היינו במר"מ היום...

היינו במר"מ היום...

גיא היום השתעל המון אז החלטנו ללכת למר"מ במקום לחכות עד מחר ולהסתכן בקופ"ח בהידבקויות נוספות... הרופאה אמרה שיש לגיא ברונכיט עם צפצופים בריאות. כמו כן הוא קצת מתנשם. פחדתי נורא שהיא תשלח אותנו לבית חולים. הי אמרה שהוא גבולי ועשתה לו אינהלציה. גיא בכה וצרח במשך כל זמן האינהלציה כאילו הוא זוכר את כל מה שעבר עליו בפגיה כי הפעולה הזו ממש לא כאבה לו ולא היתה סיבה לבכי. כמעט בכיתי יחד איתו. פתאום היו לי פלאשבקים על כל התקופה הנוראית של הפגיה וכל הסבל של גיא וכל הכאב של כולנו. קצת הוקל לו אחרי זה והוא פחות השתעל. אנחנו נצטרך לעשות לו אינהלציות גם בלילה וגם מחר... כמו כן צריך לשים לו כרית מתחת למזרון כדי ליצור הגבהה של 30 מעלות. אני קצת בלחץ כי ביום שלישי מתוכנן לנו ניתוח הרניה+ברית. אם המצב לא ישתפר, נצטרך לדחות את הניתוח ואני כבר רוצה לגמור עם זה. דיברתי עם הרופאה של גיא מהפגיה והיא תבוא אלינו לבדוק אותו ביום שני כדי להחליט אם הוא יכול לגשת לניתוח. נקווה לטוב. תחזיקו לנו אצבעות...

תרגישו טוב

כבעלת תואר דוקטור באינהלציות אני יכולה לבשר שבערך לאחר יומיים רואים שיפור (אבל צריך לעשות אינהלציות בדר"כ 5 ימים). לגבי הברית והניתוח - אמממ...יש לי תחושה שלא ירצו לקחת סיכון ולעשות זאת אחרי שהוא עם חום כבר כמה ימים, אבל אולי אני טועה.

maloren

New member
בהצלחה

אני עוד לא שם ולא מבין הרבה, אבל אני סומך עליך, על גיא ועל אלוהים. בן כמה הוא?

מחזיקים לכם את כל האצבעות

שלי, של יערה, בידים וברגלים. שרק ירגיש טוב הבחור (ואמא שלו גם...) איך היה הלילה? גיא כבר פחות מתעצבן מהאינהלציות? כשיערה היתה בגיל הזה היא לא היתה מוכנה שניגע לה בכלל באזור הפנים לקנח את האף, אחרי הסאקשן האכזרי שעשו לה בפגיה. לגבי הברית, אני כל-כך מבינה אותך - רק לגמור עם זה כבר ודי!!! שיהיה בריא הילד.

אויש משי... אני מקוה שתהיו בריאים

במהרה. לגבי האיהלציה - ארז בהתחלה בכה אבל אח"כ למד להסתדר עם זה, להפתעתי. לא יודעת מה גרם לשינוי... נשיקה לגיא.

מה שלומכם? גיא מרגיש יותר טוב?

אנחנו עברנו את זה לפני שבועיים, לשירה היתה ברונכליטיס והרופא אמר שיכול להיות שיש לה אסטמת ילדים שזו אסטמה שמתעוררת כאשר היא תופסת וירוסים. עשינו אנילציות חמישה ימים בבית אבל אחרי יומיים השיעול והציפצופים הפסיקו. בשלושה ימים הראשונים שירה צרחה כל אנילציה (4 פעמים ביום) זה היה פשוט סיוט, אחר כך היא נרגעה והתרגלה וביום האחרון היא כבר ישבה בשקט במשך כל האנילציה. אין לי עצות טובות לאיך לעשות את זה יותר קל עבורו, מחזיקה לכם אצבעות שזה יעבור מהר. תרגישו טוב ומהר שולחת לך המון
, תהיי חזקה.

shirar1

New member
מה שלום גיא?

אולי יש לי קצת עצות לגבי האינהלציות (גל עשה אלפי אינהלציות בחייו, עד היום הוא עושה "ברגיעה" 4 אינהלציות ביום, ובזמנים של וירוסים או שינויי מזג אויר אפילו יותר): לנסות לעשות חלק מהאינהלציות כשגיא ישן (עובד אצל חברותיי). כשהוא ער לנסות להרגיע אותו - לדוגמה, שיסתכל בטלויזיה תוך כדי, לשיר לו, לתת לו לשחק עם משהו ביד וכד´, כל מה שמסיח את דעתו מהעניין. חוץ מזה, לפעמים הם מתרגלים אחרי כמה פעמים, כי זה לא כואב, רק מעצבן או מפחיד. לגבי הניתוח - בתל השומר לא עושים הרניה וברית ביחד, כי זה סיכון גדול יותר לזיהומים. אם הילד חולה עד יומיים לפני, בד"כ לא ממליצים לנתח. מחזיקה אצבעות לגיא שירגיש טוב ויגמור עם ה"מטלות".

גיא מרגיש יותר טוב...

הוא משתעל כבר פחות אבל עדיין יש לו ציפצופים. היום האנהלציות הלכו טוב יותר. הוא בכה פחות ואפילו בהתחלה היה די רגוע. שרתי לו שירים שהוא אהב ונתתי לו לשחק בצינור של המכשיר וגם שמתי לו צעצועים מנגנים מולו. ממש הצגה שלמה. מחר תבוא הרופאה אלינו ונחליט אם לגשת לניתוח או לא. בבוקר התקשרה אלי דודה שלי כדי לשאול מה שלום גיא. זו דודה שאני ממש אוהבת, כל כך מרגיעה וטובה. היא אמרה לי שהשבוע זה תשעה באב ואולי זה שגיא קצת חולה, הכל משמים (היא דתיה)... זה לא שאנחנו דתיים או משהו קרוב (בעלי הברזילאי לא מוותר על הצ´וריסוס שלו), אבל התחלתי לחשוב על כל מיני וזה קצת מציק לי. לגבי הניתוח - התייעצנו עם כמה רופאים והם אמרו שגיא כבר גדול ואין בעיה לעשות את שני הניתוחים יחד. את הניתוח יבצע מנהל מחלקת כירוגיית ילדים, כך שגיא בידיים טובות. הוא אמר ששני הניתוחים נחשבים לניתוחים "נקיים" ומבחינתו זה בסדר. זהו בינתיים...

יופי שהעניינים נרגעו קצת

ושאת לומדת לעשות הצגות ילדים
מי יודע, אולי זוהי התחלתה של קריירה חדשה... מקווה שגיא יפסיק לצפצף, מה הוא משרוקית?! המון בהצלחה בניתוחים. בן של חברה שלי עשה את שניהם במכה והיה בסדר גמור!

maloren

New member
כל ההצלחה שבעולם...

לא יודע אם הייתי יכול לעמוד עכשיו בניתוחים. אולי אם הזמן היה עובר.. באלו ניתוחים מדובר? בנוגע לאמונה. מה שתאמיני זה מה שנכון. אם תאמיני שצריך מצוות וכו´ זה אוטומטית יעשה את זה נכון לגביך. אם תאמיני שצריך לדפוק שלוש פעמים על עץ, לסובב את המפתח 19 פעם וכל מני דברים אחרים- זה גם יהפוך לנכון. רק אל תשכחי שאין שום דבר מוחלט. שום דבר לא נכון במאה אחוזים. לכן אם משהו לא הולך בדיוק כפי שציפית זה לא אומר שהכל לא נכון. אמונה זה לא ענין של נכון או לא נכון- הכל נכון ואם את מאמינה- זה מה שחשוב. אבל החוכמה האמיתית היא להיות כנה עם עצמך ולגלות באמת במה את מאמינה. ברגע שתאמיני בכל נימי נפשך- יהיה לך יותר קל כי הכל יהיה השתקפות של אותה אמונה. דרך צלחה...

הניתוח הוא הרניה (שבר)+ברית.

ו - ה ו א נ י ד ח ה ! ! ! ! ! איזה כיף, איזה אושר! הרופאה בדקה את גיא עכשיו ואמרה שיש לו ציפצופים. היא אמרה שאם יעשו הרדמה ספינלית (כמו אפידורל), זה אפשרי אבל היא ממליצה לחכות. אמרתי לה שגם אני קצת מפחדת כי בתור אסמטית וותיקה, אני יודעת מה זה להיות בקוצר נשימה ועוד לעבור יחד עם זה טראומה כמו ניתוח... מיותר בהחלט במצב הזה. התקשרתי לבית החולים ואמרתי שגיא חולה. אני מקווה שיהיה בקרוב תאריך ושגיא יתחזק ויבריא עד אז. אולי באמת הכל משמים? תודה על האיחולים ועל המונולוג היפה...

קודם כל שיהיה בריא

ואם דחו את הניתוח סימן שהוא לא כל כך דחוף. מסכימה שההרדמה מפחידה במיוחד עם צפצופים. רק בריאות

הניתוח לא דחוף באמת, רק רציתי

שיתבצע בחופש הגדול (אני מורה) כדי שאוכל להיות עם גיא בהתאוששות. אני מקווה שנשארו תאריכים כי הרופא יוצא לחופש באוגוסט. תגידי - בהרשמה לגן התייחסת לגיל מתוקן או כרונולוגי? סתם לידע כללי... (בשנה הקרובה יש לנו מטפלת אבל אח"כ גן...)

הרשמה לגן/בי"ס

מתבצעת תמיד לפי התאריך בו נולד הילד (כרונולוגי). גיל מתוקן מתיחסים אליו רק המטפלים לצורך מעקב התפתחותי. מה שלומכם? דרך אגב - בשלבי התארגנות ראשוניים - כנס פגים לציון 25 שנה לפגיה בכרמל. לגבי פרטים מדויקים תהיי אתי בקשר ותעקבי אחר הודעות בתקשורת המקומית. איפה את מלמדת? (גם אני מורה)...

לגבי הכנס, אני יודעת. הבנתי שישלחו

הזמנות הביתה. אני מלמדת בתיכון בקריות (אני אכתוב לך במסר). איפה את?

למעלה