הייתכן

הייתכן

שאנחנו חוזים בשקיעתו של הפורמט הפורומיסטי?
עבר זכורים לי יותר פורומים וקומונות (פעילים) ובוודאי שהרבה יותר
פעילות בקיימים. לאן נדדו האנשים? לקבוצות בפייסבוק? לאתרים ייעודיים?
כי אני לא מאמינה שהשיח האינטרנטי הוא שנחלש,
אלא הפורמט של פורומים (גם בנענע ובוואלה, לצורך העניין).

מה דעתכם?

במובן מסויים כן

אני רואה את זה בפורום שהייתי בו המון זמן ב-YNET ואני רואה זאת גם בפורומים בתפוז שהיו בדרך כלל פעילים מאוד.
לצערי, אנשים מעדיפים לחלוק את הגיגיהם בפייסבוק, לקבל לייקים ואי אילו תגובות מאשר לפרסם את אותם ההגיגים בפורום פעיל בתפוז עם אפשרות לעשרות ואף מאות קוראים. אז נכון שהפייסבוק הוא נגיש מאוד ונורא כיף לקרוא בו ולראות את מה שהחברים שלך מעלים או כותבים או משתפים, אבל עדיין לא הצלחתי להבין את הערך המוסף של זה. אז עשיתי שיתוף לאיזו כתבה בוואיינט או בוואלה והחברים שלי קראו אותה גם או שיתפו אותה גם. אז מה? מה בדיוק יצא לי מזה? את אותה כתבה אני יכולה להביא לפורום ולעשות עליה דיון ועשרות קוראים יכולים לעיין בה ולהשתתף בדיון. הרבה יותר מעניין.
אכן הפורמט של הפורומים נחלש וזה לא מהיום. זה תהליך של כמה שנים. בעידן הסמרטפונים, אנשים כמעט ולא כותבים במחשבים הנייחים. בסמרטפון הרבה יותר קל להיכנס לפייסבוק ולהתעדכן משם על מה שקורה בעולם. לאט לאט המחשבים הנייחים הופכים לפילים לבנים. עוד מעט גם זה ייעלם. הפורומים במתכונתם הנוכחית גם יפסיקו להתקיים. האנשים יתקשרו בעזרת קבוצות כמו הוואטסאפ, הציוצים בטוויטר, הפייסבוק וכולי. אולי יישארו פורומים מקצועיים ורפואיים, אבל גם זה כבר לא בטוח.

בפייסבוק יש את הקבוצות

שמכילות בין עשרות לאלפי אנשים ומההבנה (הדלה) שלי
קבוצות בפייסבוק מתנהלות קצת כמו פורומים ומכילות
מגוון של אנשים שאינם החברים.

אולי מה שישאר אלו פורומים של ״סטיות״ סטייל באתר ״הכלוב״
כי לא הרבה ישמחו להיות מזוהים בשמם בקבוצה ״הצלפות בטוסיק״
בפייסבוק ;)
ואמהות וזוגיות במשבר
(בפייסבוק ישארו קבוצות ״לי לי על מהמם ואני מטורפת על הילדים שלי״ :))

מה שכן אני ״תקועה״ בתפוז בגלל חסות האנונימיות המאפשרת לי
לא לדפוק חשבון למשפחה שלי.
אבל לאחרונה יש לי הרהורי כפירה כי יש משהו מעניין בלהחשף
ולהיות חשופים למי שמאחורי ניקים אנוניימיים.
מעניין שרבים מוותרים על האנונימיות בשמחה.

כנראה שאני אולדפשן

כי אני עדיין מוצאת את הפורומים יותר מעניינים ולא רק בגלל האנונימיות. בפורום אני יכולה להיות הרבה יותר ממה שאני בפייסבוק.
אני מודה שבפייס אני לא נותנת את עצמי בכלל. פה ושם אני כותבת משהו או מגיבה למישהו, אבל אני לא יכולה לכתוב בפייס את הרהורי ליבי כמו שאני עושה זאת בפורום גם אם כמעט כולם יודעים מי אני ובת כמה אני וכולי. עדיין זה לא אותו הדבר כמו לכתוב משהו כשאני יודעת שהאחייניות שלי קוראות, והבעלים שלהם, והבנים שלי והבת שלי והחתן שלי והאחים שלו ואבא שלו וכולי וכולי וכולי. אי אפשר. אני מרגישה ממש לא נעים ולא בנוח לכתוב מהגיגי מוחי הקודח.
הרבה יותר נוח לי לפרסם כאן שיר מאשר לפרסם אותו בפייסבוק, למרות שבמובן מסויים אנשים לומדים לראות אותי בעין אחרת מאשר הכירו אותי קודם לכן.
לדוגמא במפגש האחרון שהיה לי עם החברים שלנו אשר אנחנו פוגשים בערך פעם בחצי שנה או שנה, אז אחת החברות פנתה אליי ואמרה לי שהיא מעולם לא ידעה שאני כותבת שירה וסיפורים קצרים. היא מאוד התלהבה והחמיאה לי וסיפרה שהיא נהנתה להכיר צד אחר בי.
אז זה לא לגמריי לא טוב, אלא שאני עדיין מעדיפה את הפורמט של הפורומים.

גם אני כך

בשונה ממה שיכול להשתמע מהפרסונה הפורומיסטית מול קרוביי
אני מאוד מצונזרת ולפיכך גם בפייסבוק.
בפייסבוק השפה שלי נטולת קללות וגסויות (למעט ״סעמק״ האהוב עליי :)). לא אתבטא בנושא אלכוהול, מגדר, סמים, סקס, יחסים זוגיים ומשפחתי. בנוסף, לא אבטא שום רגשות קשים ומחשבות שיש בהם נימה מלנכולית.
ובקיצור, למרות הפתיחות הרבה שלי פה, ביחסים עם משפחתי ומכריי
אני מאוד נזהרת ומצנזרת (לצערי, התמונות שלי מספרות סיפור
בעיקר של יחסים. מתישהו אלמד לפתוח אלבום נסתר).

אני מניחה שלולא הצורך באנונימיות הייתי מעדיפה כבר להתערטל
בפנים גלויות בקבוצות בפייסבוק ;)
גם אני כמוך מעדיפה את הפורמט הפורומיסטי,
אבל אני חוששת שאני, את ואנה הופכת למיעוט

לצערי אני שוב נאלצת להסכים איתך

כי כנראה שאנשים בכל זאת מרגישים בטוחים יותר כשהם בחברת אנשים שהם מכירים וככה הם גם לא נחשפים לטרולים למיניהם.
זה סיפור קשה הקטע הזה עם הטרולים במיוחד כאן בתפוז. אני מכירה כבר הרבה שנטשו את תפוז בגלל מכת הטרולים. זה לא משנה כמה פעמים חוסמים וכמה פעמים מזהירים, הם פשוט כמו מגיפה מדבקת.
והנה דוגמא למשהו שאני לא יכולה לכתוב בפייסבוק -
הבוקר הייתה לי שיחה עם אחותי. התקשרתי לשאול לשלומה ולשלום הנכדה שחזרה מדרום אמריקה לאחר תלאות רבות, וכמובן ששמעתי אותה ברוב קשב לכל צרות ואנחות קיומה, ורק לאחר שהיא חזרה על איזה סיפור ועל איזו טרוניה שהיא כבר סיפרה לי אותה עשרות פעמים, העזתי להגיד לה שבאמת כבר שמעתי את זה ושתמשיך בעניין אחר... באותו הרגע חטפתי צעקות מפה עד להודעה חדשה. אני לא אחזור על תוכן הצעקות כי זה לא רלבנטי לנושא. בקיצור, סגרתי איתה את השיחה בנימה עצובה מצידי כי באמת עשיתי כמיטב יכולתי להאזין לה, וכבר אין לי כח יותר. נגמר מלאי הסבלנות שיש לי בבטן. אז הנה אני מתהלכת בתחושה עגומה על איך הגיל מתחיל להשפיע על אנשים כי היא מבוגרת ממני ב-10 שנים תמימות והיא מזדקנת והיא חוזרת על אותו נושא עשרות פעמים ואני כבר לא מסוגלת לשמוע יותר, ומפאת כבודה אני לא מעליבה אותה וקוטעת אותה, אבל אני לא יכולה יותר. אז איפה אני יכולה לשפוך את הלב?
אז מזל שיש לי פורום עם אנשים שיש להם אמפטיה אליי כי בפייסבוק אי אפשר לכתוב על דברים כאלו.
אה
והדבר הכי מעצבן, שהאיש שלי חזר עכשיו מת"א בלי אוטו חדש
נגמרו הפנדות במבצע

Aronsona

New member
עצוב לקרוא בנושא הפנדה

היית שולח אותו לסניף רחובות של סוזוקי, יש שם אלטו במחירים מעולים.

תודה, אני אגיד לו את זה

ניחמתי אותו ואמרתי לו שהכל לטובה. אני מאמינה בזה. אם משהו לא מסתדר זה סימן שזה היה צריך לצאת אל הפועל.
הוא תמיד יכול לקנות גם מכונית 2011 או 2012. ממילא הוא לא נוסע איתה לעבודה.

לפלר151

New member
בואי נדייק בבקשה

הטרולים הכי גדולים שיש בתפוז הם הנהלת הפורומים וכמה מנהלי פורומים (לא כולם...) שמרשים לעצמם לפגוע בגולשים וכמובן לוקחים תחת חסותם ומגבים את שאר הטרולים (שהם גידלו וטיפחו בעצמם).

אחרי זה מתפלאים בהנהלה מדוע גולשים נוטשים את תפוז ומדוע אתר תפוז מפסיד סכומי כסף עצומים כל רבעון.

לפלר151

New member
אותי זה בכלל לא מפתיע...

ובשביל שלא ימחקו את התשובה שלי אני לא ארשום מדוע אני חושב שהתנועה בפורומים ירדה משמעותית (רמז: זה לא בגלל פיסבוק או אתרים אחרים \ שימוש בסמארטפונים וכו').

גם ככה אני בטוח שרוב הגולשים יודעים מה הסיבה לירידה בתנועה (אבל שששש, אסור לספר כי זה נגד התקנון...
).

גם אני חושב כמוך

קרה לי כאן בפורום מקרה חמור ביותר לפני כמה שעות .
אני מנוע מלכתוב מאותן הסיבות שאתה רשמת .
זה קורה ברוב הפורומים בתפוז.
אחר כך הם מתפלאים למה כולם בורחים .... לא חשוב לאן. פרשת ויברח...............הבריחה הגדולה

http://www.youtube.com/watch?v=3UagXjVr6uw

למעלה