היו אתם המחוקקים....

offirla

New member
היו אתם המחוקקים....

שלום! אני מעלה כאן נושא שאני לא יודע אם המחוקק (הכנסת) נתנה את דעתה בנושא. אז, בבקשה תגיבו בצורה רצינית. כידוע לכם (ולמי שלא ידע אז שידע מעכשיו...), קיימת רשימה של 25 עבירות תנועה שעליהן נקבע כי העובר על אחת מהעבירות ההן יקבל הזמנה לבית משפט + פסילה מנהלתית מקצין תנועה (לאחר שיבצע שימוע לנהג שביצע את העבירה וישקול את חומרת העבירה מול טובת הנהג מול הרחקתו מהציבור). עוד נקבע כי אם הנהג הוא בעל פחות מ- 5 שנים רשיון נהיגה לאותו רכב שעליו נהג בזמן ביצוע העבירה רשיונו של הנהג ייפסל ללא הפעלת כל שיקול דעת, באופן אוטומטי. מתוך אותה רשימה אני מציין כאן מספר חמורות ביותר: אי מתן זכות קדימה, נהיגה במהירות מופרזת מאוד, עקיפה בדרך לא פנויה, אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה תוך קרבה מסוכנת להולכי הרגל, נהיגה בשכרות, נהיגה ללא מלווה כדין ועוד... לדוגמה, אחת עבירות עליהן יש סמכות פסילה היא העבירה הבאה: נהיגה בדרך מהירה בה הוצב תמרור "מהירות מוגבלת" במהירות של 150 קמ"ש העולה על מהירות של 90 קמ"ש הרשומה בתמרור. נניח והנהג שנתפס הוא נהג חדש החייב במלווה וליד הנהג יושב מלווה כדין. כנגד הנהג יירשם, בהתאם לחוק, הזמנה לבית-משפט והוא יזומן לפסילה או שקצין תנועה יגיע למקום העבירה ויפסול את הנהג בפניו במקום. שאלתי היא: האם לדעתך המלווה חייב בעונש כלשהו או שהוא פטור בלא כלום (שהרי את העבירה ביצע הנהג ולא הוא? הסבר ונמק את תשובתך

שלום30

New member
לדעתי

לא יהיה חכם להעניש את המלווה, ההענשה תגרום לאנשים מלהתחמק להיות מלווים ולנסיעת נהגים חדשים ללא מלווה. עם כל הכבוד למלווה הוא לא יכול לשלוט על כל הנסיעה ולהיות ערני כל הזמן כאילו הוא מורה נהיגה, מלווה הוא מסייע בכללי לנהג החדש, ולפעמים המלווה טרוד במחשבות על בעיות שיש לו, סתם משוחח בטלפון או שהנהג החדש לא שמע לקולו.

Round 1

New member
מצטרף

לאחר שהתלמיד השלים את לימודי הנהיגה צריכים להיות לו הכישורים ללקיחת אחריות על הנהיגה שלו, לא ניתן להפיל על המלווה את האחריות. לשם כך מלמדים לנהוג, וכמו ששלום אמר המלווה הוא לא מורה נהיגה.

קרבינוש

New member
לא כל הנהגים חדשים כבר אלופים

לכן הביאו להם את המלוה שיתן מעט שמירה ויתקן להם טעויות כי מהם? כולה גמרו ללמוד עם מורה נהיגה צמוד ששמר עליהם ופתאום הם לבד בשטח זה ממש מפחיד ומסוען ולא לככולם יש בטחון עצמי חזק על ההתחלה אבל כמו שאמרתם לא צריך להפיל את התיק על המלוה הוא רק עושה התנדבות וטובה לאותו נהג חדש

למעלה