הייעוד שלנו בחיים

מקסימה1

New member
הייעוד שלנו בחיים

איך אפשר לדעת מהו הייעוד שלנו בחיים? האם ייעודו של כל אדם משתנה? האם יכולים להיות כמה אנשים עם אותו ייעוד? תנו לי דוגמאות לאנשים שמצאו את הייעוד שלהם ופעלו על פיו. תנו לי בכלל דוגמאות לייעודים...

ייעוד כל הנשמות, לדעתי, הוא

לאהוב, לחיות בשמחה, להיות מאושרים.הגשמה וסיפוק וכל צעד בדרך הוא שלב להגשמת ייעוד הנשמה.

מקסימה1

New member
לדעתי התשובה שלך כללית מידי

חייב להיות ייעוד ספציפי יותר לכל אדם. אני מרגישה שהייעוד שלי הוא להעניק אהבה לאחרים. הייתכן? ושאלה- מה לעשות כשאני פוגשת באנשים שלא חפצים באהבתי?

אני מרגישה שזה הייעוד של כולנו...

ודרך הענקת האהבה אנו מתפתחים לכל נשמה יש תפקיד אחר, ודרך שונה לעשות זאת. אחד פונה לדרך הטיפול- ובכך מרפא דרך אהבה אחד מלמד, אחד עובד במוסך ,אחד שומר בקניון וכו.... אנשים שלא חפצים באהבתך??האם ייתכן??? מנסיוני האישי אתן לך טיפ- אני גיליתי שאלו שנראה שהם לא חפצים באהבתך, הם לפעמים אלו שבעצם הכי זקוקים לה. כשאת באה מול אדם אחר/טבע/צומח/בע"ח/דומם עם כל האהבה שלך- שום דבר לא יותר חזק מזה כשאני עומדת מול אדם ומרגישה שהוא לא חפץ באהבתי אני חוזרת הביתה ועושה עם זה עבודה. האחר הוא מראה. התחושה שלא חפץ באהבה היא פרשנות שלנו לאותה סיטואציה. ואז אני בודקת מה באמת עמוק בתוכי- לא אהב בכל הלב. מה בעצם אני לא אוהבת בתוכי.... וכשאני עולה על הנקודה אני מתמודדת איתה בתוכי. וכשהמקום נרגע ומתרפא- אני מרגישה שבאופן אוטומטי היקום שלח לאותו אדם אהבה נקייה שלי. כי דרכו ריפאתי ולמדתי עוד דבר על עצמי ועל העולם. תמשיכי להעניק אהבה. כי רק אהבה היא התשובה והפתרון לכל....תאהבי תאהבי ותאהבי...

מקסימה1

New member
להדר היקרה

קודם כל התשובה שלך מאד מאד חכמה ומעמיקה. בואי אספר לך תהייה קטנה, סיפור קטן שקרה לי ואימרי לי מה דעתך. וזה אגב בלי קשר למה שכתבתי על האהבה כייעוד שלי כי זו תחושה שיש לי כלפי כולם: ילדים, זקנים אנשים. הכרתי בחור גרוש + 2 שמן הסתם החלטתי שהוא לא אידיאלי בישבילי להיות בן זוג עוד לפני שראיתיו.החלטתי שהוא יכול להיות לי לכיף... סתם כי נמאס לי מכל ההכרויות עם הרווקים שלא ממש משכו אותי. היתה משיכה פיזית וקצת התבלבלתי כשביקשתי להגיע אליו עם תשוקה בילבד... התשוקה היתה שם, היו לי עימו כמה חויות מיניות מדהימות שלא היו לי מעולם אך קשה לי לאמר שלא באתי מתוך אהבה ונתינה. הוא כמובן זרם עם הקטע של התשוקה בלבד, למרות שאין לי ספק שלטנגו צריך שניים... אז מה קרה פה? מי שלט התשוקה או האהבה? אגב, אני לא בדיכאון או משהו. ניסיתי להיות סופר מינית אך יצאו לי כמה דברים של אהבה. לא אמרתי לו שאני אוהבת אותו אבל אמרתי לו שהוא אדם מקסים בעיני ומאד כיף לי איתו וגם שהנשיקות שלי אומרות לו: אתה מתוק... חמוד... הוא קצת נעלם. ואני- בסדר גמור עם עצמי. אבל סתם תוהה, האם אישה אוהבת כמוני יכולה לשים את התשוקה והמין במרכז בלבד?

נראה לי שהתשוקה לאהבה שלטה...

את כותבת יקירה, שניסית להיות סופר מינית אך יצאו לך כמה דברים של אהבה...מצחיקולה אחת. נראה לי שלא משנה מה "תנסי" לעשות, כשאת באה מאהבה וכולך אהבה וחמלה, זה יראה ישמע וירגיש כאהבה... גם אם באת רק עם הרצון למין, רק עם הרצון לחוש מגע וסיפוק פיזי, הלב בא עם דברים נוספים... נראה לי שכשאשה מאפשרת לגבר לגעת בה ולענג אותה כשהיא נוגעת בו... זו אהבה, אנו כבני אדם כל הזמן מנסים להגדיר דברים שלא ניתנים להגדרה זמן,מרחב,טוב,אהבה,אושר,סבל,מדע,מציאות לפני הרבה מאד שנים הומצאו המילים - ולמילים הודבקו תויות לא ברורות... ואנחנו מנסים להבין משהו שלא ניתן להגדיר הרבה פעמים זה מתסכל - המרדף אחרי הבנת המילה... יש כל כך הרבה סוגים שונים של אהבה, כנסי לתוך עצמך ושבי בליבך האם לא אהבת אותו באותו הלילה...

ייעוד ועוד

מקסימה
אני מסכים עם הדר, כולם יכולים, אם ייפתחו לכך, לאהוב ולהיות מאושרים, איזה יעד יעלה על כזה ייעוד? צורת הביטוי והדגש והדרך שונות מאחד לשני ואכן, דווקא מי שמנסה להיסגר לאהבה שלך צריך אותה יותר, ולכאורה אין השפעה, אבל בעצם כן יש, חוץ מזה שאוהבים ללא קשר לצד השני ונותנים אמון באהבה השאלה שלי היא - מי אמר שחייב להיות ייעוד ספציפי? לא אומר שיש או אין, אבל את הגעת למסקנה שזה קיים אצל כל אדם בפנים. למה? לגבי תשוקה ואהבה וההתנסות שלך, זה לא סותר (אהבה ותשוקה) שוב, לא כל בן אדם יכול ומתאים לו, אבל אפשר לאהוב את השני, לתת ולקבל, גם פיזית ומינית, מבלי להתאהב או להיקשר רגשית כמובן, הרבה פעמים היצר המיני בלבד הוא השולט הבלעדי, אבל לפי תיאורך זה לא היה המצב, אלא התווסף נופך של אהבה, שאינה דווקא אהבה רומנטית

מקסימה1

New member
היי בדיחה קוסמית

קודם כל דע לך כי באחת מתשובותיך אמרת לי כי י שיאהב אותי יאהב אותי בגלל מה שאני מעניקה לו- משפט שבהחלט השפיע עלי... לשאלתך לגבי הייעוד הספציפי- יש לי מין תחושה שזה משהו שיכול להוביל אותי בחיי. מין תחושה שברגע שאני יודעת מהו הייעוד שלי אני מרגישה עד מה מייחד אותי. האחד ייעודו לרפא, השני ייעודו ליצור ואני מרגישה כי ייעודי הוא חתת אהבה וחמלה. ושאלה שלישית: ושוב עזרת לי- נכון יש כאן נופך של אהבה ללא קשר ריגשי עמוק אך איך זה לא רומנטי??

היי ../images/Emo140.gif

זה כבר תלוי בהגדרה מה זה רומנטי, אני מניח אולי טעיתי להגדיר את זה כקשר רגשי כן, תחושה פנימית יכולה להוביל אותנו למה שיתאים לנו ביותר - הדרך שבה נרגיש מוגשמים ונשתמש בפוטנציאל שלנו. רק אני נמנע מלדבר במונחים של ייעוד חד-ערכי חד-משמעי, כי זה כובל אותי לדרך אחת, כיוון אחד, ובעצם אפשר להיקשר לחיפוש אחר אותו ייעוד תוך פספוס הרבה רגעים יקרים. בשבילי, כל רגע הוא הגשמת הייעוד שלנו, לא משנה מה עשינו או לא עשינו. כולנו חלק מושלם בפאזל גדול. גם ההרגשה שלי היא לכיוון אהבה וחמלה רק מה, אפשר לרפא מתוך חמלה, אפשר ליצור מתוך אהבה, אפשר למכור אוכל מתוך שניהם יחד! מה שחשוב זה האיכות שאנו מביאים לחיינו ולחיים של כל מי שבא במגע איתנו וואו, לא זוכר שאמרתי את זה, קשה להיזכר בלי הקונטקסט אז ברשותך אשדרג את המשפט - מי שיאהב אותך באמת, יאהב אותך ללא סיבה, כי סיבות תמיד באות והולכות, וגם האישיות שלנו משתנה כל הזמן, וגם מה שאנחנו נותנים ומקבלים הוא דינמי. אפשר להיות מאושרים יחד ללא סיבה אלא רק מעצם ה"יחד" ואפשר גם להיות מאושרים כי האחר עושה אותנו מאושר ואנחנו אמורים לתת לו בחזרה, מעין חוזה לא חתום. הדרך הזו עלולה להביא לבעיות בהמשך, כשדברים ישתנו. ושוב לגבי אהבה ורגש ותשוקה, בחברה של היום מצד אחד יש מוסכמות לגבי זוגיות לעומת קשר מזדמן, מצד שני הרבה אנשים מונעים רק ע"י יצרים, ככה שלא הרבה יבינו איך אפשרית אהבה מינית ללא היקשרות או מחויבות רגשית. לי נראה שזהו עוד ביטוי של אהבה. בכולנו יש באיזה שהוא מקום רצון לאיחוד עם היקום ועם האחר, וזאת עוד דרך. רק אני חושד שאם הצד השני לא מבין ומגיע ממקום אחר, הוא עלול להיפגע.

איזה מצחיק-כתבנו לה תשובות מאד

דומות בו זמנית. שהרמתי ראש מהמקלדת ראיתי את ההודעה שלך... אני מסכימה עם דברייך- גם אני הסתובבתי זמן מה ואמרתי "הייעוד שלי הוא..." "התפקיד שלי הוא" ואז אחת המורות שלי אמרה משפט שבזמנו לא הבנתי אלא לאחר זמן מה "אין שום ייעוד ושום תפקיד- את כל כולך נשמה טהורה וזה מה שגורם לי לאהוב אותך" לעיתים אנו טועים ומשתמשים במילה ייעוד כי אין מילה אחרת שתגדיר לאחר את החיפוש, וגם לעצמנו... אך כאשר נמצאת ההבנה בליבנו, כאשר אנו מרגישים בכל הלב שמה שקרוי הייעוד- הוא בעצם לחיות את החיים מתוך חמלה ואהבה אינסופית. לאהוב בלי לחשוש... הכל נהייה פשוט יותר. ופשטות לטעמי זו האמת וזו הדרך...

למעלה