היזהרו מסוחרי רכב שמתחזים

היזהרו מסוחרי רכב שמתחזים

סיימתי את לימודי באוניברסיטה והחלטתי להשקיע את מעט הכסף שעוד נשאר לי בקניית רכב. עניתי למודעה באינטרנט לגבי גולף שנת 1992- נפגשתי עם "בעל הרכב"- אדם מבוגר, פנסיונר שטוען שהיה לו עסק לדברי עור. הוא טען שהרכב של אישתו כבר כמה שנים טובות, וכמובן שהרכב עשה מעט קילומטראז' (15,000).- כאשר הרכב עשה הרבה יותר. הלה ניסה לבצע את העיסקה כמה שיותר מהר. טען כי אין ביטוח על הרכב לכן זה בלתי אפשרי שאנהג עליו ואבדוק אותו. רציתי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה- והלה טען שאין צורך כיוון שהוא לקח את הרכב למוסך ואמרו לו במוסך שהרכב כמו חדש. לצערי הרב נפלתי בפח שטמן לי ושילמתי לו מקדמה על סך 2500 ש"ח- על מנת שהרכב לא ימכר בנתיים . למחרת שוב התעקשתי לבדוק את הרכב במוסך והמוכר טען כי הוא עבר צינטור בלב ואינו יכול להגיע עימי למוסך. מכיוון שזה המצב ביקשתי ממנו לבטל את העיסקה. כמובן שהנוכל לא הסכים ומכיוון שהגעתי לביתו לקבל את כספי בחזרה - הנוכל, שכנראה מכיר כבר את הפרוצדורה, הזמין משטרה וטען כי תקפתי אותו. כעת- מלבד זאת שלא קיבלתי את כספי, הנוכל פצע עצמו בשפה והאשים אותי בתקיפה. עד כמה נמוך נוכלים יכולים להגיע, גם הכסף הלך וגם יש לי רישום במשטרה. מה אני אגיד לכם?! הרמאים מתעשרים ויוצאים נקיים מכל הכיוונים והאנשים הישרים נדפקים מכל הכיוונים!!!! התייאשתי!!! ולי? אין מה לעשות בנידון. עצם זה שניגשתי אליו לבקש את כספי חזרה - הסתבכתי כפליים. בנוסף- מבירור קצר שנעשה במוסכים פה בסביבה מסתבר שהאדם מוכר לכל המוסכים, וכן מוכר לעוד כמה קונים שנפלו בפח כמוני. אדם זה לוקח חלקים של כל מיני רכבים מרכיב מהם לכדי רכב אחד ומוכר אותם במחיר מחירון- הבן אדם מקצוען!!! לא ניתן לזהות כי הרכב עבר איזה שהם שיפוצים- הרכבים שלו נראים במצב מעולה! רק שלאחר הקנייה מסתבר לקונה שהעיסקה שעשה לא מוצלחת כלל. מזל שגיליתי זאת לפני הקנייה- ולא הייתי מגלה זאת כאשר אני תקועה עם הרכב באיזה כביש מהיר חסרת אונים !!! שימו לב- אל תתנו מקדמה אפילו לא שקל, רק לאחר בדיקה במוסך, שיימכר הרכב- מקסימום נמצא אחר. 2500 ש"ח הלכו לי על שכר לימוד. שכר לימוד קצת יקר לא?! למדתי בדרך הקשה....

בנוסף...

אלה סוחרי רכב שמתחזים לאנשים פרטיים שמוכרים את הרכב עבור הבן או האשה. הוא נראה כמו סבא טוב מהישוב גדרה שרק עכשיו יצא לפנסיה. הייתם מצפים מסוחר רכב שיראה כמו אחד כזה- אבל אל תפלו בפח הזה כמוני!!! בדיעבד מסתבר כי כל מילה שיצאה מפיו היתה שקר!! הייתם מאמינים זאת על אחד שמשחק אותה סבא טוב?!!!? אני אומרת לכם- צריך לשנות את החוקים במדינה !! לא יתכן שאדם כזה נוכל שקרן ורמאי יצא נקי מכל הסיפור ועוד ירויח על כך. על אף שהשוטרים הבינו כי אני הקורבן ולא הנוכל הרמאי הזה, הם לא יכלו לעשות דבר בנידון!!! אז איזה מין חוקים אלה?! הם היו חייבים לקחת אותי לתחנת משטרה ולפתוח תיק על פי חוקי המדינה. ובקשר לסיפור... זה לא מעניין אותם!! אין להם שום דבר לעשות בנידון. הם לא מתעסקים עם זה. יצאתי בשן ועין מהסיפור הזה. איזה כיף להיות אזרח שומר חוק ... אה?!!

למעלה