הייתם מצליחים

שiקiלDית

New member
הייתם מצליחים

לזהות ביומיום,במקומות השגרתיים אנוסים כמוכם,או שאי אפשר להבחין כלפי חוץ?

אני הקTן

New member
שבאבניק בהליכותיו - אנוס בדבריו

יש לי תחושה, ששבאבניק ניכר בהליכותיו. הוא/היא ישתדלו ללכת על הקצה של קווי המגזר. צמוד כמה שאפשר, שקוף מה שאפשר, ומודרני/מרדני ככל שניתן. לעומת זאת אנוס לאו דווקא ירוץ אחר כל גחמה, באיזשהו מקום כך או אחרת הוא מבין שהוא לגמרי לא שייך לציבור החרדי... אבל בדבריו הוא ימנע מאיזכורים של גחמות חרדיות, של דת בגרוש וכד'. אין לי אבחנה ברורה מי כן. אבל נראה לי שיש משהו באבחנה הזו

moshe010

New member
../images/Emo45.gifממש נכון

השאלה לא היתה על שאבבניקים שעליה התשובה ברורה אבל על האנוסים אתה ממש צודק שאפשר איכשהו להרגיש ולנחש אם מישהו אנוס ובעיקר אם מישהו לא אנוס על ידי דיבוריו והתיחסותו המצומצמת לדת ולנוטריה ולכן גם תמיד אני סבור שזה לא נכון מה שכותבים פה מפעם לפעם שאולי יש המון אנוסים כי לצערי על כמעט כל מכרי אני יכול להגיד בוודאות שהם אינם אנוסים בגלל סיגנון דיבוריהם אבל אולי יש חוגים אחרים שהשכיחות שם יותר גדולה

עדיין לא יצא לי לזהות אחד

אבל אני יכולה לראות הבדל ענק ביני לבין חברותי המודרניות. אנחנו מתלבשות אותו דבר, מבלות אותו דבר, אוכלות אותו דבר. אבל הן - ברגע של קושי יוצאי ספר תהילים, בזמנים מיוחדים ימלמלו פסוקים (היה לא מזמן יום כזה, של אליהו או משהו), בראש השנה יקבלו על עצמן קבלה כלשהי, ואני אדישה לכל זה.

אני די בטוח

שעליתי על אחד,כי כמה פעמים ראיתי אותו איפה שאני מבלה בזמן של התפילה בשבת.(אם אתה קורא פה אז תדע מי אני ..) יש גם הרבה כאלו שאני יכול להתערב שאין להם אלוהים,אבל אין לי הוכחות לזה.מצד שני,האנוסים שאני מכיר לא רואים עליהם כלום ! אנוס שמתובב בתחפושת חילונית אני מזהה מקילומטר.וגם אותי אנוס אחר גילה ככה...

יש ויש

יש כאלה שאפשר לזהות אותם ישר שהם לא חרדים אמיתיים אבל יש כאלה שפשוט אין שום מצב להאמין עליהם שהם אנוסים ולא חרדים אמיתיים!אני מכיר כמה כאלה...

לחוד

New member
קשה מאוד לזהות

באופן אישי מוכרים לי הרבה אנוסים שלא העלו לסף התודעה שלהם את אניסותם. כלומר, הם לא מאמינים בחלקים רבים מהתורה ובסמכות החז"לית, אך ככל הידוע לי לפי שעה לא הסיקו את המסקנה המתבקשת והקשה. עלי אישית לא נראה שמישהו מהסובבים אותי מודע למחשבותי, אבל לך תדע.

למעלה