לא
לא צריך אסונות כדי להאשים, בני האדם טובים בלעשות את זה בכל מקרה. וכשבמגפת השפעת ב1918 נהרגו כ 40 מיליון !! בני אדם, לא חשוב ? אבל נעזוב את זה. כשגדלים מינקות עד לגיל ההוא ,שפתאום שואלים , אחרי כל כך הרבה זמן ששומעים אלוהים פה ואלוהים שם, מחפשים את האלוהים הפרטי. כך לפחות לגבי.. כי כל מה שגדלת עליו נהפך לבדיה ,זה לא בא ממשהו שעובר עליך, אולי כן, אך לא בהכרח.אז מתחילים לתהות ולחקור קצת ועוד עוד, וכמו איזה לווין ,לא מוצאים כלום. כי אין מה למצוא .. ויש משהו שאפיקורס אמר , אותו אפיקורס ששמו הפך לכופר -אם האל עושה לנו טוב , מה יש בכוחנו לכך? ואם רע , מה כוחנו לכך ?. זה מה שאני זוכר ... במקום להביט החוצה ,להביט פנימה , כי האלוהים -אותו מושג מעורפל ,קיים בכל אחד ,אם רק יכיר בכך.. עוד לא יצא לי לקרוא לעומק בברית החדשה ,אך קטעים ממש קצרים ,היות וטעמתי מהקומדיה האלוהית- ה"ברית החדשה למתחילים" ,זה מה שאני חושב שהיא .בכל מקרה , היתה שם שורה מדברי ישו Mark 8:34 And when he had called the people unto him with his disciples also, he said unto them, Whosoever will come after me, let him deny himself, and take up his cross and follow me אז כן, פירקתי את המשפט ואני בטוח שהמשפט הזה אומר משהו אחר לכל אחד , אבל בשבילי הוא מבטא בעצם את הכל. הייתי חורט אותו כל יום מחדש על ידי.