היין הזה

מני.ת

New member
היין הזה

Chateau Lagrave-Aubert Cotes de Castillon בציר 2005. עד מתי טוב לשתיה? איך אפשר לדעת?
יש לי אפשרות לקנות במחיר טוב וחשוב לי לדעת כמה זמן אני יכל להחזיק את הבקבוקים.

Gotwine

New member
ניסית גוגל?

לא יין גדול : cellartracker ציון ממוצע 87, פרקר 85.....

מני.ת

New member
תודה

את מה שכתבת אני יודע. אבל 6 דולר לבקבוק זה שווה.
לא על מה שענית שאלתי. השאלה שלי היתה כמה אוכל להחזיק בורדו כזה מבציר 2005. בהנחה שהתנאים אצלי מתאימים. אם התשובה שנה מקסימום, אז אקנה שלושה בקבוקים. אם שלוש שנים, אקנה ארגז. זאת היתה סיבת השאלה שהבאתי.

בהכללה

יינות במחיר כזה לא נועדו להתיישן. אולי זה הברווזון המכוער שיוכיח שאני טועה, אבל מסופקני.
טעמת בכלל?

מני.ת

New member
לא טעמתי,

וכנראה גם לא יצא לי לפני שאקנה מאחר ולפי מה שנאמר לי הסטוק יגמר מהחנות תוך כמה ימים. המחיר המלא שלו הוא 17-20 דולר לבקבוק.
לפי הבנתי לבורדו כזה יש חלון שתיה מסויים שמתחיל כמה שנים לאחר הביקבוק ונגמר מתי שהוא. אותי מעניין לדעת מתי נגמר ה"חלון" הזה. 10 שנים מהביקבוק יכל להיות דבר סביר?

זה נורא תלוי ביין

יוצא גם המון זבל מבורדו (במיוחד במחירים כאלה)
גם מניסיוני בחלק הארי של מבצעים מטורפים מהסוג שאתה מתאר - הטירוף היחיד הוא לקנות את היין - פשוט יש שם משהו קבור שהמוכר מקווה שהקונה לא יודע (למשל שהיין גמור או עומד להיות)

לא ברור למה אתה עושה כזה סיפור מארגז של בורדו זול וכנראה מתחת-לבינוני
ב-20 דולר אתה יכול לקנות בקבוקים יותר טובים בשכונה שלנו...

מני.ת

New member
אתה צודק.

אמנם מפתה לקנות ארגז בשליש המחיר, אבל יש מצב שיש בעיה. לא שווה לי להתעסק עם זה, מאחר ואנחנו לא שותים כמעט יין בבית.
אגב, אתמול אספתי שני ארגזים של גלנליווט נאדורה, כל בקבוק עלה לי 29.99

מני.ת

New member
סיפור מעניין,

קיבלתי אי מייל משופרס ויניארד על מבצע של גלנליווט נאדורה ב$29.99 ומייד התקשרתי להזמין שני ארגזים. אחרי רבע שעה התקשרתי לבקש שלושה, אבל אז נאמר לי שהסוכן טעה והכוונה היתה לגלנליווט פשוט...
הבעלים של החנות, שלא רצה לאכזב אותי, הבטיח שינסה ללחוץ על הסוכן לאפשר לי לקבל את שני הארגזים במחיר הזול בגלל הטעות שהוא עשה והוא הצליח. כך שקיבלתי את הנאדורה במחיר המדהים הזה, במזל.

Desert Seagull

New member
אין כמו בארץ...

מילה זו לא מילה, טל"ח, רשאים לבטל ולשנות ללא הודעה מוקדמת...אין קשר בין מה שמופיע באתר למה שמופיע בחנות במיוחד ב"רשת" אחת בעלת שני סניפים וחצי. אצלנו זה הפוך: הלקוח צריך להודות לחנות שנאותה למכור לו.

לצערי במרכז אני מכיר רק מקום וחצי שלא נתקלתי בהם בפוילשטיקים. אפילו באחת החנויות המוכרות במרכז שאהודה על רובנו בזכות מבציעה החודשיים הטובים, לא מציינים בציר על יין שנמכר כנראה במכירת חיסול

kinks

New member
לי קרה דווקא מקרה חיובי בויינדיפו

לפני כשנתיים פלוס בערך, הזינו למערכת של ויינדיפו מחירי יינות לא נכונים של פברה לה קלו 2007, שהיא בערך החלקה הכי טובה בשבלי. חבר עלה על זה והזמין בקבוק ואני הזמנתי שלושה, המחיר הנקוב היה המחיר של חלקת פרמייר קרו מסוימת אני לא זוכר אם זה היה מחיר סיטונאי או לא, אך זה היה בסביבות 135 ש"ח.

אז ביצענו את ההזמנה מכיוון שידענו שזה לקנות את היין במחיר הפסד לחנות. כמה דקות לאחר ביצוע ההזמנה התקשר אליי רונן מויינדיפו ואמר לי שהייתה טעות בהזנה (ידעתי), אך מכיוון שהזמנתי וזה החוקים הוא מחויב למכור לי במחיר הזה, אם כי הוא מעדיף שלא מכיוון שזה יגרום הפסד לחנות. ההצעה של רונן הייתה שהוא ימכור לי ולחבר את היינות במחיר הסיטונאי שלהם 235 ש"ח ללא כל רווח מצד החנות. מכיוון שלא הייתי תמים בעת ההזמנה, ידעתי שזאת טעות ליין שהמחיר שלו בסביבות 340-350 ש"ח אז הסכמתי.

אומנם שילמתי על שלושת הבקבוקים 300 ש"ח יותר מהמחיר שהיה בחנות, אך זה היה הוגן. בויינדיפו עושים לי הנחות שגם אין מבצעים ופעם אחת שהגעתי לאחר שמבצע על יין שהיה בחודש קודם הסתיים ולא הספקתי לקנות אז נתנו לי במחיר המבצע של החודש הקודם ועוד.

אני מניח כשאתה לקוח טוב והמוכר הוגן זה טוב לשני הצדדים, לא צריך לחפש לדפוק קונים או חנויות, צריך סחר הוגן ויש מקרים כאלה.

Desert Seagull

New member
תגובה

גם לי יש ניסיון טוב איתם. גם כשקניתי יתיר קברנה 08 מכרו לי גם 07 באותו מחיר מוזל למרות שבאתר הוא עלה כמה עשרות שקלים יותר. יתרה מכך, כשקניתי את האפלטון באתי יממה לאחר שלפתע הקפיצו לו את המחיר (י.ד גנבים) ועדיין רונן מכר באותו מחיר מבצי שהיה דאז. אבל, שים לב שמסע אדום ולבן שנמכרים עכשיו בזול מופיעים ללא בציר. את אותו טריק הם עשו עם ס"ב של תבור - מכרו ב-45 בלי לציין שמדובר ב-2011ולא הבציר החדש. זו לדעתי רמייה. אומנם לא גרוע כמו שתי ה"רשתות" האחרות של המרכז אבל עדיין זה השאיר טעם רע בפה.

גם במבחר המשקאות מכרו לי בעבר ירדן קברנה ב-100 אחרי שהיה מבצע שנמשך כמה יממות שהם מכרו אותו ב-90 ואולצו להעלות את המחיר ל-110. ניגשתי, אמרתי שלא הספקתי להזמין ומכרו לי ב-100. שם, אגב, כפי שציין אסף, טרם ניתקלתי בפוילשטיק. מקווה שזה ישאר ככה.

kinks

New member
אתה טועה ומטעה

הם מוכרים את הבציר האחרון של מסע ישראלי אדום שזה 2011. אני לא יודע איך התסיסות עובדות בויתקין, אך בטפרברג לדוגמא הם סיימו את התסיסות רק שבוע שעבר של האדומים. כל אחד סוג השמרים, הכמות והזמן ולפעמים שמרים טבעיים וזה גם תלוי בטמפרטורה.

אם ניקח בהנחה שמסע ישראלי אדום סיימו לבצור בשנת 2011 עד הראשון לאוקטובר (למרות שבפועל זה היה בציר טוב אך עם יד עד הדופק והיו יקבים שבצרו עד לשבוע השלישי של נובמבר בזנים ואזורים מסוימים בארץ ....). אז אם נמשיך ההנחה ושהתסיסות האלכוהולית והמלולאקטיות הלכו חלק עם כל הייצוב והעברה מנירוסטה לחביות ועוד. אז הגענו לתחילת שנת 2012, נגיד לראשון לינואר. לאחר מכן היין, מתיישן על התווית כעשרה חודשים בחביות אלון אמריקאיות וצרפתיות, אז הגענו לאוקטובר שנה שעברה וזה לפני הבקבוק והלם הבקבוק.

מכיוון שזה יין שלא עובר חביות דומיננטיות ולא בציר מאוחר וזנים הדורשים הרבה עץ או טאני הוא משוחרר יחסית מוקדם. אז הלם הבקבוק שלו יחסית קל של חודש-חודשיים והוא משוחרר בסוף שנת 2012. מה שאכן קרה בפועל, מסע ישראלי אדום 2011 הוא בערך חצי שנה חודש לפה או לשם מאז ששחררו אותו ומסע ישראלי אדום 2012 עדיין במיכלים ...

במקרה הזה אין שום מעשה מרמה. במקרה של סוביניון בלאן ללא חבית, רובם יוצאים בסביבות מרץ-מאי אז פשוט צריך לשים לב לנקודת הקנייה של היין. אני חושב שטעמתי את הסוביניון בלאן של תבור כמעט שנה לאחר הבציר שהוא יצא ולא מצאתי בו פגם או ירידה ברעננות, אבל אני לא זוכר אם זה היה בקבוק שהיה לי (כי אני קונה ממנו בדרך כלל שישיות) או בקבוק שנשלח והגיע מהיקב.

בקיצר שים לב אם יש בציר חדש ליינות צעירים ומסע ישראלי אדום 2011 הוא הבציר האחרון, עוד לא יצא חדש.

Desert Seagull

New member
ומסע לבן? ומי אמר שהם מוכרים אדום 11 ולא 10?

תתפלא, לא תמיד אתה צודק.
שירשמו בציר. זה להקליד 4 ספרות וללחוץ enter.
ותבור ס"ב נמכר ללא ציון בציר אחרי שיצא בציר 2012.

בקיצור, רמייה.

kinks

New member
אני אומר

לא הסתכלתי לגבי הלבן מאדום קניתי שם לפני מספר שבועות ויש לי כמה בקבוקים. הבציר הוא 2011. אתה תמיד יכול להתקשר לחנות לברר איזה בציר הם מוכרים, מה גם שעל כל בקבוק יין יש שנת בציר. אתה יכול להחליט שאת המבצע הזה אתה לא קונה ...

זה שהתחלף בציר ביין אדום ומוכרים לך את הבציר הקודם זה לא בהכרח לרעה. לרוב כשמתחלף בציר הבציר הקודם נכנס לארכיון ועולה יותר ...

כן, אני יודע שלהקליד זה 4 ספרות, מכיוון שאני לא מכניס את הנתונים אני לא יודע למה הם לא עושים זאת בכל יין. שוב, כפי שאמרתי אתה יכול להתקשר ולברר לגבי הלבן.

עוד נקודה, כל עוד לא ציינו שנת בציר חובה עלייך לברר מה אתה קונה בתור צרכן. אני לא יודע אם זה רמייה כפי שאתה מזדעק. במידה והיו כותבים בציר איקס ומוכרים לך בציר Y אז זאת הייתה רמייה. כל עוד לא צויינה שנת הבציר אני לא יודע. אם נושא זה כל כך מכאיב לך אתה גם יכול לפנות למועצה לצרכנות ולברר האם חושב לציין במכירת יין שנת בציר. ההגיון של שותי יין אומר שכן, בפועל עם החוקים ואי אכיפה בארץ לא סביר להניח שמישהו הקדיש לזה מחשבה יתרה.

kinks

New member
חוץ מזה התקשרתי לחנות ודיברתי עם רונן

שאלתי לגבי הבציר של מסע ישראלי לבן הוא 2012 שזה דיי הגיוני, הרי ויתקין לא מייצר מהיין עשרות אלפי בקבוקים או מאות אלפי כמו יקבים גדולים.

חוץ מזה שאלתי על עניין שנת הבציר אז רונן מסר שיינות מתחת ל 80 ש"ח לא מצוינת שנת הבציר באתר. שאלתי מדוע, אז הוא אמר שיש מלא יינות זולים של שלוש במאה, שניים במאה וכו' שיוצאים כל שנה בעשרות ומאות בקבוקים כאלה ואין להם שליטה על זה. לטענתו יינות מעל שמונים ש"ח יש את שנת הבציר וזה גם מה שמעניין את הלקוח, לדעת את שנת הבציר ליינות היקרים יותר.

בעיניי תשובה כנה ואם רוצים להסכים אתם או לא רוצים להסכים אתם זה נושא שונה.

Desert Seagull

New member
ברור לך שמופיעים יינות מתחת ל-80 עם בציר

ויינות מעל ל-80 בלי בציר.
להטיל את החובה הצרכנית על הלקוח ולא על המוכר, היא היא שעושה את ההבדל בין הארץ לבין חו"ל. בארץ אתה צריך לבדוק מכל זווית שלא דופקים אותך. מי כמוך יודע שביינות לבנים, וגם באדומים, יש משמעות לבציר, על אחת כמה וכמה שיש בציר חדש יותר (רלוונטי מאוד ללבנים שהזכרתי). לקוח שחושב שהוא קונה בציר חדש ומקבל ישן זו רמייה. ולא, אני לא צריך להתקשר לברר. המידע צריך להיות שקוף. זו שירותיות. וזה מה שאין בארץ.

אני יודע שיש לך יחס מיוחד כלפי החנות הזו ויחסים טובים עם רונן. אתה לא אובייקטיבי ואתה כנראה גם מגונן עליו בתור חבר. אחלה. זה לא משנה את העובדה שצריך להופיע בציר. לכל הפחות טווח בצירים.

אני מעריך את החנות הזו מאוד. עדיין יש בהתנהלות הזו טעם לפגם. במקרה הטוב, הטעייה. לדעתי - רמייה.

kinks

New member
כן, כן וכן

אם כי אני לא חושב שזה המקרה.
אם אתה קונה יין שם וחשבת שזה בציר אחר לדוגמא בלבנים, אתה רשאי להחזיר והם יחליפו לך.

חוץ מזה קדימה, אתה קרוב לראש הדג כפי שאתה יודע הדג מסריח מהראש, נסה לשכנע את הדג לחוקק חוקים כאלה במקום לאכול גלידה.

Gotwine

New member
ווין דיפו אחת החנויות הטובות בארץ!

ושלא ייוצר רושם אחר מהדיון כאן.

לגבי שנת בציר, לעיתים קשה להתחייב לשנת בציר:
- חנות לא מזמינה בציר חדש כשיש מלאי שנקנה מהבציר הישן
- לעומת זאת, לעיתים היקב או המפיצים שלו משחררים סחורה מבציר קודם. כך קורה כעת עם בציר 2008 שמופיע במבצעים שונים - שלמרות שהוא מצויין, היות וזו שנת שמיטה הייקבים הגדולים כמעט ולא שלחו לייצוא וגם השוק בארץ קטן מהרגיל.
- למען ההגינות אציין שגם במבצעים כמו הגרנד סייל של דרך היין, הם לא מתחייבים לבציר כאשר היין לא נמצא במלאי בחנות לאספקה מיידית
- כך גם היה במבצע של שופרסל לקראת פסח השנה שמרבית היינות היקרים יותר היו מ-2008 ולא מ-2009 שהוא הבציר האחרון שבו הייתי מעוניין.

שורה סופית: אם אתם מעוניינים בבציר מסויים, ציינו זאת במפורש. כאשר עשיתי כך ולא ניתן היה לספק את הבציר המבוקש - לא הייתה בעיה באף חנות - פשוט ההזמנה בוטלה ללא חיוב.

למעלה