לי קרה דווקא מקרה חיובי בויינדיפו
לפני כשנתיים פלוס בערך, הזינו למערכת של ויינדיפו מחירי יינות לא נכונים של פברה לה קלו 2007, שהיא בערך החלקה הכי טובה בשבלי. חבר עלה על זה והזמין בקבוק ואני הזמנתי שלושה, המחיר הנקוב היה המחיר של חלקת פרמייר קרו מסוימת אני לא זוכר אם זה היה מחיר סיטונאי או לא, אך זה היה בסביבות 135 ש"ח.
אז ביצענו את ההזמנה מכיוון שידענו שזה לקנות את היין במחיר הפסד לחנות. כמה דקות לאחר ביצוע ההזמנה התקשר אליי רונן מויינדיפו ואמר לי שהייתה טעות בהזנה (ידעתי), אך מכיוון שהזמנתי וזה החוקים הוא מחויב למכור לי במחיר הזה, אם כי הוא מעדיף שלא מכיוון שזה יגרום הפסד לחנות. ההצעה של רונן הייתה שהוא ימכור לי ולחבר את היינות במחיר הסיטונאי שלהם 235 ש"ח ללא כל רווח מצד החנות. מכיוון שלא הייתי תמים בעת ההזמנה, ידעתי שזאת טעות ליין שהמחיר שלו בסביבות 340-350 ש"ח אז הסכמתי.
אומנם שילמתי על שלושת הבקבוקים 300 ש"ח יותר מהמחיר שהיה בחנות, אך זה היה הוגן. בויינדיפו עושים לי הנחות שגם אין מבצעים ופעם אחת שהגעתי לאחר שמבצע על יין שהיה בחודש קודם הסתיים ולא הספקתי לקנות אז נתנו לי במחיר המבצע של החודש הקודם ועוד.
אני מניח כשאתה לקוח טוב והמוכר הוגן זה טוב לשני הצדדים, לא צריך לחפש לדפוק קונים או חנויות, צריך סחר הוגן ויש מקרים כאלה.