הייתי חייב

Itamar Levy12

New member
הייתי חייב

חשבתי לחטוא לבד ולהעלות אם יהיה תוצעות אבל זה מדהים אותי
הנה עוד שירשור מהפורום של בוב קלארק,למי שלא הבין נעשה פה זיווג מאוד מיוחד בין בורמזי(מופע גרניט) לפיתון מתכדר. בראון קלי פשוט תותח

למה הוא תותח?

שני נחשים מהחנקים הקלים יותר לרביה והוא פשוט שם אותם ביחד. אני מאוד מקווה שלטמבל הזה לא יצא כלום. אני כמובן נגד השטויות האלו ואם היה לו איכפת מהבורמזית הוא לא היה מזווג אותה, היא נראת ממש קטנה ומאוד שמנה.

Itamar Levy12

New member
אולי הפרויקט

הזה לא נראה לך,אבל בכללי פעם אחרונה ששאלתי בחו"ל בראון קלי היה ממוקם בין ה10 אנשים הכי חשובים ומשפיעים בתחום של הנחשים. ד"א מה אתה חושב על ה bat eater ?

רן333

New member
לדעתי, לא רק מידת ההשפעה

על התחום חשובה, אלא גם סוג ההשפעה. נדמה לי שצייד לווייתנים, למשל, הוא בין המקצועות המשפיעים ביותר על תחום היונקים הימיים. אבל מי צריך כאלה השפעות? בעיני, לפחות, (מסיבות שכבר תיארתי כאן) גם ההשפעה של חובבי הכלאות למיניהם היא די הרסנית. חבל.

רן333

New member
ודבר נוסף:

שמו של המכליא התורן אינו "בראון קלי", אלא "ברון קלי" (ככה, לפחות, זה מופיע באתר שאליו קישרת).

דעתי על בורמזי עם מרושת זהה.

היא זהה לגבי כל ההכלאות, הן מיותרות ויותר מכך מזיקות! אני מצטער אבל יש לי הרגשה שמי שדיברת איתו היה חבר שלי קלי. ממה שראיתי באתר מדובר בבחור צעיר שקנה לפני שנה או שנתיים המון נחשים מבוב קלאק וזה הכל. לא ראיתי רביה ולא כלום רק הרבה פרוייקטים לעתיד. איך בדיוק הוא משפיע אם אין אצלו רביה ופרוייקטים שאין לאחרים?

naja

New member
מיותר לחלוטין.

"אופנת" ההכלאות עברה מזמן מהעולם, ורק כמה מגדלים עדיין מתעסקים עם זה. דווקא במרבית ההכלאות בין מיני הפיתונים(אולי בעצם בכולם מלבד משפחת הקרפטים) הנזק הוא לא כזה גדול, מאחר ואת בני הכלאיים ניתן לזהות מיד, אבל האופנה הזו שהייתה נפוצה בעבר במשפחת הזעמנים גורמת לנזקים עד עצם היום הזה. בתקופה האחרונה, אני נתקל לפחות פעם בשבוע בנחש מוכלא שנמכר לאנשים בעבר(וגם בהווה) כנחש טהור. חלק מהמקרים אפילו התרחשו בפורום הזה. אם אתה חושב שלטווח הארוך כל נושא ההכלאות יועיל לתחביב שלנו-תחשוב שוב....

nevs

New member
לדעתי אתם טיפה מגזימים...

בתור אחד שמתעב הכלאות לפחות כמוכם, אני פשוט לא מוצא את הדבר הזה כל כך נורא. אומנם לא הייתי רץ לקנות את ההכלאה, או הייתי רוצה שיתחילו בשוק להסתובב הרבה כאלה שיגרמו להעלמותו של מין מסויים (מה שלא יקרה במינים האלה יותר ממה שיקרה בהכלאות האחרות). אבל עדין ללא ספק מרשים מה שמצליחים אנשים מסויימים לזווג בימינו, זיווג של נחשים בעלי הבדלי גדלים עד כדי כך גדולים ללא ספק מרשים ומראה על ניסיון וידע אצל המגדל שעשה את ההכלאה. לא בדיוק הזיווג שהייתי רוצה לשאוף לו אבל עדין ללא ספק מרשים והייתי שמח לראות את התוצאות. חחח עדין מוזרות לי התמונות בראש... נראה כמו פדופיליה נבו

naja

New member
זה לא כ"כ נורא.

רק תחשוב מה יקרה אם תקנה לך זוג נחשים במטרה להרבות אותם בעתיד, תשקיע בהם 3-4 שנים של גידול, ואז כשתתכנן להרבות אותם, תגלה שיש לך נחשים שאינם טהורים, ואתה לא יכול להרבות אותם ולמכור את הצאצאים שלך. אז, אני משער שזה יהיה טיפה יותר נורא.... נ.ב. זה קרה לאחרונה לאחד מגולשי הפורום שקנה את הנחשים שלו מ"מגדל מוכר וידוע"...

אם אנחנו מתנגדים להכלאות בכל מצב

ואתה לא אז אתה לא מתעב אותן כמונו. איזו רמה צריך בשביל לעשות הכלאות? עד כמה שידוע לי ברוב המקרים זה קרה די במקרה ולא עשו יותר מדי הכנה לנחשים לצורך כך. אתה יודע שכבר עשו לפחות פעמיים הכלאות בין morelia spilota ל morelia viridis לעומת זאת אני בכלל לא בטוח שהצליחו פעמיים להרבות morelia boeleni בשבי! ועדיין יש יותר כאלו שמנסים להרבות אותם לעומת ההכלאות ובכל זאת לא מצליחים, כנראה שיש דברים יותר קשים מלעשות הכלאות... רוצה עוד שם של חנק שלא ממש מרבים אותו בשבי? ולא בגלל שלא רוצים פשוט בגלל שבקושי מצליחים. Apodora papuana לא נחש "מדהים" בשביל רוב האנשים אבל עדיין יש כמה שמחזיקים פרטים בוגרים ממנו במשך שנים וחוץ מזיווגים לא יוצא להם כלום, כולל כמה מהמגדלים הגדולים ביותר! מבחינתי אם אתה לא נגד הכלאות אז אתה בעד. להיות תלוי באמצע זה בדיוק כמו להיות בעד.

nevs

New member
אני לא מאמין שנמחקה לי כל ההודעה

השקעתי עכשיו בהודעה ארוכה ונחמדה אבל לצערי הכל נמחק וממש לא בראש שלי להתחיל מחדש, אז נקצר... אסף אני מסכים איתך, אבל אני בטוח שתסכים איתי שהסיכוי לקנות הכלאה בין בורמזי למתכדר ולחשוב שזה אחד המינים אינו משהו ממשי. ההבדלים גדולים מדי בין הנחשים וההכלאה תיהיה שילוב (סיכוי טוב שפחות מרשימה משתיהם), שתיצור הבדל בבירור בין הכלאה לפרט נקי לפחות בינתיים (גם המחיר יהיה בטח הבדל ענק). יונתן, לא מבין מה הקשר עכשיו הכלאה של קארפטים עם פיתון עצים ירוק, לבין זיווג של ה Boelen’s python נחש אחר שכנראה בעל צרכים קשים בהרבה. אם בהוכחה היתה מציין זיווג בין הפיתון הנ"ל לפיתון אחר אז היית מראה נקודה ללא ספק (הזיווג לא קרה עדין אני מאמין). לא אמרתי לרגע שלעשות הכלאות בין מינים מסויימים יהיה קשה מזיווג רגיל של המינים האחרים. אבל אני מאמין שלעשות הכלאה בין בורמזי למתכדר תיהיה מסובכת יותר מזיווג בנפרד של כל אחד מהמינים. רן אני מבין אותכם ודעתי דומה, אבל אני בטוח שגם אתה תסכים איתי שלזרוק מתכדר עם בורמזי סתם ככה לא יצור זיווג . פאק אם זה לקצר רק דמיינו כמה היה המקורי,שונא את הכפתור באק בצד של העכבר. נבו

אתה לא חושב קדימה

מה תגיד על מצב שיקרה בעתיד (במקרה והזיווג של המתכדר עם בורמזי יצליח) את הצאצאים יזווגו בחזרה עם מתכדר וכך גם את הצאצאים שלהם ככה שבמשך הזמן הבורמזי יראה פחות נוכחות בנחש אבל הנחש עדיין יהיה הכלאה. תחשוב על זה קצת. ומה שהתכוונתי בדוגמאות של הנחשים האחרים זה שאתה מתייחס לזה כאילו משהו שעושה מגדל למשהו מיוחד ואני טוען שלא. אני טוען שמגדל שמצליח להרבות נחשים שאף אחד אחר לא מצליח זה דבר רציני ולא מישהו שמנסה לעשות משהו שרוב האנשים מעדיפים לא לראות או לנסות אפילו.

nevs

New member
אחורה פנה...

יונתן, לגבי מה שאתה מזכיר בפיסקה הראשונה אני מסכים איתך לגמרי. למרות שבכל זאת כרגע אין סיבה, שמישהו שיקנה הכלאה כזו ירצה לזווג אותה למתכדר. הדבר שמוכר הכלאות זה שאין דברים כאלה עדין בשוק, וזיווג במתכדר רק יצור נחש שיותר ויותר מתקרב לפיתון המתכדר ופחות למשהו יחודי מה שיפגע במחירו של הפרט.(עכשיו שחשבתי על זה אולי אפקט הגודל אבל אז למה לא מתכדר וזהו?) אינני מתכוון לטעון שלעשות משהו כזה מראה על מגדל שהוא טוב יותר ממישהו שמזווג נחשים שלא הורבו בהצלחה מעולם, ואני מאמין שהבנת את זה בעצמך. לגבי המשך הפיסקה עם כל הכבוד אליך ואלי ולדעתנו המשותפת (בנושא), להגיד שאנשים לא רוצים לראות ללא ספק תיהיה טענה לא נכונה. אומנם שוק ההכלאות בנחשים קטן בצורה דרמסטית בשנים האחרונות, אבל עדין יש מספר לא מבוטל של אנשים שכן מתעניינים בנושא ומוכנים להשקיע משאבים ומאמץ בנושא (אפשר להיות עד לנושא לדוגמא בפורום הכלאות של קינגסנייק). לכל אחד יש תחומי עניין אישיים שהרבה פעמים מותאמים לאמצעיו, וברוך השם בתחום שלנו יש הרבה מאוד אפשריות. לגבי ההכלאות, אני לא מבין מה אתה אומר שהכלאות בין פיתוני שטיח פחות נורא מהכלאות דומות לדוגמא בזעמנים (שילובי קינגים או מילקים שונים? (כאשר הקשר הטקסומני דומה). אחרי הכל הכלאה זה הכלאה לא? נבו

איפה ראית שאני לא שרשמתי שהכלאה

בין קרפטים שונים זה שונה מכרכנים? תכלס מבחינת השוק המצב אצל הקרפטים הרבה יותר גרוע מאשר בזעמנים השונים. זיווגים של מרושת עם בורמזי ובחזרה למרושת או בורמזי כבר קיימים כמה שנים. אז תחשוב שוב על זה שלאנשים לא יהיה עניין לעשות כזה דבר. אם למישהו יש עניין לזווג פיתון בורמזי עם פיתון סלעים אפריקאי אז אתה חושב שלא יהיה להם עניין לעשות שטויות אחרות? ובנוגע לציטוט הזה מההודעה שלך "להגיד שאנשים לא רוצים לראות ללא ספק תיהיה טענה לא נכונה" אני אמרתי שרוב האנשים לא רוצים לראות. תשתדל לקרוא את מה שאני כותב ולא את מה שאתה רוצה לקרוא. אין לי בעיה עקרונית עם זה שיש הרבה מגדלים שרוצים לראות דברים שונים בתחום. יש לי בעיה מעשית עם זה שבגלל מספר מגדלים כאלו המגדלים האחרים שרוצים נחשים נקיים יתקשו מאוד למצוא אותם. בתור חובב פיתוני שטיח הרבה יותר מפריעות לי הכלאות בין פיתוני שטיח מאשר בכרכני תירס שאותם אני לא מגדל וגם אין לי הרבה תוכניות לעשות זאת.

naja

New member
פורום ההכלאות בקינגסנייק?

אני שמח שהבאת את הדוגמא הזו. אם תבדוק טוב, תראה שבממוצע נפתח בפורום הזה שירשור בשבוע(מכסימום שניים) וזה בניגוד למספרים הרבה יותר גבוהים של שירשורים שנפתחים כל יום בכל אחד מהפורומים האחרים שם. רק מראה לך שבארה"ב, בניגוד למה שחלקכם חושבים, ממש אין עניין בהכלאות.

nevs

New member
אתה צודק במאה אחוז אסף..

כמו שהזכרת, אכן פורומי ההכלאות וגודל תומכי הנושא קטן מאוד בזמנים האחרונים. יונתן, שיהיה לך יום יפה. נבו

נבו ,נסה להסתכל על זה בצורה אחרת...

אני שעד לא מזמן הסתקרנתי ואף מצאתי עניין בהכלאות ולא כל כך הבנתי מה הביג דיל ,"זה בסה"כ תופעה בשוליים שלא אמורה להפריע למין כזה או אחר לשרוד ולשגשג." ובכן קודם כל -רק אם כולנו נתנגד לכך בכל הזדמנות ובטח שלא נתפעל מתיעוד עצוב בתחום ,התופעה אכן תישאר שולית.... (מתכדר ובורמזי נו באמת,מה הגבורה פה?זה טימטום מוחלט לדעתי) . שנית ,ישנה גישה שאני מאמין בה , שאומרת שע"י הכלאה כזאת או אחרת ,שאנו יוצרים ושלא מתקיימת בטבע ,דהיינו בין מינים ותתי מינים שונים ,אנו בעצם "משחקים אותה" אלוהים~ ,כי אנו משנים בעצם את חוקי הטבע ,בנושא הזה . לא מתפקידנו לשנות איזונים ולמחוק או לייצר מינים של חיות בר , נכון ,אנחנו מחזיקים אותם בתוך כלוב ,אבל לרוב ,בתנאים הרבה יותר טובים ובטוחים מאשר בטבע ,תוך שמירה על חוקיו (טמפ',טרף ,מסתור וכדומה) זו דעתי ונכון להיום אני באופן חד משמעי,בעד שמירה על טוהר המינים

nevs

New member
שלום גבי,

אני מבין את טענתך לגמרי, ואני חייב להדגיש שוב שאני אישית נגד הכלאות בדיוק כמוך, ולעולם לא יעשה אחת בעצמי או יקנה נחש לא טהור. עכשיו הדבר היחידי שאני אומר, זה שלא צריך להגזים. אין מה לעשות, לראות את הזיווג הזה בין שני מינים עם הבדלים כל כל גדולים בגודל מסקרן מאוד. נבו

רן333

New member
אני מסכים עם אסף ויונתן, ורוצה רק

להדגיש שוב את הנקודה הבאה: כדי שההכלאות השונות יגרמו לנזק, הן לא חייבות לגרום להיעלמותם של מיני נחשים שונים מן העולם. מספיק אם הן "יזהמו" את אוכלוסיות השבי.

kingsnake

New member
אבל...

נגיד ומאני קונה כרכן תירס מופע אוקיט וכרכן תירס רגיל ואז מזווג בינהם לזה אתה מתנגדים או שלא הבנתי נכון?

למעלה