הייל ברונפמן

הייל ברונפמן

ברונפמן אינו רק תומך סרבנים נלהב. הוא גם תומך נלהב של מפלגת החירות האוסטרית, מפלגתו של ירג היידר. זה שנים מנהל ח"כ ברונפמן מערכת יחסים קרובה עם המזכ"ל לשעבר של מפלגת החירות, פטר זיכרובסקי. בהזדמנויות שונות, בזמן שאירופה כולה החרימה את ממשלת הקואליציה הווינאית שבה מפלגת החירות היתה שותפה, ברונפמן נפגש בפומבי עם מנהיגיה: סגנית הקנצלר לשעבר סוזאנה ריס פאסר, שר האוצר לשעבר קרל היינץ גראסר. כל זאת אף שהיה ברור, כי המפגשים משמשים את אנשי היידר לקבלת הכשר אירופי ובינלאומי בתקופה שבה הקהילה האירופית והבינלאומית הטילה עליהם חרם. באוגוסט 2001 ח"כ ברונפמן הרחיק לכת. בראיון שנתן לעיתון האוסטרי הנפוץ "קוריר" אמר איש השמאל הישראלי: "לחברה הישראלית אין זכות למתוח ביקורת על מה שמכונה הגזענות של מפלגת החירות, כל עוד היא מאפשרת את מה שקורה בישראל עם עובדים זרים, עולים חדשים, ערבים ופלסטינים. אני מאמין, שיש במפלגת החירות עירוב של שני יסודות: נוסטלגיה לעידן הגאווה הלאומית, שלעתים מקשרים אותה בטעות לתקופת הרייך השלישי, וייצוג האינטרסים החברתיים והכלכליים של האוכלוסייה הביתית". צריך לקרוא טוב כדי להאמין: אחד ממנהיגיה הבכירים של מפלגת השמאל הציוני מגן על הנוסטלגיה לעידן הגאווה הלאומית של מפלגת היידר. אחד ממנהיגיה הבכירים של מפלגת השלום הישראלית מצדיק את "ייצוג האינטרסים החברתיים והכלכליים של האוכלוסייה הביתית" על ידי מפלגת היידר. הנאורות הישראלית מתייצבת לימין הלאומנות האירופית הקיצונית. השמאל היהודי פורש את חסותו על הניאו-נאצים האוסטרים. איש מרצ תומך במפלגת החירות; איש מרצ מעניק למפלגתו של היידר הכשר מוסרי. כדאי לזכור מי היא אותה סוזאנה ריס פאסר, שרומן ברונפמן כרת עמה ברית. מי שטענה ש"הנאצים לא היו רק רעים". וכדאי לזכור מי הוא אותו קרל היינץ גראסר, שאתו רומן ברונפמן שיתף פעולה. מי שסירב להשתתף בטקסי זיכרון לשואה והתנגד לכך שמדינאים אוסטרים ייסעו לישראל כדי "לקבל על עצמם אחריות קולקטיווית לזוועות מלחמה העולם השנייה". כדאי במיוחד לזכור מי הוא ירג היידר, שרומן ברונפמן בחר להיות מליץ היושר של מפלגתו. מי שדיבר בשבח מדיניות התעסוקה של היטלר ומי שהגדיר את אנשי הוואפן אס-אס כ"אנשים הגונים, בעלי אופי, שגם מול הרוח הנגדית החזקה מכל דבקו באמונתם ונותרו נאמנים לאמונתם עד עצם היום הזה". מדוע בחר ברונפמן ליהפך לבעל בריתם? מדוע בחר איש שמאל ישראלי לשרת את האינטרסים של הימין הקיצוני האוסטרי?

התשובה היא פשוטה וחבל שמתעלמים ממנה

אין לי מושג למה ברונפמן בכלל מקיים קשרים עם מפלגת החרות, אבל חשוב שתדע שהוא ניצל אותם בכדי להשיג מידע מהאיראנים והלבנונים בנוגע לחטופי צה"ל שמוחזקים ע"י חיזבאללה. ככה ייעשה לאיש שבסה"כ רצה לעזור, רצח אופי מגעיל ושקרי...

iceviper

New member
חיפשתי את התשובה שלו

אבל לא מצאתי,למרות שאני זוכר שקראתי אותה איפה שהוא.יש לך מושג?

חבל להפיץ עלילות דם...

תפקיד שאני גאה בו המרכיב העיקרי החסר במאמרו של ארי שביט, תאיש מרצ והימין האוסטרית )תהאר/ת, 1.9(, הוא העובדות לאשורן בעניין קשרי עם אנשי מפלגת החירות האוסטרית. אחרי הבחירות שבעקבותיהן הצטרפה מפלגת החירות לקואליציה באוסטריה, החזירה מדינת ישראל את השגריר בווינה. באותם ימים פנה אלי פטר זיכרובסקי, אז מזכתל המפלגה, והבהיר שממשלת אוסטריה מוכנה לשמש מתווכת בינינו לבין סוריה בעניין השבויים הישראלים שבידי החיזבאללה. פניתי לראש הממשלה אז, אהוד ברק. הוא הפנה אותי לאפרים סנה שהיה סגן שר הביטחון ולראש המוסד אז אפרים הלוי. על דעת כולם הוחלט לתת אור ירוק למגעים. באחד מביקורי באירופה נפגשתי בווינה עם שר ההגנה האוסטרי, הרברט שייבנר, איש מפלגתו של היידר, בעניין החטופים. כעבור זמן קצר בא שייבנר לביקור חשאי בישראל, פגש כאן כמה אנשי משרד הביטחון והמוסד וכן את אפרים סנה והמשיך לדמשק. כחודש אחר כך הגיע סנה לווינה וקיבל עדכון מלא בפרטי המותמ. עם חילופי השלטון בישראל הפסקתי לעסוק בענייני השבויים, אולם קיימתי עם שר האוצר האוסטרי, קרל-היינ/ גראסר, מפגש אחד. הוא הביע רצון לבקר בתיד ושםת ולהשמיע התנצלות בשם העם האוסטרי. באותה הזדמנות קיימתי פגישה לא מתוקשרת עם ראש המודיעין האוסטרי, שהביאה לחידוש הקשרים בין שתי קהילות המודיעין. משפחות השבויים היו מעורבות במגעים מתחילתם והן אף נפגשו עם זיכרובסקי. בניגוד לכתוב במאמר, לא קיימתי שום יחסים לבביים עם אנשי מפלגת החירות האוסטרית ולא כרתי אתם שום ברית. יחסי אתם היו אך ורק בענייני מדינת ישראל וקידום האינטרסים שלה. אשר לראיון המצוטט במאמר, די אם אעיר שתי הערות: א. גיניתי פעמים רבות את ההיבטים הגזעניים של מפלגת החירות והבהרתי שאיני מזדהה אתה בשום דרך. אני מרגיש מבוכה על שעלי לומר דברים ברורים מאליהם. ב. במסגרת המגעים בין מדינת ישראל לאנשי מפלגת החירות האוסטרית נוצרה מערכת עדינה של קח ותן. אי אפשר להיעזר במישהו ובאותה שעה לחרף ולגדף אותו. לפיכך, דברי בעיתונות האוסטרית היו מתונים יותר ממה שהייתי אומר בנסיבות אחרות והמפלגה זכתה במעין לגיטימציה מעורפלת. ייתכן שבעיני שביט משמעות הדברים היא שמכרתי את נשמתי לשטן. לכשעצמי, אני גאה בתפקיד שמילאתי בשירות מדינת ישראל. חתכ רומן ברונפמן יו"ר מפלגת הבחירה הדמוקרטית, מס´ 5 ברשימת מרצ לכנסת

למעלה