היוש פורום יקר

היוש פורום יקר

טוב אז הרבה זמן לא ביקרתי כאן בבית שלי.
אני נמצאת באמצע תקופת מבחנים וזה ממש לא כיף. אני כל הזמן עייפה ולחוצה ומפחדת להיכשל. בנוסף לפחד שלי מכישלון בעקבות העובדה שהחלום שלי התפוצץ לי בפנים לפני שנה, נוספה לי עוד סיבה. ז"א שגיליתי עוד סיבה. שנה שעברה הסתבר לי שאני גם דיסלקטית וגם דיסגרפית.. זה הסביר לי המון דברים ואולי יותר קל לי להסביר לעולם את הקשיים שלי.. אבל הם עדיין שם והם יותר קשים באקדמיה. החלק הקשה במיוחד זה שאני יודעת שאני אינטיליגנטית ואני יודעת שאני כישרונית אבל אני מפחדת שאני לא אצליח לבטא את זה או ללמוד כמו שצריך. באקדמיה פחות מתחשבים בהקלות מאשר בתיכון. מפחיד אותי שאני לא בכיוון הנכון.. שאני שוב אכשל.. שהמטרה שלי לא תושג..
אבל נקווה לטוב.
חיבוק חברים. חושבת עליכם ומדי פעם עוקבת בסתר אחרי מה שקורה כאן. לצערי יותר מדי שקט כאן לאחרונה

niva99

New member
הי נערה

באמת מזמן לא ראיתיך כאן.
גם אני נמצאת פחות לאחרונה בגלל אילוצים שונים.
&nbsp
החששות והפחדים מוכרים. אבל ראי כמה כבר השגת, כמה למדת וכמה נשאר לך.
אם לא היית מספיק מוכשרת לא היית מתקבלת לאקדמיה מלכתחילה.
אני יודעת שזה קל לייעץ והרבה יותר קשה ליישם בשטח - אבל אסור לתת לפחד לשלוט בנו, אחרת...
&nbsp
תבטחי בעצמך וביכולותיך, תחשבי טוב ויהיה טוב.

&nbsp
&nbsp
&nbsp

היי ניבוש

כן אני עכשיו בתקופת מבחנים.. ולפני זה הייתי עמוסה בלימודים עצמם.
שמתי לב שדי שקט כאן יחסית לאחרונה. מקווה שאת נמצאת כאן פחות בגלל אילוצים טובים לפחות.
העניין הוא שהייתה לי נפילה די קשה לפני שנה והחלום שלי התנפץ לי נגד העיניים אז אני מפחדת שגם זה יקרה.. וכן זה קשה ליישם בשטח חח החומר הלימודי או קשה או משעמם עד רמה של כדור שינה או שילוב של שניהם. בעבודה המעשית (אני לומדת להיות מורה) יש מישהי שמרגיש שהיא שם בשביל לשים רגלים לכולן
אבל נקווה לטוב. אני רק מחכה לקיץ ומקווה שיהיה שקט בקיץ ואני אוכל לנוח

ואת לומדת להיות מורה?

להיות מורה זה לא רק תואר זאת אנרגיה
ואם החומר משעמם או קשה וגילו אצלך בעיות לימדה

עדין מתעקשת ללמוד הוראה ובעתיד ללמד ילדים???

לדעתי זאת בחירה מוטעית.

כן לומדת להיות מורה

והחומר משעמם כי מי שהעביר אותו העביר אותו משעמם. זו אחת הסיבות שאני רוצה להיות מורה. בתור תלמידה עם הפרעות למידה אני יודעת כמה חשוב שיהיה מורה מעניין שיודע להעביר את החומר. והיו לי המון מורים כאלו. לצערי היו לי גם הרבה מורים שהם לא כאלו. אני מאמינה שציון של תלמיד זה 80% המורה והדרך שהוא ריתק את הכיתה וידע להעביר את החומר כמו שצריך
תעשה הפרדה בין היכולת שלי של להיות סטודנטית שהרבה יותר קשה לי עם ההפרעות למידה (ממש לא בעיות) ובין היכולת שלי ללמד, להדריך ולחנך.
אני אשמח אם בפוסט שבו אני כותבת כמה קשה לי וכמה אני מפחדת תשמור את הדעה הזאת לעצמך.
אם יש משהו שאני בטוחה בו זה שאני מתאימה להיות מורה ולעסוק בעבודה עם ילדים. מניסיון של 10 שנים בתחום החינוך והדרכה.
אני גם יכולה ללמוד, פשוט יותר קשה לי להפנים דברים מסויימים שלאחרים קצת יותר קל.

לא יכול לעשות הפרדה

חומר שהוא לא מובן תמיד יהיה קשה ותמיד אפשר להאשים את המורה שהוא מעביר גרוע מאוד את החומר! בשביל זה יש חברים בכיתה שיכולים להסביר את החומר יותר טוב...

אני אישית אף פעם לא הבנתי מורים וגם אמרתי להם את זה בפנים שהם משעממים והיו כאלה שהיו חרא של אנשים עם העלבות לתלמידים ועוד דברים רעים.

בגיל 14 בפנימיה פעם ראשונה תפסתי את עצמי ופשוט לימדתי את עצמי
המורה היתה משוגעת ...מאלה שעזרו לי בשעות הצהריים במתמטיקה "בהתנדבות"משום שהייתי תלמיד מצטיין..ועל כל תשובה לא נכונה קיבלתי סטירה לפנים וצעקות..
יום למחרת רכז המדריכים שמע מהמדריך שלי מה קרה..והזהיר את המורה לא להתקרב לפנימיה אחרי שעות הלימודים..והחוצפנית שיקרה שהפרעתי לה וצעקתי עליה..המדריך איים עליה בתלונה במשטרה!
מאז ועד היום אני לא בוטח בשום מורה /מדריך אני פשוט עצמאי ולומד בעצמי
גם בצבא לא נזקקתי לשום הדרכה בתחילת השירות..
וכך בחיים עצמם ובכל מקום עבודה חדש שהגעתי למדתי לבד לעבוד ומהר ובלי שום עזרה!!

ותמיד אמרו עלי בכל מקום "חסר קונדרציה" "אין לו שכל" "יכולות לימוד נמוכות" וואפילו בגיל 13 נשלחתי לפיסכולוגית "חינוכית...שלא באתי אליה.

השליטה בחומר לא תלויה באבחונים שעשו לך או במרצים הכל תלוי בך.

איזה מורים אלימים ישמור השם

לי פעם אחת מורה נתנה סטירה ובמחשבה לאחור הייתי יכולה להרוס לה את החיים בגלל
זה. וחבל שלא עשיתי כך ( דווקא הייתי ילדה די חכמה יכולתי להתלונן במקומות גבוהים לא נורא ),
לתת סטירה על תשובה לא נכונה???
ככה היא מלמדת???

זה כלום..יש לי המון סיפורים על מורים אלימים

בשנה השנייה..מישהו שיש לידי אמר משהו לא מעליב ובצחוק למורה לשל"ח
המורה בשיא העצבים רץ ודחף את השולחן בכח לעבר הצלעות של אותו תלמיד
וכמעט השולחן פגע בי..מזל שהתלמיד היה חזק.. והמורה מיהר להתנצל אני לא סלחתי לו ולא דיברתי איתו גם בטיולים ואותו תלמיד כן דיבר איתו.

זה בדרך כלל קורה בפנימיות....

אחרי הצבא הלכתי להשלים בגרות במכינה במכללת הגליל המערבי
ושם הייתי ממש בשוק מהתנהגות העלובה של המורים שאת השיא הובילה מורה למתמטיקה
שהיתה מטיחה עלבונות מאוד קשים בתלמידים..עד כדי כך שמורים אחרים החליטו להתערב וסיפרו למנהלת שלא סתם התלמידים מתלוננים אצלה ואף אחד מהתלמידים לא רע.
המנהלת הכניסה את המורה למתתמטיקה לחדר וצעקה עליה צעקות רצח..שהיא באה ללמד ולא לפגוע בתלמידים.

בקורסים המקצועים שלי..פשוט אם זה היה משעמם אותי אני מנסה להבין לבד ..דרך ספרים שואל חברים לכיתה.. ולבסוף מצליח.

כל דבר חייב להיות עצמאי ולא לבטוח במורה 80 אחוז ולתת מעצמך 20
זה 90 אחוז התלמיד ו10 אחוז המורה --את החומר מבינים בכל הדרכים האפשריות

את כל המורים שלך הייתי מפטרת לאלתר. ואולי גם פונה לגבי חלק

מה למשטרה אצלי היה רק מקצוע אחד שלא טרחתי ללמוד בו כלום ססטיסטיקה. הכריחו אותי ללמוד את זה 3 שנים שנה ראשונה ניסיתי ללמוד\
והייתי יוצאת כל שיעור עם סחרחורת אז עדיין טרחתי להבין את החומר
שנה שנייה הפסקתי להקשיב כי התחילו ללמד את זה ברמה פילוסופית
וזה לא עניין אותי מהתחלה... אז פשוט בהיתי במורה
במבחן ניסיתי לשנן את הנוסחאות ולא הבנתי כלום הייתי האחרונה שסיימה
את המבחן ואין לי מושג איך אבל עברתי ( יש לציין שלא הבנתי כלום ממה שכתבתי שם...)
אחר כך לימדו אותנו תוכנה להכנסת נתונים ששכחתי את שמה ואז שנה הפסקה שכחתי את כל החומר
ואז כשהייתי צריכה בזמן אמת להכניס נתונים ניסיתי לבד ולא הבנתי לקחתי את כל הספרים מהספרייה על הנושא
ואיכשהו החומר בספר לא ממש ישר קו עם התוכנה החדשה ניסיתי לבקש מהמורה עזרה והיא סירבה
שמעתי על מורה אחר שיכול לעזור מרב לחץ דיברתי בטלפון וצעקתי מכאב שהמורה לא מוכנה להושיט לי יד
למרות שאני באמת מנסה להבין את הדבר הזה. קיבלתי התמוטטות עצבים קלה.
ניסיתי מישהי שתעשה את העבודה במקומי שילמתי לה ואז איכשהו החומר לא עבר היטב בדיסקון קי כי הייתה לה תוכנה
דומה אבל מסוג קצת אחר. אז שילמתי למישהי אחרת.
בקיצור זוועות

מה שכן לא זוכרת לגבי בית ספר אבל במכללה הייתי ישנה

חופשי בשיעורים.
לא בטוחה בהכרח בגלל שעמום פשוט הסדר יום היה עמוס מידי לא יכולתי להשאיר את העיניים פקוחות
חלק מסגל המורים היה מאוד מעוצבן עלי עקב כך ומאחר שאני הייתי חייבת לשבת בשורות הראשונות
כדי לקלוט כי כל הדברנים ישובים מאחורה אז הם התעצבנו עוד יותר .

והייתה אחת שגם דיברה בקול רם וקצת ירקה בלי כוונה ואני הייתי בשורה הראשונה בקו האש והיו הפגזות

ועוד משהו מעצבן כל הזמן ניסו לדחוף לי ריטלין...

הבחורה שהייתה איתי בלימודים הציעה לתת לי חברה אחרת הציעה לתת לי
למזלי היו לי עקרונות. אבל כן הייתי די קרובה לריטלין...
זה ממש קל להשיג ריטלין מאנשים מסתבר

את לא היחידה

אני שומע את זה מהרבה מאוד תלמידים במכללות ובאונבירסטאות

בקורס המקצועי האחרון תמיד שמעתי מהמורה "באיזה רמה אתה "בזלזול
וכל פעם שלא הבנתי..סחבתי את אחד התלמיד שהבינו בכח שיסביר לי או שמנסה להבין לבד..תוך כדי ניסויים..על המכונה. או שפשוט אומר למורה שלא הבנתי ושיסביר לי שוב.

בכל מקום זה כך --חייבים ללמוד לבד וכמה שיותר מהר ולא משנה מה יאמרו אחרים
חייבים להיות עצמאים.

הנקודת מבט שלך על החיים

נראת לי נורא עצובה ושלילית. כן יש מקום לסמוך על עצמך אבל אנחנו חיים בחברה.. אנחנו צריכים אנשים.
וכרגע אין לי יותר מדי כח נפשי או זמן לנהל איתך ויכוח על חשיבות המורה בעיני.
אז שיהיה לך בהצלחה ושבוע טוב

נשמע שנפלת על מורות לא טובות..

ובעיה שלך שאתה לא יכול לעשות הפרדה. מצטערת שנפלת על מורות גרועות אבל אני כן נפלתי על טובות ואני יודעת כמה זה משנה. וממש לא בשביל זה יש חברים בכיתה. חברים בכיתה הם חברים הם לא מורים.

לא אמרתי להסתמך על חברים

רשמתי שחייב להסתמך על עצמך בלבד.
ולא 80 אחוז מורה...

וזה "שנפלתי"על מורים לא טובים רק לימדו אותי ללמד את עצמי חומר שאני צריך
לבד,גם במקומות עבודה חדשים שמאוד רוצים "ניסיון" אני אומר יש ניסיון והסתמכתי על עצמי שאני ילמד מהר את העבודה ולבד.

ושוב חומר משעמם--כאשר הוא לא מובן..

גם לי יש לקות למידה רק שלא חושבת שהיא צריכה להיות

ואני חושבת שהיא קצת התגברה.
היום הסתכלתי בפורום מסויים והיו כתובים שם דברים פשוטים יחסית קצרים
ובעברית לא פילוסופיה גבוהה או משהו כזה והסתכלתי והמוח שלי כאילו
ירד עליו מחסום ולא ממש קלטתי מה אני קוראת והפשוט פשוט פשוט נהיה מסובך.
זה משהו די מוזר למען האמת מוזר מאוד

ככל שתעבדי על זה יותר ככה פחות תשימי לב ללקות

יש דרכים לתקן את זה.. זה המון מאמץ ומעייף אבל למשל בעברית כמעט ואין לי שגיאות. גם ביחס לאנשים בלי הפרעות למידה ובמיוחד ביחס לאנשים עם דיסלקציה ודיסגרפיה. פשוט כי קראתי הרבה הרבה הרבה. יש מיומנויות שאפשר לרכוש.. שעוזרים עם זה.

אולי...

אני חושבת אבל שזה מעיד שהאנרגיית חיים שלי מתבזבזת יותר מהר.
כי המחסום הוא מרגיש באיזור דומה שאני מרגישה כשהאנרגיה דולפת

עוד סיבה למה אני צריכה לצאת מהפורומים האנרגיה שלי כרגע לא בנויה באמת
לבזבוזים על דברים כאילו כנראה אני צריכה להשקיע רק בדברים חשובים

בדיוק. תשתמשי ברצון שלך לשנות

כדרייב לעשייה שלך. כמה שמניע אותך ללמוד חזק יותר על אף הקשיים הטכניים.

אהובה, כל קושי הינו הזדמנות.
לא רק עבורך, אלא גם עבור מורייך.
דברי עם המורה שקשה לך ללמוד ממנו, ותבדקו יחד איך ניתן לשפר כדי שתשיגי את המיטב.

למעלה