היייייי אני מפחדת

dikla58

New member
היייייי אני מפחדת

שלום שמי דקלה , אני עובדת בעבודה מאוד מאוד טובה . עבודה שאם עושים בה טעויות זה מאוד מאוד נורא. אני עובדת בעבודה הזו ארבע חודשים. וכל פעם צצה טעות אחרת שאני עושה . לקחו אותי כבר כמה פעמים לשיחות גם עם הבוס הגדול. אבל אני כל כך בלחץ מזה שיפטרו אותי ואני מאוד משתדלת ,יש לי מוסר עבודה מאוד גבוה. ואני באמת נותנת את הנשמה אבל אני לא מפסיקה לטעות מה לעשות ? אני יודעת שהמצב קשה בחוץ ואין לי לא תואר ולא מקצוע רק השתחררתי תעזרו לי שאני לא יטעה יותר .. דקלה

שלום לך

מאחר ולא ציינת את עיסוקך נראה לי שכדאי לבקש חומר או לבקש עזרה ופרטים ללמוד את התפקיד ואולי לבדוק מי מהעובדים יכול לתת לך תמיכה וחיזוקים חוץ מזה המעסיקים יודעים שההתחלה קשה רק תדאגי לא לטעות על אותם הטעויות עשה הכל לעט אילנה

שגית11

New member
קודם כל אל תפחדי..../images/Emo22.gif

תאמיני בעצמך.תראי ביטחון.ותתרכזי יותר. עדיף שתעבדי לאט,תכתבי כל מה שאומרים לך,מה שאת לא בטוחה ב 100%,תשאלי,תתיעצי ותמיד תבדקי את עצמך.כך תעשי מעט טעויות.

את בדרך הנכונה

שלום דקלה היית כאן לפני זמן מה, לפני כמה חודשים ? אולי לפני שהתחלת עבודה זו.טוב שחזרת. טוב לשמוע אותך מרגישה שיש לך עבודה טובה. את יכולה להרחיב ולומר מה זה בשבילך "עבודה טובה" ? מה ההרגשה במשך היום כאשר את בעבודה ? הטעות שאת מדברת עליה, איזה סוג של "נורא" היא יכולה לגרום ? זה משפיע על חיי אדם ? על כסף ? על זמן של אנשים ? מה החוויה שלך של "הנורא" הזה ? אל תדאגי, אנשים מרגישים כאשר לאדם יש מוסר עבודה גבוה ולכן אולי השיחות, יתכן שבמצב אחר היו כבר אומרים לך - תודה . . . האם את יכולה לשחזר את התהליך ולראות אפוא ובגלל מה טעית ? אם את צריכה להיעזר במישהו כדאי למצוא מישהו שאת מעריכה את החשיבה שלו שיעזור לך לחשוב על המקרים ולאט לאט לנתח ולגלות היכן טעית. יכול להיות שטמונה כאן הזדמנות גדולה בשבילך להכיר את עצמך ולצמוח. אל תשכחי - כל קושי הוא הזדמנות צמיחה. זה שאת מפחדת זה רק אומר שהדבר חשוב לך, חשוב מאד ואת לא רוצה לחפף את העניין, תלמדי להקשיב לפחד ולא להשתיק אותו. תלמדי להסתכל על עצמך מהצד, במיוחד במצבי לחץ, זה כלי לכל החיים. שבוע טוב ובהצלחה אמיר דרור

dikla58

New member
היי

קודם כל אני עובדת במוסד אקדמאי מאוד מאוד גדול אני אחראית על כל התהליך של הזרמת כרטיס אשראי (כסף) ועד לרשימת קורסים בסמסטר הנכון , בעיר הנכונה , בקבוצה הנכונה וכול' ובנוסף אני אחראית על מלגות , אישורים ,פטורים וכו'. העבודה משפיעה על חיי אדם אם אני גובה מימנו יותר או פחות כסף, ובנוסף צריך כל היום לעבוד מול מחשב ו"לתקתק" עבודה בסוף כל יום רואים מה עשיתי כמה עשיתי וכמובן איזה טעיות עשיתי . המקרה הכי נורא שעשיתי זה שטעיתי בספרה אחת של כרטיס אשראי ובמקום לחייב את הסטודנט זה חייב איזה זקן בן 80 (שיחיה) על סכום של 8000 ש"ח . וזה עוד היה בתשלום אחד וא"כ מקום עבודתי התנצל בפני הזקן והביא ךו פיצוי לסטודנט לא היה מקום ללמוד בכיתה והוא היה צריך לדחות את הלימודים בסמסטר שלם וכמובן תבע את מקום עבודתי. חשוב לי להישאר שם כי אני מרגישה אחרית ואני גם אוהבת לעבוד עם קהל וגם יש לי משכורת לא רעה בכלל ותנאים סוציאלים מאוד טובים. ואני עדיין לא בגיל 22 , אה והכי חשוב המוסד עצמו נותן לעובדים שלו תואר ראשון ושני חינם... אז אני שואלת את עצמי ואתכם האם כדאי לי להמשיך לעשות טעיות הם עוד יכולים להעיף אותי משם ואז אני ימשיך עוד פעם אם תהליך מציאת העבודה המפרך והקשה והמתסכל. ואין לי כוח לזה ...

לעבודה נינוחה

טעות בסיפרה יכולה תמיד לקרות - האם את מרגישה שיש לך זמן כדי להקדיש עוד דקה ולבדוק את עצמך. אם כן אז אולי תייצרי קצת פחות אבל איכות העבודה תהיה גבוהה יותר. איך למצוא זמן במשך היום כדי לנוח ולא לשחוק את עצמך - האם את מודעת לצורך להתרענן ? ברור מאד כמה אחריות וכמה כדאי ונכון לך לעבוד במקום ולכן אולי כדאי לך לשקול להשקיע בעצמך כדי ללמוד שיטות לעבוד רגוע, ממוקד, זורם, מדוייק וכו'. למה את שואלת אם כדאי להמשיך לעשות טעויות ? אין לך ניסוח אחר ? בהצלחה אמיר דרור

sheda0ktana

New member
מי שלא עושה לא טועה

שלום דיקלה, קודם כל, קבלי
גדול. יש לי דוקטורט בעשיית טעויות. בחיי. למעשה, כשאני מגיעה לראיון עבודה, לשלב השאלה המכשילה - "מה החסרונות והיתרונות שלך" - אני בד"כ מתחילה בזה ש"אני עושה טעויות". וזה גם יתרון וגם חיסרון. אני חושבת שה"חיסרון" הוא די ברור, טעות היא טעות והיא לא נעימה לאף אחד. ואף אחד לא עושה טעויות בכוונה. אבל גם אף אחד לא "נולד עם הידע", ואני מסבירה בצורה מאד נינוחה והגיונית לבוס העתידי שלי, שאם הוא מצפה שאני אפעיל מחשבה עצמית, ואם הוא מצפה שאני אקח אחריות על העבודה, ואם הוא מצפה שאני אתפתח ואלמד, שיצפה גם שאני אעשה טעויות. אני בהחלט מבטיחה, באותה נשימה, לעשות כל טעות רק פעם אחת, ולהשתדל לא לעבור על *כל* הטעויות האפשריות. לפני שנה התחלתי עבודה כמנהלת משרד, ולא היה לי מושג מה אני עושה, למה אני עושה, איך אני עושה. לראשונה בחיי התעסקתי בכספים של החברה, בספקים, בפטנטים, דברים שלא היה לי מושג בהם. ועשיתי המון טעויות. עברה שנה, אני עדיין עושה טעויות, אחרות, והרבה פחות. תמיד יש את מי לשאול. ואת חדשה בתפקיד, וכולם יודעים את זה. אז באים בחיוך, ואומרים "יש לי עוד שאלה, ברשותך", ומחלקים את "עומס השאלות" בין כמה אנשים ותיקים שיודעים את התשובות, ובהתחלה שואלים יותר, ואח"כ שואלים פחות, ולומדים. כל עוד את מראה התקדמות בתפקיד, אני חושבת שאת יכולה להיות רגועה. לא שאננה, אבל רגועה. זה גם יעזור לך לתפקד בצורה ממוקדת יותר וגם, כן, לעשות פחות טעויות. קרן

למעלה