היטל השבחה

יאשיקו

New member
היטל השבחה

שלום רב יש לי דירה בראשון לציון קומה שלישית ואחרונה מתחת לגג רביץ. אנחנו מעוניינים למכור את הדירה והבנתי שעיריית ראשון אישרה תונית תמ"א 38 ולפיכך גובה היטל השבחה. שתי שאלות: 1 האם למרות שאף קבלן לא מוכן לעשות בבניין תמא 38 בשל העלויות שבחיזוק הגג עדיין חייבים בהיטל השבחה? 2. על כמה כסף מדובר לפחות בערך, עשרות אלפים? יותר? אודה תשובה מהירה כי היום בערב אני אמורה לחתום על זכרון דברים עם רוכש פוטנציאלי ואני רוצה לדעת מה זה אומר מבחינתי. תודה מראש ליאת

האם לחתום על זכרון דברים? היטל השבחה?

שלום ליאת, ראשית, הרשי לי לייעץ לך שלא לחתום על זיכרון דברים למכירת דירתך. לעניין זה אמעיט במילים אך אפנה אותך למאמר של עו"ד גרומן זיו (שותף מייסד במשרדנו) בנושא: "האם לחתום על זכרון דברים במכירת/רכישת דירה?" : הלינק|http://www.articles.co.il/article.php?id=19314||סלינק| לעניין היטל ההשבחה - רצ/1/106 - התכנית של עיריית ראשל"צ לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה דנה בנושא היטל השבחה ואכן קובעת בסעיף 21 לאותה תכנית כי היטל השבחה ישולם בעת מימוש זכויות בדרך של העברת זכויות (מכירה הנכס). ואולם, לתשומת ליבך, כי במידה ויראו לוועדה המקומית כי לא ניתן היה לנצל בפועל את הזכויות שמעניקה אותה תכנית, ידחה תשלום היטל ההשבחה בכפוף לכך שמקבל הזכויות (הקונה)יחתום על כתב התחייבות על פיו בעת מימוש הזכויות המנצל את הזכויות שמעניקה התכנית (היינו חיזוק הבניין בפועל ומתן וניצול זכויות הבנייה על הגג) ישולם היטל ההשבחה במלואו וכי תירשם הערת אזהרה בטאבו בגין התחייבות זו. אנא פני אלי במסרים או במייל למידע נוסף ו/או עזרה ככל שתזדקקי לה.

למעלה