצוות המקצועי בד"כ יודע מה הוא עושה, וכנראה שצריך להקשיב להם גם אם זה נראה לנו לא הגיוני/מעוות/הרבה מידי.. כנראה שלבד, בזמנים מסויימים, אנחנו לא באמת יודעות מה טוב לנו...
* תקופת האשפוז משתנה. בד"כ לפחות חודשיים.
&nbsp
אני גם זוכרת את הטלפון שקיבלתי עם תאריך אשפוז. אי אפשר באמת להיות מוכנים לזה. אני לא מכירה אותך ואני לא יודעת באיזה מצב את, אבל אם הצוות שמטפל בך ממליץ על אשפוז, לא הייתי מחכה. ככל שמחכים זה קשה יותר.
&nbsp
ועכשיו, אחרי כל השאלות הטכניות-
מה באמת את רוצה לשאול? מה הכי מפחיד?

הכל מפחיד...

מפחיד אותי השינויי, שינוי אוירה, שינוי מקום, ההפסקה של השירות הלאומי, העובדה שאני בקושי אהיה בבית (שוב... כמו בשירות...) מפחידה אותי העליה במשקל. עדיין קצת קשה לי לשחרר, להבריא. מפחיד אותי להיכנס לשם ולצאת עם טראומה. מפחידה אותי המחשבה שאולי אני אשבר באמצע, מפחידה אותי המחשבה שאחר כך אני אדרדר שוב....
מפחיד אותי מה אנשים יגידו עלי, מה הם יחשבו עלי... איך הם יתייחסו אליי...? כשאני אהיה שם- מה הם יגידו מאחורי הגב שלי? כשאני אצא משם- איך הם יתייחסו אלי? כמו אל חולה? או כמו אל מישהי רגילה לחלוטין, שלא צריכה להמשיך ולהילחם על כל ארוחה?
אני לא יודעת אם לספר לחברות שלי...
מה הן יחשבו? הן יתאכזבו ממני שהגעתי למצב של אשפוז? כל הזמן אני משדרת להן ש״הכל בסדר״ ו״עליתי על דרך המלך״... הרי בשביל זה חזרתי הביתה, אז הכל כביכול אמור להיות בסדר!! מה פתאום אני מתאשפזת??
ומה המשפחה שלי תחשוב?
אפילו אבא שלי עוד לא יודע.
רק אמא.
והיא לא הכי תומכת. היא אומרת שעדיף לי להישאר בבית ולעלות במשקל בבית. ושאני לא צריכה את זה, ושלא כדאי לי, ושבין כה וכה זה תלוי אך ורק בי מלכתחילה. ששום דבר לא יעזור אם אני לא אעזור לעצמי, בעצמי. שחבל לי לעצור את השירות, שזה בזבוז זמן, שאני אפספס שנת לימודים...
היא אמרה שלא אכפת לה מה המשקל שלי, העיקר שאני אחזור לחייך שוב, ושיחזור לי המחזור החודשי. זהו.
מה אני אגיד לה? היא צודקת. לפחות בחלק מהדברים... זה באמת תלוי בי. אבל אני צריכה הרבה עזרה. והיא לא יכולה לתת לי אותה 24/7.
למרות שזה נשמע דיי קורץ... מפתה... להישאר בבית... לתת לעצמי עוד צ׳אנס...
אבל אני יודעת שאני אפול. ההפרעה עדיין פעילה. זה יהיה הצאנס ה100001 שאני נותנת לעצמי, וגם הפעם אני אפשל ואמשיך לרדת במשקל. אני לא אתן לקול השטני הזה שבתוכי לעבוד עלי שוב. אני לא אתן לו עוד צאנס!
אבל זה מפחיד.
זה מפחיד. זה מפחיד. זה מפחיד. זה מפחיד.
וזהו.

מ140672

New member
אניסמיילי..

אני לא התאשפזתי והמשכתי "בחיים"..ויש לזה מחיר והגוף שלי משלם אותו. את צודקת שלהתאשפז זו רק מקפצה.והעבודה האמיתי תהיה אחר כך.אבל אני כן מאמינה שלהתחיל תהליך בתוך מסגרת מסודרת ומוגדרת עם תמיכה אינטנסיבית זו התחלה. ואחר כך זה לא לצאת לחיים לבד.תצטרכי להמשיך עם ליווי.זה פרדוקס כי מצד אחד את רוצה עזרה ומנגד את מבינה שהעזרה האמיתית שתוכלי לקבל היא אם תוותרי על המחלה וזה,מאד מפחיד אותך.זו טבעה של הפעת אכילה.מהפרעת אכילה לא "מבריאים".היא תמיד שם ותמיד נושפת בעורף.מי שחולה תהיה חולה כל החיים.מה שכן יכול להשתנות זו המודעות,הרצון להיות יכולה לשלוט בזה ולא שזה ישלוט בך,הכלים לזהות מה דוחף אותך לקצה ולנסות להמנע במודע מהמקומות הללו,והכוח לבקש עזרה כשאת מרגישה שאת במדרון תלול לקראת התדרדרות.אני חושבת שאם מכירים בזה,זו התחלה טובה.גם אישפוז לא מרפא את ההפרעה אבל מאפשר לך להנחיל התנהגות שונה..

אם אני רק אדחה לאחרי פסח...

זה רק עוד חודש וחצי... הדיאטנית שלי אמרה לי שזה לא יהיה כלכך נורא, כי אני אמנם מתחת ל״קו האדום״ אבל אני ממש גבולית... והמצב שלי יציב (אני על אותו משקל כבר חודש וחצי בלי הידרדרות)
כולם ממש דוחפים אותי ללכת לאשפוז, והאמת אני גם כבר רוצה לסיים עם זה כבר, וחודש וחצי עד האשפוז נראה לי כמו נצח... אבל... רק עוד קצת... רק להישאר בשירות עד פסח... ואחרי חוה״מ אני אמסור את נפשי וגופי לצוות הרפואי של תלה״ש... >div>

TinaBa

New member
נפשך וגופך

יישארו תמיד בבעלותך.
לטובה או לרעה- את תהיה זאת שבוחרת לאכול ואת תהיי זאת שבוחרת לא לשחרר את עצמך מהאשפוז.
זאץ בחירה שתצטרכי להמשיך לבחור אותה. היא לא אצל אף אחד אחר...

למעלה