הייי

הייי

הרבה זמן לא ביקרתי פה... אם יוצאים עם בחור מספר לא מבוטל של פגישות,והכל מסתדר שיכלית... רק שהרגש(לא אהבה) לא מגיע... האם לדעתכם יש ענין להמשיך ולהפגש, או שפשוט זה לא זה... שבת-שלום.

קליט

New member
ראיתי בספרים בשם גדולי ישראל

שאם הלב רוצה אפשר לסיים, וגם אם המוח רוצה אפשר לסיים, ובלבד שאין דחיה ! עד כאן . רק שתדעו שזה לא מופרך לחלוטין . גם אני חושב שיש סיכון מסוים -לקחת מישהוא שלא רוצים באמת .

ולי יש שאלה הפוכה

מה עושים כשמבחינה רגשית-זה מושלם, ומבחינה שכלית-פחות... איך משליטים את השכל על הרגש? או שאולי לא צריך להשליט...?

קליט

New member
מבחינה רגשית הכל בסדר ? מצוין !

אז תחשבי, תתבונני, תתיעצי, -ואפילו עם כמה וכמה אנשים, אחרי שיש לך את ``כל`` הנתונים , את מוזמנת להחליט ! בהצלחה רבה !

חושבת25

New member
אם הכרתם בשידוך

אז בדכ מבררים ואפשר לדעת אם הכיוון מתאים.הבעיה שמכירים לא בשידוך והקטע הרגשי בדכ חזק,שם קשה בקטע השכלי.בפגישות שידוך השכל עובד תחילה ואחכ הרגש.כך בדכ וכך זה אצלי.

קליט

New member
יתכן ואת נעולה מאיזו שהיא סיבה

אם את מחבבת אותו, ואת איך שהוא נראה - אז את רשאית לזרז עניינים, במזל טוב . אם הבחור דוחה אותך, - אז הוא לא בשבילך . אם אין לך רגש של חיבה אליו, ואת רוצה אותו רק בהגיון שלך, כדאי שתשאלי אדם פקח ומנוסה, כי זו שאילה מדי מורכבת וקשה . את רשאית לשקול ולהתיעץ , ולהחליט כי הבחור הזה לא בשבילך - במיוחד אם את צעירה, ויש לך מספיק הצעות, ורצוי לא למשוך אותו, ואת עצמך - סתם .

עימי אפשר להתיעץ בענין הזה?

הרבנים בענין של: יש לו מידות טובות? יש לו יראת שמים? הוא בא ממשפחה טובה? אם ת`עונה על הכל כן, אז תתחתן. מצטערת, זה לא עוזר לי.

קליט

New member
עם מישהו שמבין בתורת הנפש אבל מנוסה

זה חייב להיות מישהוא באמת מיוחד, שיחד אתך הוא יגיע למסקנה - כן או לא . אם לא תמצאי מישהוא - אז אתן לך מס` של מישהוא שמבין בזה .

חושבת25

New member
אהבה נבנית עם הקשר

אבל את צריכה להרגיש סימפטיה כלפיו.יתכן גם שאת לחוצה או פוחדת ולכן קשה לך להרגיש זאת.אני גם חושבת שכדאי להתייעץ.בהצלחה רבה

קליט

New member
תשועה ברוב יועץ

את יכולה להגיע להחלטה ע``י שתתיעצי עם הרבה אנשים - פקחים יותר ופקחים פחות, תאספי את כל הנתונים של הבחור, וכל צדדי הלבטים שלך - ותחליטי . בהצלחה רבה !

בואי נקרא לזה משיכת הלב כי אהבה.באה

עם הזמנ זה גם מה שהרבי אומר שלא מתחתנים בלי משיכת הלב.א

בואי נקרא לזה משיכת הלב כי אהבה.באה

עם הזמנ זה גם מה שהרבי אומר שלא מתחתנים בלי משיכת הלב.א

winkinsmily

New member
וואי

קשה... כ"כ קשה הרצון לראות את עצמך כבר בשמלת כלהההה מפריע לפעמים לבחון אם באמת יש כאן רגש או לא ויש הרבה פעמים לחץ של-אסור לי לפספס את זה תתפללי לבהירות ה' יעזור לך להחליט נכון מלאן בהצלחה

רוי6לי

New member
היתי בדיוק במצב כזה

ולאחר לבטים והתלבטות הודעתי על הפסקה לשבוע ועדין לא הרגשתי דבר אז החלטתי שאין לי למה להמשיך..מה שכן,זו לא היתה בדיוק הבעיה היחידה..היו כמה רק שזה הכריע..שיהיה לך בכ``א מלא הצלחה..וסיעתא דשמיא..שבוע מבורך

אדם צריך להחליט

שהוא בשל ורוצה להתחתן לפני שהוא מפתח קשר עם הצד השני,אחרת מפתחים קשר והקשר מתקדם ומתקדם ומגיע לשלב שזה או חתונה או פרידה. אם אדם מרגיש לא מוכן לחתונה ויוצר קשר לחתונה:או שהוא יאלץ לחכות בלי לדעת כמה זמן או שתהיה פרידה ושברון לב... אבל,ללא ספק צריך שתהי'ה התפתחות של רגש כלשהו כדי להתחתן שעל בסיסו תבוא האהבה {של קשר הנישואין שהוא כל כולו נתינה}... אני לא מצפה מאף אחד להתחתן רק מתוך התאמה שכלית {ובטח ובטח לא ממני
} ואני מקווה מאוד שאנשים לא מתחתנים מתוך רגשות בלבד... {"רגש"=רגע+אש=וכמו כל רגע הוא נעלם...אלא אם מציתים אותו מחדש} אהבה זו תוצאה של נתינה.תיתן יותר,תשקיע יותר-תאהב יותר. לכן מבחינה מסויימת כל זוג שיש לו רצון אמיתי לאהוב-יכול לאהוב!!! {כמובן שצריכה להיות משיכה מסויימת} כשזוג נפגש בפעם הראשונה-אין מצב "לאהוב"!!! אפשר "להתאהב" אפשר "להתרגש" אפשר "למצוא חן" אבל לא לאהוב. רק אחרי כמה פגישות,רק אחרי שיחות,רק אחרי השקעה של זמן,מחשבה,של כל דבר שגורם להשקיע בזוגיות רק אז,אפשר לאהוב או להתחיל לאהוב. וזה מגיע מתוך העובדה שאנחנו אינטרסנטים. אנחנו משקיעם במישהו ואז הוא יש בו משהו מאיתנו וההצלחה שלו היא גם ההצלחה שלנו.רוצים שהוא יצליח.דואגים לו ואוהבים אותו בעצם. ומכאן נקודת המוצא של קשר. צריכה להיות משיכה כלשהו אח"כ להתחיל עם הנתינה: לתת לבן אדם,לשתף,להשקיע,להפתיע,לכתוב מכתבים,לתת מתנות,לחשוב עליו,לחשוב על טובתו... ואח"כ האהבה האמיתית תגיע. כשהיא תגיע,או שניצני האהבה יגיעו אז אפשר להחליט להתחתן.. ואז כמובן ממשיכים להשקיע ואפילו יותר והאהבה תגדל ותגדל בעזרתו יתברך.

למעלה