הייתי רוצה את דעתכם

הייתי רוצה את דעתכם

יש לי תאומות בנות 9 חודשים.
האחת זוחלת ומפתחת לפי הספר מבחינה מטורית.
השניה איך לומר בעדינות – איטית.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי לאיטית בנוסף על היותה איטית – אוהבת מאוד טלוויזה, מחייכת אלי כשאני מחייכת, צוחקת כשעושים לה הצגות, אפילו מתעלפת מצחוק, עונה לשמה כשאני קוראת לה,
מיירשה אלי מבט- תמיד. אם אני שרה לה שירים בסגנון של ידים למעלה על הראש- עוקבת אחרי תנועות היידים שלי.
אז מה בכל זאת גורם לי לכתוב כאן זה שהיא לא ממלמלת הרבה, אין לא הרבה הברות, היא אומרת רק אאאההה וכאלה ללא הברות כמו נניח אחותה: בבב, דדד, ררר וכאלה.
מבינים על מה אני מדברת?
השילוב של ההתפתחות המטורית האיטית + המלמול והאהבה לטלוויזה מטרידים אותי!
היינו אצל נוירולוג שהפנה להתפתחות הילד בשל טונוס נמוך קל באגן. יש לנו תור בעוד כשבועיים לשם.
הייתם מרחיקים לכת עם המחשבות שלכם על הבריאות של הילדה? כלומר, אלו סימנים שיכולים להחשיד לגבי אוטיזם?
בנוסף להיותה ילדה שמחה, תמיד שהיא רואה מישהו מוכר היא ממש צוהלת משמחה , הגפיים שלה נעים לכל עבר , כשרואה את אחותה מחייכת אליה אבל לא מחפשת אליה קרבה.
נניח אחותה תמיד כשרואה אותה משחקת בצעצוע מסויים, מתקרבת לאותו צעצעוע (חוטפת לה כמובן כי זה סוג המשחק שלה כנראה)
אבל היא לעומת זאת לא ששה לשחק איתה- יכול להיות כשתזחל אז אראה את הרצון בקרבה...
אם נניח אני משחקת עם שתיהן ומקריבה ומרחקת אותן אחת מהשניה הן מתפוצצות מצחוק יחד.
אותם שירים מקפיצים אותן בטלוויזה להסתכל על המסך לא משנה באיזה משחק \סיטואציה נמצאים.

יש לכם דרך לכוון אותי לדברים שאליהם אני אמורה לשים לב שאמורים להדליק לי נורה אדומה? מה עלי לשאול בהתפתחות הילד? האם רואים שם רופא התפתחותי או רק פיזטורפיסטית?

nirity1

New member
יש סיבה שאת חושבת על הספקטרום ?

יש לך ילד אחר על הספקטרום ...בדרך כלל , אם לא מכירים אז בכלל לא חושבים על דבר כזה.
נשמע קצת מוקדם כדי לדעת. יש לנו חברים שהבן שלהם על הספקטרום פלוס סירבול מוטורי , אבל אני לא בטוחה אם הם קשורים...
הדבר היחידי שמחשיד כאן זה אופן ביטוי ההברות. אבל גם כן זה קצת מוקדם לדעת... תחילה של דיבור זה כמו שאחותה עושה - הברות כמו בבב דדד. זה אחד הדברים שגיליתי לאחר האבחון . גם שלי רק היה אומר אאהה, כפי שאת מתארת. ומסתבר שזה לא תחילת דיבור...
הייתי מעלה את השאלות שלך בהתפתחות הילד אבל אל תצפי ליותר מדי...הם ממש לא ממהרים לאבחן

לא אין ילד נוסף.

אני מכירה את זה מהאינטרנט בלבד ומשתדלת להיות די ערנית או חרדתית תקרא לזה

אגב היום היא ואחותה התאומה שיחקו על הרצפה, היו ממש רגעים של חיוכים ביניהן וממש מגע עם היידים ועם הפה אחת לשניה. רגע של נחת שהראה לי שהיא כן רוצה לתקשר עם אחותה

dina199

New member
אם את מכירה רק מהאינטרנט,

כדי להירגע ורק להיות עם האצבע על הדופק.
לעניני אוטיזם מגיעים רק כששוללים את כל הבעיות הגופניות והרפואיות.
לכן בגיל 9 חודשים אין צורך לחשוב על אוטיזם כאופציה ראשונה.

nirity1

New member
אני חושבת שכדאי שתפסיקי עם זה

באמת , זה יכול לשגע הורה...
הדבר היחידי שהייתי אומרת לך זה לשים לב להברות , אבל גם זה עדיין מוקדם מאוד אפילו לדעת...

רנה73

New member
ועוד

1. מצביעה? אני לא בטוחה מאיזה גיל הם אמורים להצביע, אבל עד גיל שנה רוב הילדים כבר מצביעים...
2. מבקשת שירימו אותה על הידיים? ז"א - מושיטה ידיים?

זה, בנוסף על צירוף ההברות, היו שלושת הפרמטרים שלא היו אצלינו עד גיל שנה. אבל לא עשינו עם זה כלום בזמנו, כך שאני לא ממש יודעת מה יגידו לך בהתפתחות הילד. אני לא יודעת אם הם ששים לאבחן בגיל כל כך צעיר... לא כל עיכוב התפתחותי הוא אוטיזם.

כן, מבקשת שירימו על היידים אך לא מצביעה.

גם אחותה לא מצביעה.
אחותה אפילו לא מבקשת שירימו אותה.
היא ממש מושיטה את היידים קדימה אם נניח היא על מישהו שהיא לא רוצה ואני עוברת אז היא מושיטה ידיים לעברי ומייללת...זה סימן טוב?

יש לי הרגשה, שאת יותר מדי בוחנת אותן.

תנסי קצת להנות מהן. הן נשמעות ממש מתוקות.

ודרך אגב, כדאי גם ללמוד על שלבי ההתפתחות של ילדים. לא בטוח שצריך לדאוג. למשל, תינוקות מתחילים להצביע בערך בגיל שנה. כך שזה בסדר שהן לא מצביעות.

אני לא מצליחה לראות בכל מה שאת כותבת משהו מדאיג.

אני גם מרגישה ככה

שאני עושה לא אבל בבחינה שלי אותה. אבל לא רוצה להתעורר מאוחר מידי חלילה.
חיכיתי להן ככ הרבה שנים ויכול להיות שהחששות שלי מגיעות ממקום אחר. לפעמים יש תקופות שאני לא ישנה מרוב דאגה שמדובר בזה וישנם תקופות שאני שוללת את זה על הסף ומעלה את כל הדברים שיכולים לשלול את זה

dina199

New member
האם הן 'תינוקות מבחנה' ?

ואם חיכית הרבה זמן, זו עוד סיבה להירגע.
זה לא יעזור לבחון כל תנועה שלהן.
תתחילי עם טיפת חלב, אול תמשיכו בהתפתחות הילד ועם הזמן הדברים יתבהרו.
אז תתחילי להינות מהן ולישון טוב בלילה , זה הכי חשוב

הן צריכות שתהיה להן אמא שמרגישה טוב

dina199

New member
נכון , בטבלאות של 'נתפתחות תקינה'

יש גבולות ממש רחבים.

רנה73

New member
תחשבי חיובי

כי באמת על פניו הסימנים חיוביים. זה שהיא מתקשרת עם אחותה, ילדה בת גילה, נראה לי סימן חיובי. אם את מודאגת תערכי רשימה של הנקודות שמטרידות אותך ותעלי אותם בפני הרופאים.

ronat3

New member
עדיין לא מבינה כל כך באוטיזם, אבל...

יש לי נסיון רב עם התפתחות הילד.
אנחנו מטופלים במכון של תה"ש מגיל 7 חודשים.
מה שיש לי להגיד לך הוא שזה מקום טוב להתחיל ממנו.
הם מחליטים לגבי כל מקרה אילו אנשי מקצוע דרושים כדי לאבחן. לא משנה עם מי תתחילי, את יכולה לשטוח בפניהם את כל החששות שלך, ותזכי למענה הולם, ותשובה מה שייך לאיזה תחום, ואם לדעתם יש צורך בעוד אנשי צוות.
מנסיוני האישי, את הילדים הצעירים נותנים בד"כ למטפלים המנוסים יותר, וכל המטפלים שם טובים. תמיד קיבלתי שם יחס מקצועי ומכבד, והמון תמיכה.

תינוקות אוהבים טלוויזיה בדרך כלל

זה לא ממש סימן לשום דבר. מה שכן, מומלץ להגביל מאוד את הצפייה בטלוויזיה עד גיל שנתיים - במיוחד אם זה מדאיג אותך. זה גם ייתן לה זמן רב יותר לעבוד על הכישורים המוטוריים, החברתיים, וכו', ולהתקדם.
אם ההתפתחות המוטורית שלה איטית, פיזיותרפיה היא אכן הכיוון כדי לתמוך בה ולעזור לה להתקדם. בהמשך, אם באמת מסתבר שיש קושי בהפקת דיבור (עכשיו זה קצת מוקדם מדי) שגם הוא יכול להיות קשור להתפתחות מוטורית איטית ולטונוס נמוך, אפשר להיעזר בקלינאית תקשורת שתתן תרגילים לאזור הפה, וכו'.
על פניו לא נשמע שיש משהו ממה שתיארת שמצביע על אוטיזם.

איזה תגובה מרגיעה

היום קראתי על זה שטונוס יכול להשפיע על דיבור.
מקווה שאכן מדובר בזה.
מחכה בקוצר רוח למפגש עם התפתחות הילד. מקווה שיראה אותה רופא ואסביר לו את החששות שלי...אגב בטיפת חלב שלי הםנתי את תושמת הלב שלהם אליה טהם לא התרגשו. בדקו קשר עין , משחק חיוך וצחוק ואמרו שהכול תקין

dina199

New member
הן רק בנות 9 חודשים.

ייתכן אפילו ואין שום עיכוב, כי ילדים מתפתחים בקצב שונה.
בכל מקרה אם יש חשדות צריך לעשות בדיקה רפואית גופנית מקיפה. כי ייתכנו בעיות רפואיות הרבה לפני אוטיזם.
ובגיל 9 חודשים אין שום צורך לראות טלוויזיה
.
אני לא מאשימה את הטלויזיה בשום דבר , פשוט לתינוק בן 9 חודשים אין צורך בה.

יש לנו תור גם לאורטופד וגם להתפתחות הילד

בעוד כשבןעיים מקווה שהכול יתבהר לי . ממה שאני שומעת ישנם ילדים שלא זוחלים וישר הולכים , הדבר היחידי שמפריע לי זה ההברות שהיא לא ממלמלת בהרבה הברות...

מרב געש

New member
גם לחלק המילמולי יש פן מוטורי - ויכול להיות ש

טונוס השרירים הנמוך או לחלופין הקושי בתכנון תנועה קיים גם בשרירי הפה ולכן היא גם פחות ממלמלת...
גם חטיפות הצעצוע דורשת פעילות מוטורית מתוכננת ואולי הקושי שם.
בהסתייגות הענקית שאי אפשר לאבחן באינטרנט, ושאני לא אשת מקצוע בתחום האבחון בכלל -
דוקא הכישורים התקשורתיים של הילדה נראים מפותחים ותקינים, יש הנאה מקשר, שיתוף פעולה, עניין....

תגובה שממש מרגיעה

הלוואי ואת צודקת

וכמובן תודה!
היום שיחקה עם אחותה ואפילו "התנשקו" והיא ממש רצתה את הקרבה שלה..נגעה בה וכאלה..זה עשה לי טוב מין רגע קטן של אושר שאולי אני מדמיינת את הכול וזה הכול בראש שלי

למעלה