הייתה לי הארה פילוסופית בחלום

shilo90

New member
הייתה לי הארה פילוסופית בחלום

יום אחד חלמתי חלום שאני הולך ברחוב של הבית שלי ופתאום אני רואה כלב, והכלב הוא לא סתם כלב אלא זה חבר שלי בדמות כלב. שאלתי אותו "דוד (שם בדוי) למה אתה כלב?" ואז הוא שאל אותי "מה רע בכלב?ל אתה יותר טוב?" ואז התעררתי ותהיתי... האם אנחנו באמת יותר טובים מכלב???

לא אנחנו לא

מה זה טוב יותר (
) ? מאיזו בחינה יותר טוב ? בכללי , אתה לא יותר טוב ממנו. זה שאתה חכם יותר \יכול יותר לא הופך אותך לשווה יותר ממנו באף מובן.

אייני

New member
"טוב" זאת מילה סובייקטיבית.

וזה ההבדל בין השרשור הזה לבין השרשור שם. בשרשור הזה מתכוונים למשהו יותר טוב בצורה הנכונה - יותר טוב באופן יחסי. אפשר להגיד על משהו אחד שהוא יותר טוב מהשני, יותר מוצלח מהשני, יותר נכון מהשני. אני בהחלט יכול להגיד למשל שתאוריה X יותר טובה, יותר מוצלחת, מתאוריה Y לדוגמא. אני גם יכול להגיד שמעשה כלשהו הוא טוב למישהו מסויים. לעומת זאת, בשרשור שם התכוונת למשהו טוב במובן של "טוב" כללי. לא טוב למישהו ספציפי ולא טוב יחסי, אלא "הטוב" הכללי, שתכלס - לא קיים, משום שטוב זאת מילה סובייקטיבית. זה כמו שאני אשאל "האם אהבה זה משהו גדול?" גדול ביחס למה? ביחס למי? האדם הוא גדול למשל ביחס לנמלה, אבל זעיר ביחס לפיל.

ממש לא

האדם הוא החיה הכי פחות מפותחת והעצים לדעתי הכי מפותחים ואתה מוזמן לבלוג שלי לקרא למה, ברשומה האדם VS החיה

daughter L93

New member
למה צריך להשוות בכלל?

זאת חיה, יצור שונה מבני אדם.. מה הטעם להשוואה?

shilo90

New member
חברה אתם עונים תשובות חסרות הסבר

אני מבין שחלק מכם ביקש להגדיר מהו דבר טוב. אבל אם תחשבו על זה בכל שאלה פילוסופית אפשר למצוא שאלה פנימית יותר. מה שאני מבקש הוא תשובות יותר עינייניות עם הסבר. אני למשל אחרי מאבק גדול בשאלה חושב שבאמת האדם יותר טוב. וזאת בגלל שאדם יכול להפוך לכלב, אבל הכלב לא יכול להפוך לאדם! אשמח לתשובות עמוקות

shilo90

New member
עצוב לי קצת...

לחשוב שאתה חושב שכלב חכם יותר מהאדם...

LiRoOoZ

New member
פעם חשבתי על זה..

כמה העולם יהיה יותר תמים אם הוא יתנהל ע"י כלבים ולא על ידינו. תחשוב כמה פשע והתחכמויות היינו יכולים למנוע... אבל... החוכמה שלנו די גוברת על שלהם
אז זה לא אפשרי, זה גם מה שמבדיל אותנו מהם ועושה אותנו "יותר טובים" אף על פי שרוב הפעמים אני מעדיפה את התמימות שלהם על פנינו.

Magic54

New member
לא

אנחנו גרועים לעומת הכלבים כלבים לא עושים שואות לעמים אחרים, וגם לא לחיות אחרות כלבים לא פוגעים בזדון ברגשות של אחרים כלבים לא מזהמים את העולם שלנו והורסים את האקולוגיה כלבים נותנים אהבה אמיתית ולא מזויפת כמו שהאדם מציג לכלבים אין דתות מטורפות שמעוותות את המוח של היצורים החיים אז במה אנחנו יותר טובים תזכיר לי?

למעלה