הייתי רוצה

the freaky girl

New member
הייתי רוצה

שתקראו את זה.. ומה אתם אומרים? אתם מאמינים באלוהים? ואם אלוהים קיים, ורוצה בטובתינו ובמאמיניו, איך אפשר להסביר את אסונות הטבע, או בכלל את השואה?

U z b e k

New member
:|אין מה להגיד

הרבה אנשים שואלים את עצמם את זה רק בורא עולם יוכל לענות על השאלות האלה:|אם הוא באמת קיים בכלל.אני מאמין שיש משו אבל לא יודע:|

קראתי את זה כבר בבוקר

אני אישית לא מאמין באלוהים. כי אחרי כול מה שעברתי בשנים האחרונות אני לא חושב שיש בעולם הזה את המושג שוויון או אפילו צדק. אבל אני כן מאמין בגורל! אני לא חושב שיש ישות כזאת, ואם כן אז היא נימצאת רק בלב של מי שמאמין. בקשר לשאר השאלות... זה פשוט גורל

eMiFrEaK

New member
אישית...

אני מאמינה בעצמי.... הרבה פעמים כבר דברתי על העניין הזה ובכלל... במיוחד בהקשר של שואה... ל כל דבר יש סיבה! אני לא מאמינה בגורל.. ושוב לא הולכת להכנס לויכוחים פילוסופיים אבל אתם אחראים לכל מה שאתם עושים. אין דבר כזה גורל. שום דבר לא נקבע מראש. זאת רק דרך פסיכולוגית של אנשים להמעיט בערכם כי הם פוחדים מכל הכוח שיש להם... הם מחפשים תירוצים לכישלונות שלהם..(ושוב.. לאו דווקא כישלונות.) הרבה דברים בעולם הזה לא מוסברים.. וטוב שזה ככה.. אחרת היה משעמם לא? אסונות הטבע והשואה זה משהו שקרה ועכשיו צריך לדעת להתמודד עם זה.. דבר נוסף... זה 2 דברים שונים לחלוטין. כאשר את אחד מהם ניתן למנוע בעתיד את השני קצת קשה יותר..

S v e t k A

New member
מאמינה...אבל...../images/Emo4.gif

אני מאמינה שיש איזשהו משהו / מישהו שם למעלה...תקראו לזה גורל, אלוהים או איך שאתם רוצים...אבל בגדול אלוהים זה משהו שקיים בכל אחד מאיתנו- בדרך זו או אחרת... ולדעתי רעידת האדמה הזאת הראתה או צריכה להראות לפחות לעולם ולכל בני האדם כמה האדם הוא קטן ואפסי לעומת הטבע..

Janem

New member
אני מאמין.

עברתי הרבה דברים קשים והיו הרבה מקרים שבהם אפילו ההורים שלי לא יכלו להבין אותי, או שהם הבינו ולא רצו לשמוע... אז כשהיה לי ממש רע, בשיא הכעס שאלתי את אלוהים איך זה יכול להיות, למה זה מגיע לי? בדיוק כמו שהאיש בכתבה עושה, בדרך כלל גם אם הדברים לא השתפרו תוך שניות, בטווח הארוך הדברים הסתדרו ולכן אני מאמין שאלוהים שמע אותי. שואה, אסונות טבע וכל אסונות שהם קורים... איפה אלוהים היה?, איך הוא נתן? זה כבר עניין של אמונה. שואה- אם לא היה אלוהים, כל היהודים היו נרצחים (לפי דעתי), אם לא היה אלוהים אז 200000 איש היו נהרגים ברעידת האדמה, תלוי איך מסתכלים על זה, אם בוחרים להאמין או לא. אישית אני מאמין שאם לא הייתה שואה, מדינת ישראל לא הייתה קמה וכל יהודי העולם היו מתבוללים. בארה"ב למשל, הרבה יהודים מתבוללים בנישואי תערובת ומספרם קטן בהדרגה. לפי דעתי אין בעולם הזה אי שיוויון, אם קורה אסון גדול, יקרה גם נס גדול, זה בעצם אלוהים, זוכרים איך לפני 11 בספטמבר, ארה"ב היו אומרים לנו לא להגיב על פיגועי טרור, ואיך העולם השתנה מאז... איך בוש שהיה אמור להיות פרו ערבי (כי יש לו עסקי נפט), הפך את פניו... נס או לא? אנשים תמיד מסתכלים על כמה שרע להם כיום, ורוב הדברים שמעצבנים אותם הם דברים קטנים, ותמיד אלוהים אשם בהם משום מה... האמונה באה מבפנים, אדם שלא מאמין בעצמו, לא תהיה לו ברכה מאלוהים בגלל שהגישה כל כך שלילית.

S v e t k A

New member
עוד משו קטן בקשר לרע וטוב

אנשים מתרכזים תמיד בדברים הרעים שקוראים להם בחיים... במקום להתרכז בדברים הטובים שקוראים לנו.. אם באמת תחפשו כל יום משהו טוב קרה לכם...ואפילו אם הוא קטן..החיים שלכם יהיה הרבה יותר מאושרים..כי תמיד השמחה תעלה על העצב- וזה לא נס
החיים בנויים מטוב ורע...אי אפשר שיהיה רק טוב או שיהיה רק רע - אז תחשבו על זה אולי אלוהים לא כזה רע...חפשו אותו בתוך עצמכם...

DeAth ScrEaM

New member
אוי..

הנושא הזה של הדת... כמה התווכחתי בזמן האחרון על הנושא של אלוהים... :/ המממ... קודם כל אני כן מאמינה באלוהים... אני תמיד הולכת לכל מקום עם הצלב שלי.... הרבה מקרים שקרו לי הוכיחו את הקיום של אלוהים..... אני חושבת שכל אסונות הטבע ניגרמים לא בגלל שאלוהים "כועס" או משו כזה.. אלא בגלל שלא יודעת.... אולי זה בא ללמד אותנו על משו.. אולי כי זה פשוט צריך להיות ככה.... כי כמו שאני מאמינה באלוהים, אני גם מאמינה שלכל דבר יש סיבה... חוצמזה, כמו שמישו אמר שם שיענו השואה למשל היא תוצאה של האנושות או משו כזה... אז יכול להיות שאסונות טבע, הם פשוט משו של הטבע... ו... זהו.. :]

M a r U s k A

New member
פירוש לשפת יאנה ../images/Emo26.gif

לכל דבר שקורה בעולם .. ובחיים הפרטיים של כל אחד מאיתנו יש סיבה, והכל קורה לטובה.... רגע אחד אנחנו נופלים על הפרצוף ורגע אחרי אנחנו שוב על הרגליים, הרעיון העיקרי הוא לא להתייאש להיות חזק ולהתחזק
יפה יאנקה
מסכימה עם כל מילה

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo4.gif

זה לא שפת יאנה :| שפת יאנה, או בקיצור יאנקית, זה בכלל משו אחר..... כאן אני סתם מסתבכת עם עצמי...

לא

לא צריך אסונות כדי להאשים, בני האדם טובים בלעשות את זה בכל מקרה. וכשבמגפת השפעת ב1918 נהרגו כ 40 מיליון !! בני אדם, לא חשוב ? אבל נעזוב את זה. כשגדלים מינקות עד לגיל ההוא ,שפתאום שואלים , אחרי כל כך הרבה זמן ששומעים אלוהים פה ואלוהים שם, מחפשים את האלוהים הפרטי. כך לפחות לגבי.. כי כל מה שגדלת עליו נהפך לבדיה ,זה לא בא ממשהו שעובר עליך, אולי כן, אך לא בהכרח.אז מתחילים לתהות ולחקור קצת ועוד עוד, וכמו איזה לווין ,לא מוצאים כלום. כי אין מה למצוא .. ויש משהו שאפיקורס אמר , אותו אפיקורס ששמו הפך לכופר -אם האל עושה לנו טוב , מה יש בכוחנו לכך? ואם רע , מה כוחנו לכך ?. זה מה שאני זוכר ... במקום להביט החוצה ,להביט פנימה , כי האלוהים -אותו מושג מעורפל ,קיים בכל אחד ,אם רק יכיר בכך.. עוד לא יצא לי לקרוא לעומק בברית החדשה ,אך קטעים ממש קצרים ,היות וטעמתי מהקומדיה האלוהית- ה"ברית החדשה למתחילים" ,זה מה שאני חושב שהיא .בכל מקרה , היתה שם שורה מדברי ישו Mark 8:34 And when he had called the people unto him with his disciples also, he said unto them, Whosoever will come after me, let him deny himself, and take up his cross and follow me אז כן, פירקתי את המשפט ואני בטוח שהמשפט הזה אומר משהו אחר לכל אחד , אבל בשבילי הוא מבטא בעצם את הכל. הייתי חורט אותו כל יום מחדש על ידי.

AeroSlash

New member
אני..

אני מאמינה בה'. כל דבר שקורה, קורה מסיבה מסויימת. בין אם הסיבה ללמד אותנו לקח [שלרוב אנחנו לא חכמים מספיק ללמוד] ובין אם זו כל סיבה אחרת. אבל שום דבר לא קורה סתם. כשאנחנו מחפשים אשמים ואנחנו מתקשים בלמצוא אותם אנחנו מיד פונים להאשים את האל. כמו שאומרים, העיקר שיש את מי להאשים. ולמה? כי כשמפילים את האשמה על מישהו מסויים הרבה יותר קל להתמודד עם הדברים. להטיל את האשמה על מישהו אחר זה לנקות את עצמינו ממנה, משמע להרגיש טוב יותר , חופשי יותר. ושואה זה נושא מורכב בפני עצמו וניתן לדון במחלוקת הזו שנים על גבי שנים ועובדה ש-60 שנה מאז שהכל קרה עדיין הצדדים מתווכחים בשאלת האמונה כשזה מגיע לשואה. מאשימים את האל כשבעצם האשמים הם היהודים עצמם. וסלחו לי שאני אומרת את זה אבל מה שה' רצה זה ללמד את העם היהודי לקח. העם היהודי עשה ככל יכולתו להטמע בחברה הסובבת, פירר את הקהילה היהודית והתכחש ליהדותו. אני לא באה לאמר שכל יהודי בגולה התכחש לתרבותו ולשורשיו, לא ולא. אבל הרוב, כן. ואני לא באה להגיד שלמוות של כל אחד ואחד מ-6 המיליונים [ויותר] שנהרגו בשואה הייתה סיבה. לא. הייתה סיבה כללית, והיא ללמד לקח את העם. ועובדה, הלקח נלמד. כבר עם תחילת המשטר הנאצי והתנכלות ליהודי אירופה, היהודים התחילו להתכנס בתוך עצמם, לחזור לשורשיהם ולהתחיל להזכר מאיפה כולם באו. התחילו לעשות מאמצים ע"מ להעמיק את הקשר עם המורשת ומאמצים נוספים ע"מ שהיהדות לא תתפורר סופית. בנוסף, 3 שנים אחרי סיום המלחמה קמה לה מדינה יהודית. "השואה שנתחוללה על עם ישראל בזמן האחרון, בה הוכרעו לטבח מליונים יהודים באירופה, הוכיחה מחדש בעליל את ההכרח בפתרון בעית העם היהודי מחוסר המולדת והעצמאות על ידי חידוש המדינה היהודית בארץ ישראל,...". עובדה - פסקה שלמה במגילת העצמאות מוקדשת לזה. ואני אישית תוהה איך הייתה נראת כיום מדינת היהודים, אם בכלל, אילולא השואה והמאורעות הנוראיים שעברו על העם היהודי. מה היה קורה אם העם היה ממשיך להטמע בחברה הסובבת? האם הייתה יהדות עכשיו בכלל? ואל תבינו אותי לא נכון! אולי זה נראה כאילו אני תומכת נלהבת בשואה [אפילו מזוויע לכתוב את זה], אבל זה כנראה מה שהיה דרוש כדי שהעם היהודי יתעורר ויבין שאם הוא לא ישמר את התרבות והמורשת שלו אז הסוף לא יהיה טוב.

למעלה