הייי! כמה שאלות :)

נתי741

New member
הייי! כמה שאלות :)

אני תלמיד כתה י"ב. אני בשנה באה מתגייס לצה"ל! אני מתנדב במשא"ז. ברצוני לשרת בצבא בתור שח"מ. מה אני אמור לעשות? זה ממש ממש חשוב לי! אודה לכם עם תוכלו לתת לי עצות! ובנוסף שח"מ עושים טירונות גם?? תודה רבה, ויום טוב :)

benpual

New member
כעיקרון ככה:

קודם כל אתה צריך שלא יהיה לך רישום פלילי , אפילו לא מזכר פלילי!! אחר כך תדאג לכך שהפרופיל שלך יהיה בין 45-64 ( 64 לסיור , 45 למוקד ) ואם לא יציאו לך במנילה , אז תבקש במכתב מסודר למנהל הגיוס. אין לך מה לבקש מהמב"ס או מהקצין אק"מ שימליצו לך למה זה חרטה! בכל מקרה , שח"ם עושים טירונות 02 עד 00 מקוצר אפילו

נתי741

New member
אוקי..

אני נקי לחלוטין! אין לי שום דבר פלילי...חיחיחיח אני מתנדב חח קיצר...יש לי פרופיל 72 אבל קיבלתי במנילה שח"מ. קיבלתי בנוסף שיטור צבאי , שב"ס , נהג , וחיל האוייר והחלל! אני מאוד רוצה שחם! בחרתי בזה באופציה הראשונה השאלה מה לעשות כדי שזה יהיה בטוח?? ומה זאת אומרת טירונות 00-02??

benpual

New member
חחחח

צר לי להגיד לך....... אבל יש מתנדבים עם תיקים פלילים שעוברים את אק"מ 1 ויכולים להתנדב רק שתדע........ אם קיבלת במנילה שח"ם יאללה תבחר אותה ראשון ונחכה לתוצאות אין דבר 100 אחוז יש 99 אחוז טירונות 00 מקוצר - שבוע של טירונות צבאית טירונות 00 - שבועיים של טירונות צבאית טירונות 01 - 3 וחצי שבועות צבאית טירונות 02 - 4 שבועות של טירונות צבאית אני לא בטוח לגבי הזמן של הטירונות אבל אני משער

Super Go

New member
קצת תיקון...

שח"מ לבנים זה פרופיל 64 ומטה אלא אם יש לך הת"ש (הטבות תנאי שירות) בדרגה 3 ומעלה, ואז גם אם יש לך פרופיל 97 אתה יכול להיות בשח"מ. במידה ואתה כן מתקבל לשח"מ, אתה עושה טירונות 02 (4 שבועות) רגילה של צה"ל כמו כל חייל ולאחר הטירונות עובר למיונים במשטרה (ראיון התאמה, ראיון קליטה, בדיקת רופא וכו'). במידה ונמצאת מתאים במיונים המשטרה, אתה מסופח ליחידה מסויימת ופועל בה (אם בסיור ואם במוקד או בעבודה משרדית אחרת). לאחר מכן אתה עובר קורס שוטרים, (מי שבסיור של שלושה וחצי עד ארבעה חודשים, מי שבמשרד קורס בן 10 ימים) ולאחר מכן פועל ביחידה הזו עד תום השירות.

למעלה