היי אני בבעיה

Xtra cute

New member
היי אני בבעיה

אוקיי עברתי לישראל לפני 6 שנים וכבר הסתגלתי למקום אבל אני עדיין מרגישה מאוד קשורה לרוסיה.. עכשיו לפני כמה זמן ההורים שלי דיברו איתי על זה שאנחנו צריכים להחליט איפה אנחנו רוצים לחיות שם או פה ואז אם נגור פה אז לא ניסע לשם כל קיץ ויש לי שם את סבתא שלי ודודה שלי ואת הילדה שהייתה החברה הכי טובה שלי אבל מצד שני גם פה יש לי מלא חברות טובות ואני כבר רגילה לשפה ולמקום ואני לא יכולה לתאר לעצמי על להתנתק מהמקום הזה ופשוט איכשהו לשכוח את 6 השנים האלה. קיצר אני לא יודעת מה לעשות אני נקשרתי לשני המקומות ואני מרגישה שהחיים שלי ישתנו לגמרי לא משנה באיזו אפשרות אני אבחר וזה ממש מדכא אותי... כאילו כל זכרונות הילדות שלי הם מרוסיה ואני לא יכולה לתאר לעצמי להתנתק מהרחובות האלה ומהמקומות האלה הרי לפעמים הם היחידים שגורמים לי לשמוח כי אני חושבת על זה שבקיץ אני אבקר שם...אבל מצד שני אני לא בטוחה שאוכל לחיות שם כי זה שונה לגמרי מהחיים בישראל... בקיצור אם מישהו יוכל לייעץ לי משהו אני אשמח מאוד

wakka1

New member
לפי הרוחות בשטח....

המלחמה הקרה חוזרת ומסך הברזל חוזר ויורד, אז אם את יודעת מה טוב בשבילך נתקי את הקשרים עם הארץ שכוחת האל ההיא ותאחזי בארץ בכל מה שיש לך. מה גם שהתנאים הסוציאליים והפוליטיים הרבה יותר טובים כאן.

DeAth ScrEaM

New member
המממ...

מה שהיה לך לפני 6 שנים לא אומר שיהיה לך עכשיו.. אם עכשיו את באמת מרוצה ממה שיש לך פה, תמשיכי פה. עם החיסרון של מה ששם השלמת/ התרגלת. אז למה לזרוק הכל לפח ולחזור לשם?

L e s h i y

New member
תישארי פה

קטעת את שגרת החיים שלך כבר פעם אחת בזה שזרקת הכל שם ובאת לפה - לא צריך לעשות זאת עוד פעם בכך שתזרקי הכל פה ותחזרי לשם. אם היית באה לארץ בגיל יותר מבוגר אולי הייתי ממליץ לחשוב על חזרה - אבל את הגעת לפה בגיל 8 (תקני אותי אם אני טועה) - בעצם לא הספקת ממש להכיר את החיים האמיתיים שם וגם מה שהכרת סביר להניח שכבר השתנה.

Dark Muse

New member
עצוב...

אני חושב שאת צריכה לחשוב טוב טוב על מה את רוצה לוותר, ואז להחליט. אף אחד לא יכול להגיד לך "תשארי פה יותר טוב" או "תסעי לשם, פה חרא". זאת הרגשה אישית שלך. תחליטי איפה כדאי לך להמשיך את החיים שלך ולבנות אותם ואיפה לדעתך תרגישי יותר בנוח.

Xtra cute

New member
...

עד לפני כמה זמן הייתי בטוחה שאני רוצה להישאר פה, ולמרות כל מה שאמרתם אני עדיין מרגישה קשורה לרוסיה... אני לא יודעת, אולי זה סתם כי נולדתי שם, ואני באמת לא ממש יכולה לתאר לעצמי אותי חיה ברוסיה ולומדת שם בבבצפר או משהו כזה, אבל פשוט כל פעם שאני שומעת איזה שיר ברוסית עצוב כזה שמזכיר לי כל מיני חויות אני מתחילה לחשוב שאני אתגבר על הכל ואני אחזור לשם... מה שהכי עצוב זה שאחותי בת ה8 וחצי כבר התרגלה להיות ישראלית, היא בקושי יודעת רוסית בכלל ואני כל כך לא רוצה להתנתק מהחיים שם

מה הבעיה להמשיך לחיות פה ולטוס לבקר

ברוסיה אחת לכמה שנים? (נגיד בחופש הגדול לחודש חודשיים)

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo45.gif

חוץ מזה... תחשבי גם על אחותך. ובנוסף לזה, זיכרונות קיימים בשביל להיזכר... לא בשביל לשאוף למשהו שפעם היה... כי מה שהיה פעם לא יהיה שוב. תמיד תוכלי לנסוע לשם פעם ב.. ולבקר ולנוח.. תהיי שמחה. גם אני קשורה לרוסיה ולעיר שלי ולמשפחה משם. אבל אני מבינה את זה שהחיים שלי פה. לא שם... לא כי לא אוכל לחיות שם, אלא כי אני מאמינה שהיה לי טוב שם כי לא הכרתי את הטוב פה.. אם תסעי לשם לביקור, תראי שאחרי איזה חודש תרצי לחזור..

Xtra cute

New member
כתבתי את זה בהתחלה

כי ההורים שלי רוצים להחילט סופית איפה נחיה ולא ממש לבקר במקום השני כי כל פעם שאנחנו טסים לשם בקיץ אנחנו מבזבזים מלא כסף כי צריך להביא כסף לבילויים וגם לקנות פה מתנות לכולם ומלא דברים והם רוצים כבר להתמקם איפשהו ואז לאסוף כסף לשיפוץ הדירה או משהו כזה לא יודעת

אז אמרתי אחת לכמה שנים...

זה לא חייב להיות כל שנה. וכסף לבילויים זה כבר מותרות.. אם חשוב להם (ולך) לבקר את המולדת אז אפשר להוציא כסף רק על כרטיס (ומתנות זה יכול להיות מזכרות שלא עולות הרבה כסף) תאמיני לי שאפשר להסתדר.

זה קשה....

הילדות תמיד נשארת ותישאר בזיכרון....אז אולי "שם" זה יותר הילדות שלך.. ופה זה כבר גיל שהתבגרת פה כפי שהבנתי... קחי דף ותעשי חסרונות ויתרונות (כמה שזה לא דפוק) ותחשבי שבכל מקרה החיים שלך ישתנו שם או פה... ובאמת אפשר לבקר שם אחת לשנתיים.. וחוץ מזה תמיד אפשר לבקר פעם ב.... עד כמה שה מתאפשר!

Xtra cute

New member
...

תודה על הרעיונות...ולגבי הקטע של לבקר פעם בשנתיים אני לא יודעת כי שנה שעברה לא טסנו ואני ממש הייתי עצובה באותה תקופה וממש התגעגעתי... אנחנו גם חשבנו להביא את סבתא ודודה שלי לפה וזה ייצא הרבה יותר זול בשבילנו, אבל לא יודעת

למעלה