היי, אני חדשה בפורום...

יערה13

New member
היי, אני חדשה בפורום...

ממממממממ סה"כ אין המון צרות עם ההורים אלא מעט פשוט אני בסביבה כל הזמן אז זה מפריע... אוקיי אני כבר בת 14, ויש לי 5 אחים בנים (אל תגידו איזה כיף לך, כי זה ממש לא) ואמא ואבא... עם ההורים שלי יש לי המון בעיות בעיקר בגלל שהם לא היו פה בזמן שהייתי קטנה אלא היו חוזרים דיי מאוחר ומשאירים אותי ואת האחים שלי עם המטפלת אז אני פשוט לא מקשיבה. פשוט מאוד, פתחתי לעצמי מנגון בתת-מודע שאני נוהגת לא לשמוע אותם מבקשים ממני דברים מרוב שאני כועסת עליהם... עם האחים שלי, מילא אני מדברת איתם קצת וצוחקת אבל זה זהו, זה הכל... ההורים שלי בטוחים שאני עושה דברים שבחיים לא הייתי עושה ולכן מתחקרים אותי כל הזמן ואני פשוט מאוד לא מגיבה כי אלו עניינים שלי פרטיים ואין להם שום זכות לשאול עליהם והם מתעצבנים בגלל זה... חוץ מזה, יש לי אח שגדול ממני כמעט בשנתייים והוא גאון, פשוט גאון שמבזבז ת'זמן שלו על שטויות, ואני לעומתו לומדת ומשקיעה ולמרות שאני דיי חכמה לגילי אני מקבלת ציוניים בינוניים (הוא למד בביצפר מיוחד). הבעיה שלי איתו, שמילא אם הוא היה רק גאון, אבל הוא סנוב שחבל"ז... ומשום מה, תמיד נראה לי שההורים שלי מעריכים אותו הרבה יותר ממה שהוא עושה כשהוא בבית עם העובדה שהוא כמעט לא בבית וכל פעם שאני מתלונננת עליו הם לצידו... ביני ובינו תמיד הייתה את התחרות הזו, של מי יצליח יותר, ולי אף פעם לא היה סיכוי נגדו, אז היה שלב מסויים שהפסקתי ללמוד וחזרתי. סה"כ אני מדברת איתו המון אבל בכלל לא על הנושאים האלו כי אלו "נושאים שקטים" בשבילי- נושאים שאני לא מדברת עליהם... יש בי המון כעס מודחק כלפיי כל האחים שלי וההורים שלי ואני פשוט לא מוציאה אותו אלא רק במדיטציות...

flowers girl

New member
וואו.. לפחות יש לך את המדיטציות..

להעזר בהן. ממש עצוב מה שקורה, שההורים לא שמים עליך כמעט. לפי דעתי את צריכה ללחום ולדבר איתם כמה שיותר ושוב ושוב ושוב ושוב עד שהם יבינו שאת, כמו כל שאר האחים שלך, גם הבת שלהם ושגם את רוצה יחס.

LCA

New member
אני מציעה

לך לנהל יומן, ככה בנוסף למדיטציה שלך תתחילי לכתוב, תשפכי את הכל.. זה יעזור לך לבטא את הרצונות שלך, כעסים, פחדים, חלומות וכו'... אולי כשתתחילי לכתוב תראי שהשד לא כל כך נורא!. בהצלחה!

NoWords

New member
תומכת בשתי ההצעות../images/Emo70.gif../images/Emo124.gif

גם דיבור רציני עם ההורים יכול להשפיע על הקשר לעתיד.. ובהחלט גם כתיבת יומן אישי תגרום לך להוציא כעסים בדרך כלשהיא ולא להשאיר את זה בפנים. אבל אולי את מפרשת את היחס מההורים שלך שונה לגמרי.. שמעי, זה קצת קשה לחיות עם שישה ילדים ותמיד יש את הבעיתיות הזו של יחס לא שווה בין הילדים. תמיד ילדים חושבים שהאחים שלהם, הם הילדים המועדפים על ההורים. אבל הכול שטויות במיץץץץ. את תראי, יום אחד שממש תצטרכי אותם, הם יהיו שם בשבילך... הם ההורים שלך, הם אוהבים אותך,
אכפת להם ממך (אם הם שואלים שאלות, זה מראה על אכפתיות ודאגה כלשהיא) אני מציעה יותר לשתף את ההורים במה שעובר עלייך.. לדבר איתם כשהם שואלים שאלות ולא להתחמק כל הזמן.. אני לא יודעת בני כמה שאר האחים שלך, אבל ילדים קטנים דורשים המון תשומת לב, ואולי קשה להורים שלך לחלק את תשומת הלב בצורה שווה, זה טבעי, ואני מכירה מקרים כאלה. אל דאגה. המצב הזה יחלוף עם הזמן.

LCA

New member
דוגמא אישית

תמיד חשבתי שאחי הוא המועדף מפני כל מה שהוא רצה הוא קיבל... נתתי יותר דגש על דברים שהוא קיבל ולא על מה שאני קיבלתי! אם למשל הוא קיבל מתנה קטנה כמו חולצה או מכנס סתם כך ואני לא כעסתי, אבל לא אמרתי כלום כקיבלתי מתנה בסכום רציני, משהו שהרבה זמן רציתי ונדנדתי... כשגדלתי והבנתי שעליי לדבר עם אמא שלי, לשתף אותה בחיים שלי, ויום אחד היא אמרה לי שאחי מקנא בי... אחי מקנא בי??? בהתחלה לא הבנתי למה, הרי הוא "המועדף" ביננו, הוא זה שמקבל דברים.... אז הבנתי ששנינו מקבלים דברים, כל פעם מישהו אחר, בסכום אחר, דברים אחרים אבל שנינו מקבלים... אין פה העדפה... לדוגמא: ההורים שלי קנו לו מחשב ולי נתנו מורה פרטית... הם העדיפו לשלם עליי למורה פרטית מאשר מחשב נוסף. הם ראו שיותר דחוף לי מורה פרטית מאשר מחשב. ובינינו, מה עולה יותר? מורה פרטית, עם הסעות מפה לשם פעמיים בשבוע במשך 3 שנים או מחשב? הכל פה זה פינוק יתר! ברגע שההורים נותנים הילדים רוצים יותר ויותר וברגע שהילד לא מקבל ההורה הוא פתאום "הורה רע, הורה שלא מתחשב..." למרות שעכשיו אחי ואני בוגרים יותר, עדיין יש לנו את הקטע של הקנאה, אבל ככה זה...

יערה13

New member
אוקיי

דבר ראשון תודה לכם על כל העצות. דבר שני: אני לא כותבת יומן אבל אני כותבת והרבה שירים ומחזות ככה שאני מוציאה את הכעס גם ככה. 3: זה לא קשור לפינוק יתר... למשל במשך 5 שנים אני מנדנדת להורים שלי שייתנו לי פלאפון ואח שלי הוציא רק פיפס אחד והוא קיבל וכבר החליפו לו. למשל, אני מאוד רוצה ללכת לכל מיני הופעות וההורים שלי לא מרשים לי כי זה רחוק מדיי ואני קטנה מדיי אבל בעיקר בגלל שאני בת!!! והוא מצידם יכול לנסוע לאן שהוא רוצה למרות שבסה"כ הוא כיתה מעליי. למשל, ההורים שלי תמיד היו בטוחים שאהיה דוגמנית בגלל שאני יפה, אבל מה לעשות, אני קצת שמנמונת והם כל הזמן מציקים לי ואומרים לי להסתכל על אח שלי איזה "שחיף" (רזה וגבוה) הוא... 4: אין לנו הבדל כ"כ משמעותי בציונים אבל הוא לא לומד ואני כן ומשקיעה. הוא השנה לומד בביצפר פרטי וגם אני רוצה ללמוד שם וההורים שלי מסתכלים עליי ואומרים- את בטוחה שאת רוצה ללמוד שם? יש שם רמה יותר גבוהה... הם מודעים לציונים שלי ולהתנהגות שלי ועדיין מאמינים שאח שלי יצליח יותר ממני, מה שבכלל לא נכון כי הוא לא יודע איך להתארגן... 5: אין לי מה להגיד בקשר לאחים הקטנים ממני כי אני יודעת שמפנקים אותם ואפילו יותר מדיי אבל אני מבינה את זה שההורים שלי צריכים להרגיש כאילו האחים שלי הקטנים זה אנחנו והם צריכים לטפח אותם כמו שלא עשו איתנו...

אוליאני

New member
טוב אז........

אז ככה.... מה שאני קלטתי בעיקבות השיר של (ניראה לי ....עד שאני יקבל אישור על זה שזה באמת הוא/היא כתב)nowords זה ש... את צריכה לקחת שליטה על החיים שלך וכל הזמן את צריכה להחדיר לך לראש את לא קטנה כמו שהם חושבים אז מה אם את שמנמונת ככה את ..... את לא צריכה להשתנות בשביל אף אחד!! אם את חושבת באמת שאת מספיק טובה או שיש לך מספיק רצון או שאת ממש ממש ממש רוצה לנסות ולא רק בגלל שאח שלך שם....(קשה לדעת באמת את צריכה לחשוב על זה רציני) דברי עם ההורים שלך תושישבי אותם....אפילו את לא חייבת להושיב אותם תבואי לאמא/אבא... תגידי להם ..... אני חשבתי על זה הרבה.... אני חושבת שאני יכולה ללמוד שם ולהרים את הרמה שלי בלימודים ואפילו זה יעשה לי רק טוב..... אבל.......... רק אם באמת את מוכנה להשקיע כי אז הם יתאכזבו וזה...... מקווה שעזרתי אפילו אם טיפה.... תאספי הרבה טיפות יצא לך מלא עצות... ממני ...הסטלן השנון...

יערה13

New member
אתה חלקית צודק...

כאילו, אני רוצה ללמוד שם בעיקר בגלל שכמעט כל החברות של ילמדו שם אבל אני יודעת שאני אוכל להצליח שם בלי קשר לחברות או לא חברות... הלוואי ואח שלי לא היה לומד שם!!! אין לו בכלל קשר לחיים שלי חוץ מזה שהוא אח שלי... אני שונאת אותו בגלל שהתנהגות שלו לאנשים אחרים, הוא כזה מגעיל... אני לא מתכוונת עם ההורים שלי על שום דבר! זה לא יתרום לי לשום דבר ואני יכולה להצליח יותר גם בלי התמיכה שלהם...

יערה13

New member
בקשר למה שאמרת- העזרה שלהם...

לגמריי לא נכון... לא אכפת להם שאני מעשנת לא אכפת להם בכלל ממני ורצו לשלוח אותי לפנימייה בכלל... אני בכלל לא מתלוננת על האחים הקטנים שלי כי אני זאתי שבסוף עושה מה שצריך- כולל להאכיל אותם, לעשות קניות, לעזור להם בשיעורי-בית, לדאוג שיתרחצו ושילכו לישון וכל זה אבל ההורים שלי מפנקים אותם אבל זה לא קשור לנושא... עליהם אני לא מתלוננת כי אני בגילם הייתי במצב הרבה יותר גרוע... הם שואלים שאלות רק כשהם שומעים משהו ממישהו עליי, לא אכפת להם בגרוש ממני... סה"כ יש לי 3 אחים גדולים- 21, 19 ו16 ושני אחים קטנים- 10, 8...

אוליאני

New member
צ'מעי תכלס....

לכי לפנימייה באמת.......כאילו.... אני יודע שזה קשה וזה נישמע כזה בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע אין מצב וזה וקשה לעזוב תחברים אבל מלא מלא מלא מלא מלחברים שלי אמרו את זה ושיכנעתי אותם והם אמרו כזה יואוו למה לא הלכתי קודם צ'מעי יש מי שמסדר בכאלה מקומות ויש שלא אבל....... זה טוב לפחות לנסות.......... כאילו....כולם שם שווים מקבלים אותו דבר אותן חובות אותן הטבות אבל ברור שיש בזה בלגאן את עם עוד 2 ליפעמים 3 בחדר... יש ארוחות 3 פעמים ביום את חייבת להגיע בזמן את לא יכולה לבחור מה לאכול כאילו....יש מלא בחירה אבל עדיין זה לא כמו בבית (למרות שאם תיהי חכמה תארגני קומבינות עם האנשים במטבח) וצריך לנקות תחדר בידיוק מתי שאומרים לך ויש זמן לשיעורים והכל נורא ....מסגרת כזאתי וקבוע והכל... אבל........ טוב אין לי כח להסביר בקיצור יש פלוסים ויש מינוסים כמו לכל דבר..... אני יודע שזה עשה טוב לאללא להרבה אנשים להמוןןןן אנשים אפילו... ...הסטלן השנון...

יערה13

New member
אבל אני לא רוצה ללכת לפנימייה!!!

יש אנשים שבאמת זה עושה להם טוב, לי לא!!! אני מעדיפה להשאר עם החברות שלי...

למעלה