הייתי רוצה לדעת!

eranvision

New member
הייתי רוצה לדעת!

מה גורם לאנשים ללכת לביה"ס צבאי (מכללה טכנולוגית). תלמידי כיתה ט-יב במקום לחיות חיים ולהנות מתקופה זאת הם הולכים על מדים. איך בכלל הולך מסלול השוחרות (יש לכם מסדרים כמו לחיילים)?

eranvision

New member
עדיין לא קיבלתי תשובה !

ציפיתי מפורום של ביה"ס צבאי לקבל תשובה קצת יותר מהירה!

baliti

New member
סוף סוף תשובה

דבר ראשון כולם בבסיס כל השבוע אז בגלל זה העיכוב... הרישום לטכני הוא מתוך בחירה וזה משהו שבא מבפנים- כמו יעוד לחיים. אכן יש כאלו שמתחרטים ועוזבים אבל מי שנשאר רואה בזה משהו אידיאולוגי- שירות בצה"ל ותרומה לח"א. אולי אני לא אוביקטיבי כי עברתי את המסלול הזה....

eranvision

New member
יש נימה לא אוביקטיבית בדברך!

זה נשמע לילד מאוד מושך מטוסים פנימיה חברים! אבל השאלה האם ילד בכיתה ט באמת יודע לאן הוא הולך? והאם יש סיכוי שהצטער על זה עם לא בשלב הלימודים אז בשלב הצבאי ע"פ מה שידוע לי תלמיד מכונות חתום שנה קבע תלמיד אלקטרוניקה שנתיים! ואני לא מדבר על שנה נוספת עם הוא עושה יג-יד! ז"א שילד בן 15 נכנס לצבא כאשר לא הרגיש מה היא אזרחות (שלא נדבר על בנות שאני משאר שאין הרבה כאלו) ויוצא בגיל 23 לאזרחות ילד במובן מסוים שעוד לא התפרק מהעול ולרוב לא יודע להתעמת עם בנות (ואני לא מדבר על התנסויות לא מחויבות עם בני מינו) זה עלול לפגוע. אני יודע לעריך את הילדים שבאים כתרומה והכול, השאלה אם זה יותר עוזר או פוגע? הכרתי הרבה שזה פגע בהם! ואני אסיים בנימה אופטימית : בהצלחה בבחינות הבגרות ומתפקיד הצבאי!

למעלה