היטלר חוזר...

aשרון

New member
דעתי בקצרה....

היטלר היה קומיקאי ענק, גאון, הבדיחות הציניות שלו תמיד היו מקור להשראה לעתיד האנושות. כל הקטע הזה של מלחמת העולם השניה היה מסך עשן למלחמה האמיתית בין אירופה לאמריקה, הגרמנים רצו להשיג שליטה בכח אנרגטי חוצני וכך לשלוט על כדור הארץ. היטלר היה שחקן שנשכר לשחק תפקיד והאמריקאים לא ראו את זה, טיפשים.

ועכשיו ברצינות :
מעניין אם בתקופה שלנו הוא היה מצליח להעביר את הרעיונות שלו ולעשות את מה שעשה אז ? מעניין איזה בנאדם הוא היה יוצא אם היה נולד היום?

אבל בטח הם מכוונים להיטלר של אז מתעורר היום, וצריך להתמודד עם העולם של היום.

אני לא חושב שהוא היה מצליח.

כי בימינו, עם הטכנולוגיה ותקשורת ההמונים, כמעט היה בלתי אפשרי לסגור ככה מדינה מרצון ולשטוף את המוח ברמה הזו. נכון, איראן וצפון קוריאה אומנם קיימות היום במתכונת דומה לכך פחות או יותר, אבל בשני המקרים הם עדיין הוקמו בעידנים מאוד שונים מימינו. הם סגרו את המדינות שלהם בשלב מאוד מוקדם, כשזה עוד היה אפשרי, ולכן זה נשאר ככה עד היום. בימינו, בזכות האינטרנט ויצירת הכפר הגלובלי, אפשר כבר להפיל דיקטטורות (האם זה בהכרח עוזר? לא. ע"ע האביב הערבי), אבל בשל האופי הליברלי של התקשורות האלה, יהיה מאוד קשה להעלות דיקטטור.

mrpink3

New member
היטלר צפה בזה

יתכן ואפילו לפני שהחלה מלחמת העולם השנייה.

mrpink3

New member
מה שאני לא מבין

איך אי אפשר להסכים עם הנאמר? איך הדברים הנאמרו שם, לא עוררו בו השראה, לפחות לכמה ימים?

Top10Movies

New member
איך הוא יכל לראות את זה לפני תחילת המלחמה?

אני מציע ללמוד חזק יותר לבגרות בהיסטוריה

mrpink3

New member
הבושה, הבושה

בכל מקרה, זה עדיין לפני שהשלב העיקרי של השואה החל לפעול. גם צ'רלי צ'פלין אמר, שהוא לא היה עושה סרט כזה אם הוא היה יודע מה יהיה בהמשך.

Top10Movies

New member
זה כבר משהו אחר..

בכל מקרה, יש כמה גרסאות לזה שהיטלר אכן צפה בסרט.
חלקן עם מקורות וכנראה שזה באמת קרה.
בגרסה המקובלת גבלס השיג את הסרט מאחת המדינות שנכבשו, צפה בו והתעצבן והחליט להשמיד אותו. היטלר לעומת זאת ביקש כן לראות אותו, וצפה בו לבד, פעמיים ברצף.
אבל יותר מזה לא יודעים. רק שצ'אפלין אמר "שהיה מת לדעת מה היטלר חושב על הסרט"...

למעלה