היי אולי פה זה יעזור לי..

A R TA M I S S

New member
היי אולי פה זה יעזור לי..

אני חיילת משוחררת (בעצם כמה זמן אחרי השחרור זה נחשב משוחרר.?!) והאמת שחשבתי על המון דברים - סה"כ אני בחורה עם יכולות הבנתיות גבוהות. אין לי בעיה עם מתמ' אבל מצד שני אני גם לא אוהבת את זה יותר מידי.. מה שכן אני מאוד יצירתית ואוהבת צבעים וצורות וחושבת אדריכלות קצת מפחיד אותי שזה 5 שנים ( ובטכניון בכלל עושים מזה רפואה..) והשאלה שלי היא מה עושים אח"כ באמת יש מה לעשות עם זה?! ( חוץ מתעודה יפה שתהיה בבית בזמן שאני אמלצר את נפשי איפה שהוא..) כולם מקימים משרדי אדריכלות? ומה עם העובדה שזה -אדריכלות ועיצוב פנים- זה משהושאנישם באמת מעסיקים? אנשים שיעצבו להם את הבית? ואם מישהו מהתחום/ בלימודים אני אשמח אם תפרטו לי מעט..:) תודה מראש

אדריכלות

היי, עד כמה שידוע לי- רוב מסיימי תואר באדריכלות עובדים במשרדים פרטיים. הם מתחילים תקופה של 3 שנים ומעמדם ברשם המהנדסים והאדריכלים הוא "אדריכל רשום". בשלב זה הם רשאים לחתום על תכנון של מבנים עד ארבע קומות. אחרי תקופה זו ניגש האדריכל לרשם עם מכתבי המלצה ואם הרשם מאשר הוא הופך ל"אדריכל רשוי" שיכול לחתום על היתר לכל בניין. שוק העבודה- אדריכלים עשויים למצוא את עצמם בתחרות בכניסה לעבודות ממוצעות , במיוחד אם מספר מסיימי התואר יעלה. העסקת אדריכלים קשורה באופן חזק למצב ענף הבנייה כגון בניינים, משרדים, מרכזי קניות, תי ספר, בתי חולים וכד'. המיתון כיום במדינה מונע מענף הבנייה לתפוס תאוצה ופרוייקטים נופלים וזה משפיע על כל אנשי המקצוע בתחום וגם אדריכלים. גם אם לא בונים בניינים חדשים, הדרישה לשיפוץ מחדש ולתיקון תגדל. הדרישה לשיפוץ ולשיקום בניינים ישנים , במיוחד באזורים עירוניים שם החלל לבניינים חדשים נעשה מוגבל, צפויה לספק הרבה הזדמנויות עבור אדריכלים . בנוסף, מגמות דמוגרפיות ושינויים בטיפול הבריאותי משפיעים על הדרישה למבנים ממסדיים מסוימים וגם יספקו יותר עבודות לארכיטקטים בעתיד. הבוגרים בתחום בדרך כלל, לאחר סיום התואר עובדים באופן פרטי, במשרד פרטי או בשירות המדינה

למעלה