היי (אולי טריגר..)

chanabanana

New member
היי (אולי טריגר..)

לפני כעשרה חודשים התחלתי דיאטה, וירדתי.
אני לא יודעת אם זאת הפרעת אכילה או לא אבל בזמן האחרון אני לא כל כך מרגישה רעב, אלא מכריחה את עצמי לאכול, מתוך הרגל.

לפעמים יש לי רגעים שאני לא מזהה את הגוף שלי - הידיים נראות כל כך שונה וכך גם הרגלים.
אני לא ידעת מה לעשות..
מעולם לא שמעתי שזה קרה למישהו, ובכל הכתבות של נשים שירדו המון אך אחד לא מזכיר את התחושה של הזרות כלפי הגוף של עצמך.

עזרה?

levshavur

New member
חנה

שלום לך,
קודם כול ברוכה הבאה לפורום!

חוסר תאבון, בפני עצמו, איננו הפרעת אכילה במובן של ההגדרות הרפואיות של זה. לחוסר תאבון יכולות להיות סיבות גופניות, או נפשיות (כמו דיכאון למשל). אני חושבת שהיה כדאי קודם כול לעשות בירור רפואי על מנת לשלול בעיה רפואית כלשהי. כדאי למשל לבקש לבדוק את מצב התפקוד של בלוטת התריס, מצב של וויטמינים, כמו B12 , ברזל, חומצה פולית, וכד'... במקביל ייתכן ויהיה צורך שתפני לדיאטנית על מנת שהיא תתן לך הנחיות מה לאכול על מנת למלא את החסרים, במידה ויש לך כאלה.
במקביל כדאי לנסות ולחשוב גם לגבי ההיבט הנפשי. האם קרה משהו לפני עשרה חודשים? האם את יכולה לזהות רגשות כלשהם, עצב?, כעס?, כאב? או כול רגש אחר שאת יכולה לחשוב עליו?
תנסי לחשוב גם על מה המצב שלך בחיים כיום: הקשר עם משפחה, חברות ו/או בן זוג?
אלו הן שאלות שאת יכולה לחשוב עליהן עם עצמך, או לשתף כאן אם את מרגישה רצון לשתף אותנו.
לי היה מצב הפוך: כשהתחלתי לבלמס (בגלל איזו תרופה שלא הייתה טובה לי) ועליתי המון במשקל, הרגשתי כאילו זה לא באמת הגוף שלי...אפילו הבגדים שהיו לי כבר לא התאימו...אני זוכרת שהלכנו עם אימא ז"ל לחנות של בגדים של מידות גדולות, אז הרגשתי מאוד מוזר, מה בדיוק אני עושה פה? ...זה גם לא התאים לצורת החשיבה שלי , כי תמיד ראיתי את עצמי רזה...
אז אני מבינה את ההרגשה שלך. השינוי במצב הגופני משפיע גם על דימוי הגוף שלך, ועל איך שאת יכולה/לא יכולה לקבל את זה.
את מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו,
לבשה.

איזה מוזר

תיארת בדיוק את ההתנתקות מהגוף, שהידיים נראות שונה וגם הרגליים. אני לא יודעת אם זה מה שיש לך בדיוק, אבל אצלי זה סוג של דיסוציאציה, כאילו להסתכל על עצמך מבחוץ ולא לזהות מה שאת רואה כחלק ממך. אצלי זה נקרא דה פרסונליזציה. האם אובחנת במשהו?

TinaBa

New member
ברוכה הבאה.

קודם כל, ממליצה לא להסתמך על כתבות בעיתונות או באינטרנט. מעטות הפעמים שהן מועילות לקוראת באיזשהי דרך, ובד"כ אפילו עושות נזק.
גם אני, אחרי שירדתי באופן משמעותי במשקל הרגשתי את הידים/רגליים כלא שלי. הרבה פעמים אני אפילו לא מבינה מי זאת עומדת מולי במראה. לצערי, גם היום, אחרי כמה שנים שאני ככה, אני עדין חווה את התחשות האלה לא מעט. אז אני מניחה ששתינו לא היחידות ושזה משהו נפוץ שפשוט לא מדובר. האם ההבנה שזה משהו "נורמלי" מסיעת לך? מרגיעה אותך שאינך חולה?
מנסיוני, אם מתחילות שאלות בנושא, יש יסוד להניח שאכן מתחילים להיווצר דפוסים מזיקים, וזאת הזמנה לבדק בית רציני. דיאטות קיצוניות מביאות במקרים לא מעטים להתפתחות של הפרעות אכילה כאלה ואחרות, ולו רק בגלל מה שהרעב פיזיולוגי עושה ליכולת שלנו לחשוב בהגיון ולתפוס את המציאות בצורה תקינה. אני לא אומרת שאת חולה, אלא ששווה לעצור ולבדוק מה קורה.
רוצה לשתף קצת יותר בחששות שלך?

ויש פה עוד משהו שחשוב לי לכתוב, וזה מתחבר למה שאור (היקרה) כתבה מעלי-
יש אנשים שלעיתים חווים איזה חוויה של נתק מהגוף. תחושה שהגוף אינו שלהם. לפעמים גם המציאות יכולה להחוות כלא אמיתית, כאילו אנחנו מתבוננות באיזה סרט שמתרחש ואנחנו לא חלק בו וכן חלק בו במקביל.
תחושות כאלה נקראות דיסוציאציה. מכירה את המושג? (אם אני חופרת, קבלי את התנצלותי). הניתוק יכול להתרחש בעוצמות שונות ובזמנים שונים, והוא יכול להיות מאוד אדפטיבי. אבל ברגע שהוא הופך לתגובה שכיחה מאוד הוא יכול להתחיל לפגוע באיכות החיים לשבש תפקוד/מערכות יחסים וכו. את מכירה משהו מזה? מדבר אליך?

האם את בטיפול (כלשהו)?

chanabanana

New member
הברה לגבי תחושת הניתוק

היי בנות!
קודם כל תודה רבה. זה במקום הראשון שהרגשתי בנוח לעלות את ההרגשה שלי, ואני כלל לא מתחרטת.
לגבי התחושת ניתוק שלי מהגוף - לדעתי זה לא ברמה של דיסוציאציה כמו שהסברתן לי, אני מבינה כי מדובר בגוף שלי אבל הוא פשוט כל כך השתנה
שזה נראה לי לא הגיוני שזו אני.(כבר הרבה זמן לא הייתי במשקל שאני נמצאת בו היום, כמעט 6 שנים,)
תודה על השיתוף והידיעה שעוד אנשים חווים את זה, זה מרגיע אותי מאוד. זה דבר שלא שמעתי עליו קודם, גם לא מחברות שלי שירדו.

בתחילת הירידה הייתי במעקב של דיאטנית, אבל בגלל עומס מטלות של חיי היום יום, לא הצלחתי להתמיד בפגישות..
נראה לי שאני אחזור למעקב, אפילו רק בשביל השקט הנפשי.

ושוב תודה תודה תודה!

TinaBa

New member
יופי,

נשמע לי מאוד נכון שאם יש לך מחשבות וחששות, שמישהו מקצועי יהיה שם כדי לוודא שאת לא הולכת למקומות לא טובים.

יש דברים שאין ברירה אלה לפנות להם את הזמן....

למעלה