היינו בייעוץ

היינו בייעוץ

ביום רביעי אצל פסיכיאטרית ילדים, כפי שסיפרתי התחלנו מחדש את כל הבדיקות, אבחונים וכו' הגעתי עם כל המסמכים, אבחון דידקטי משנת 2002, בדיקת TOVA מלפני חודשיים, בדיקה שעשינו לו בשנת 2002 ב-ADHD solutions, מכתב מהמעבדה לשינה של פרופ' שדה, הגשתי את כל הניירת לפסיכיאטרית שקיבלה אותנו לייעוץ הציצה בהם ואמרה לי שאת כל זה אפשר לזרוק וחבל שבזבזנו כל כך הרבה כסף ושאנחנו צריכים לעשות הכל מחדש... בדיקת ה-TOVA שנעשה לו לפני חודשיים לא בדק נכון את הקשב אחרי הריטלין כי הריטלין היה במינון נמוך מידי לכן צריך לעשות מחדש. לגבי מינון הריטלין הסבירה לי שצריך להגדיל לו לשלושה כדורי ריטלין SR בבוקר אבל לא קיבלתי ממנה מרשם לכך, האם בשעת ייעוץ הפסיכיאטרית לא אמורה לתת לי מרשם לקנות אותם? ברצוני לדעת אם מותר לפסיכיאטרית או האם זה נכון לשאול שאלות כאלה, היא שאלה את הילד עם הוא משקר, גונב, הורס, מתעלל בחיות, האם הוא אלים כלפי מורים או ילדים, הילד היה נסער אחרי כן אמר לי רק היה חסר שתשאל אותי אם אני "רוצח", הוא בהחלט לא רוצה לחזור לשם... מאד רוצה לשמוע את דעתכם

../images/Emo24.gifרגע, לאט -הרי כבר יש כמה

תשובות חשובות, שנותנות מענה לשאלות שיו לך לפני הפגישה הזו. ראשית, אם אמרה שיש להגדיל את המינון ל-3 SR בבוקר- התקשרי אליה, בקשי ממנה מכתב לגבי המינון. אני מאמינה שאם תבקשי בפקס- גם ניתן. אמרי לה כי חבל לכם על כל יום שחולף, ומאחר ויש מינון- ברצונכם להתחיל. באם תאשר, עם המכתב ניגשים לרופא הילדים שלכם ומבקשים מרשם. אם יצאת אם שאלות שנותרו ללא מענה, רשמי לך אותן, התקשרי ושאלי, או קחי איתך את הכתוב לפגישה הבאה. לגבי שאלותיה לילד- אלו הן שאלות המופיעות בשאלונים. נכון שאינן נעימות למשמע אוזניים, אך הן נדרשות על מנת לאבחן. הסבירי לו כי אין הדבר מכוון אליו באופן אישי ולא מפני שהיא חושבת שהוא עושה את כל הדברים הללו, אלא מפני שהיא צריכה לשלול בעיות מסויימות שזו הדרך, בין היתר- לאבחן אותן,או את העדרן. אי אפשר להמנע משאלות לא נעימות- יש להתיחס אליהן כפי שהן- כלי נוסף ותו לא. אני זוכרת את השאלות הללו. הן מופיעות כקריטריונים לאבחון הפרעות התנהגות וסרבנות. בסך הכל, התקדמתם כבר שני צעדים קדימה. ורק לשם ידיעה- המינון של בכורי יותר מזה..

עברתי הרבה אבחונים ולא נשאלתי

שאלות כל כך גסות. נשאלתי שאלות רבות וענייניות. הפחד שלי היא שהרופאה הזאת קיצונית בשאלות, בתת הערכה למומחים אחרים ובמינון. לא הייתי רץ להעלות את המינון לפני שהייתי שומע דיעה שניה.

zivadina

New member
מדובר באבחון פסיכיאטרי

שאמור לשלול הפרעות נלוות, כדי להיות בטוחים שמדובר בהפרעת קשב ולא בבעיות נפשיות ראשיות או משניות. אם הבעיה של הילד הייתה כל כך פשוטה, אני מעריכה שכבר מזמן היה נמצא לו הטיפול המתאים.

zivadina

New member
הגיוני שבעל מקצוע לא יקבל אבחון אחר

מכיון שכל רופא מסתמך על נהלי אבחון משלו. ה-TOVA היא הדוגמה הטובה ביותר לכך: יש רופאים המסתפקים ב-TOVA ללא ריטלין, ויש כאלה הדורשים את האבחון המלא, שכולל ריטלין ועוד עם מינון שיראה שיפור משמעותי בביצוע. בקשר לשאלות הקשות: כפי שכתבה חברתי, הן מייצגות הפרעות פסיכיאטריות שצריך לשלול (במקרה הזה, הפרעת CD), וייתכן שאתם לקחתם אותן באופן אישי, במקום לראות בהן שאלות לגיטימיות על תכונות אפשריות של הילד או מחלותיו. חבל שלא הסבירו לכם את הנושא. בקשר למרשם: כדאי לחזור אליה לקבל אותו, ולא רק זה, אלא לבקש ממנה מכתב מיוחד שיסביר שזהו המינון המתאים לנער, היות שזהו מינון חריג, וכפי שהוסבר לנו כאן, לרוקח יש סמכות לא לכבד מרשם חריג. אני מעריכה שהגעתם לפסיכיאטרית הזאת לאחר שלא קיבלתם עזרה ממשית מן המאבחנים הקודמים, ולכן אני ממליצה לך "לתת לה צ'אנס" ולקוות שהפעם תקבלו את העזרה הנכונה. בהצלחה!

לכי לשמוע דיעה שניה. אם מומחה שני

יומר אותו הדבר זה ייתן חיזוק לדיעה. אם הוא יגיע למסקנות שאת מאמינה בהן בלי לשלוח אתכם שוב לכל המאבחנים ובלי להציק לילד בשאלות מכוערות (אלא רק בשאלות ענייניות), תוכלי להסביר לילד שהרופאה דפוקה ושאם הוא ADHD זה לא אומר שהוא חייב להיות פדופיל או השד יודע מה.

למעלה