היי אווה

roonen5

New member
היי אווה

אני בחור צעיר שמתעתד ללמוד לימודי אדריכלות אני מתלבט בין כול מה שקשור למקצוע.... ברמת העיקרון ההתלבטות היא בין תואר ראשון לביו הנדסאי(בעיקר בגלל משך הלימודים) השאלה שלי היא האם את יכולה לתת לי כמה פרטים לגבי העיסוק שלך שגם כן נשמע מעניין מאוד...וכול מה שצריך לדעת בגדול עליו... איכן מלמדים ואם יש לך מושג אז גם על תנאי הקבלה וכמובן על תחומי העבודה.. תודה מראש רונן

רונן, יקירי....

תפסתה ביום, שיכולה להגיד: תבחר בכל מקצוע אחר, רק לא בארכיטקטורה! זו מקצוע, שרובם חושבים שכל אחד יכול לדעת, בלי להשקיע בלימודים, כלל אדריכלים, שלמדו פעם באוניוורסיטה, ומאז, לא כלום... במקצוע בזאת צריך ללמוד כל יום דברים חדשים............ זו מקצוע, שמשלמים לעבודה טובה או פחות טובה, או רעה ממש, אותם סכומים קטנים, שממש בושה! זו מקצוע, שאין הכרת תודה כאשר אתה מוציאה את נשמתך, לא רק משלמים מעט, אלא עוד דורכים עליך, מתייחסים אליך, כמשרת מתחת לכבוד של מטטה רחוב... מה אגיד לך עוד? על הרגעים, שיש אושר של יצירה? - ישנם שניות כאלה, בים של דיכאון...

ש מים

New member
אווה יקירתי...

חיזקי ואימצי ואל תיפול רוחך!! גם אם היום סגריר וקר - מחר עוד תזרח השמש (ואם לא בבנק, אז לפחות בנשמה פנימה!!!). נשיקות (ואל תתפשרי על הבינוניות!!). שבת שלום !!

תודה רבה לך....../images/Emo42.gif

אתמול הרכיבו לי גדר לאיזה פרויקט... קצת פחדתי, שיהיה מקושקש (טעם הלקוח), אבל, בעיניי די סביר... מה אתה אומר?

ש מים

New member
אוהב את זה!

אבל זה (ה-"איכות" של היצירה) צריך להבחן בקונטקסט הרחב יותר: איך זה "מסתדר" עם הסביבה, עם הארכיטקטורה והמבנה של הבניין שהחזיתו זה ניצב וכד'... אגב, מה שם האמן (שיצר את הגדר/הסבכה הזו)? האם זה איל וייס במקרה??

ש מים

New member
לא, בעצם זה לא נראה לי איל וייס...

וייס הוא נפח (שעובד "בשיטות של פעם") וזו עבודת מסגרות...

אין אומן... תכננתי מיחידות של סגנון

בקיץ הייתי עם הלקוח בקרית מלאכי...יש להם קטלוג שקיבלתי, ואת האלאמנטים בחר הלקוח...הייה לי גדר הבנוי, כי ככה קנו את הבית, והייתי צריכה לתכנן שער וגדר... מפני שעד לא הזדמן לי לעשות גדר, פניתי ליצרן של סגנון המליץ עליהם (כי סגנון לא עושה גדר למקום, רק מייצרים את אלאמנטים השונים) כך הגעתי ל: סנדור. מעבר לגדר ושער רגלי היינו צריכים שער לחניה כפולה, שגם עולה למעלה (יבוא מארצות הברית, אבל הרכבה כמובן, לפי מידות. אנשי מקצוע טובים בהחלט, כצת עם סגנון בלאגניסטי ישראלי, בקשר לזמן ביצוע, אבל זה לא הייה קריט במקרה שלנו, כי לעלות את רמת הבניה הסטנדרטי קיבלתי כ: 5 שנים, עש שהלקוח יחזור לארץ משליחות. אחרי הפיניש של הגדר אטפל בכל הפיטוח הקדמי של השטח, כי אפילו הניקוז לא פתור, כמו שצריך.. בקשר לקונטקס... מזמן לא דוגלת בתפיסה, שברחוב אחד, שבונים ביחד, צריך כל בניין, כל גדר להיות אותו הדבר...לא נדבר, שבאיזה רשלנות מקצועית טיפלו בגדר הקדמי (אין סגירת שטח, רק גדר עם חיפוי אבן, מסביב הפילר, חניה פתוחה... הילדים משתוללים בכל השטח... אם זה מעניין אתכם, אצלם את הסביבה, שתבינו, כמה בעיות השארו ללא פתרון. הגדר, לפי שעתי יתאים לבניין, אבל זה עדיין לא מצב סופי, לכן, מוקדם מדי להתייחס.

ש מים

New member
איל ויס: נפח-אמן

הוא עושה עבודות "בשיטות של פעם" (פטיש כבד ביד, תנור פחמי-אבן, דסן ואיזמל... ממש "כמו פעם"). הנפחיה שמו נמצאת בקיבוץ עין-כרמל (יש שם מקום שנקרא" חצר האומנים", שכוללת גם נגר-אמן, נפחית-זכוכית, קרמיקה ועוד). מומלץ אפילו רק להסתכל! (חוץ מזה שהוא בנאדם מדהים, מקסים ונדיר!)

מר G

New member
אורחת לרגע בפורום

אני הנדסאית אדריכלות - ובשום פנים ואופן אל תעשה את זה. לך על אדריכלות אם אתה אוהב את זה, אבל לא הנדסאים. נדיר למצוא אדריכל שייתן לעובד הנדסאי שלו ממש לתכנן. אצלי הבוס נותן אבל תמיד אני מרגישה שזה בערבון מוגבל ואת הדברים ה"טובים" באמת הוא מעביר ישר לאדריכלים, למרות שברור לו ולי שיכולתי להצליח לא פחות ואולי יותר. עבודה באדריכלות היא עבודה שאין התקדמות בה. הקידום היחיד הוא באופי הפרוייקטים שאתה מקבל או במעבר למשרד אחר שבו יש אופי אחר, של תכנון ושל אופי הפרוייקטים. העבודה נעשית לרוב במשרדים פרטיים והרבה מן המעבידים לא מעסיקים לפי כל החוקים. אני 4 שנים לא קיבלתי דמי הבראה, לא נסיעות ולא שום תנאים אחרים, פתאום הורידו לי את הברוטו וכל מיני שטיקים, רק להוציא עלי פחות כסף. אבל... למרות הכל. כששאלו אותי לא מזמן אם הייתי יכולה להחליף מקצוע מה הייתי עושה. הייתי בוחרת באדריכלות בלי שום ספק.

גולי מ

New member
תתעוררי

מה שלא נותנים לך עפ"י החוק את יכולה לתבוע בבית משפט לענייני עבודה. קיצצו לך במשכורת, מבלי שתסכימי? תעזבי! הרעה בתנאי עבודה ללא הסכמת ההעובד, מאפשרת לעובד להתפטר וגם לקבל פיצויי פיטורין! מעסיקים חולערות זה לא קשור להנדסאים לעומת אדריכלים, זה קשור לאנשים חולערות. נקודה!

למעלה