היורה מוירג'יניה

ניתן לראות כמה דברים

בבחינת חוכמה שלאחר מעשה. מימד עומק תלול מעובה, חדות, סיומים צרים, קווים ישרים וזוויות, כל אלה מורים על נחישות, תכליתיות, מיקוד והוצאה לפועל יעילה בלי לתת להפרעות ומכשולים לעמוד בדרכו. יש כאן קור רוח ואלימות נצורה, ומעניין שאין שום נתוני פוזה והסוואה ולא רואים חיפוש הצדקות. כלומר האיש מחובר לעצמו ולא טורח על הסוואה וטשטוש עצמו למען דימוי רצוי. קשה למצוא סימנים להשקפת העולם המנחה, לטירוף, לפגיעה בחברתו, להתאבדות, להיפך, רמת הסדירות הגבוהה יכולה לשקף את הכרעת הרצון והשקעת האנרגיות במימוש מטרותיו בחיים ושליטה בחולשות. כך שספק בעיני אם על סמך הכיתוב המועט ניתן היה להתריע על התפרצות ברוטאלית שכזו ולמנוע את תוצאותיה. רק רשמים

benda2109

New member
למישהו יש תמונה

יותר ברורה וגדולה של הכתב של היורה?

TIME4U

New member
הקשר בין הבריח העילי והאזור האמצעי

ולא קשור לשרשור. אודי. הסברת לא מעט על נושא הבריח באזור העילי ועדיין חסר לי המשהו הזה בכדי 'להינעל' על הנושא כמו שצריך. חשבתי על משהו ויהיה נחמד אם תביע את עמדתך בנושא (כמסייע/מנחה מיומן לתלמידים שמעוניינים להעשיר את ידיעותהם). אז אני מנסה להבהיר את עצמי ולעצמי ,בתקווה שתבין את כוונתי ותביא את המעוניינים לתובנות חדשות: בהנחה שנתקלתי בבריח עילי (סיום ל' שמרחיב ימינה) והנ"ל עשוי לשקף באותו כתב את השתחררות הכותב מדפוסי העבר תוך שמסגל לעצמו דפוס התנהגותי מסויים (בניגוד לכתבים שבהם הנ"ל יתברר כ 'קישוט' מול קיפוח באותו אזור במילים אחרות והנ"ל יתפרש אחרת), אז סביר להניח שאם נתבונן באזור האמצעי של הכתב, אז נמצא שם את מהות הקושי של הכותב ואת האופן בו הוא מנסה להתגמש ולסגל לעצמו דפוס הסתגלותי מסויים מול החברה והמציאות היומיומית (דבר שעשוי להתבטא בתבניות סימטריות/לא סימטריות כמו ריבועים/מרובעים/משולשים וכד'). האם כיוון המחשבה הזה נכון בכדי לנסות להבין חלק מההגיון שעומד אחרי היווצרות תופעת הבריח?

כי19

New member
התצלום אכן קשה להתרשמות,אבל מה שכן בולט

בכתב,זה הנחישות,העוצמתיות,האגרסיביות.בולט במיוחד הקו הגס והעבה שלו,פלוס זוויות נוקשות. אין איזה כתב יותר מלא ואיכותי ברשת?

sneakers

New member
ארחיב מעט את השאלה

בהקשר הנ"ל כיצד מפרשים (איך משפיע) איזור השבירה שיוצר הבריח. כלומר האם שבירה באיזורים התחתי, האמצעי, והעליון של האיזור העליון ניתנים לפירושים שווים או שונים? חג שמח

TIME4U

New member
אני הייתי הולכת על הרחבה בכיוון של

סוגי הבריח שאנו עשויים להיתקל בהם , והסימנים הגרפיים בקווים האנכיים/אופקיים שבאזורים האמצעי/תחתי שעשויים להבהיר את פרשנותם....פשששש...נושא ענק ורחב. ובקשר לסוגי השבירות שציינת סניקרס, אז משהו קטן ומהיר ממני בתקווה שיסייע: את השבירה באזור האמצעי יש לבחון אם מופיע בקו הפותח או המסיים, אם מרחיבה ימינה/שמאלה , האם הסיום גדום/שיפודי, האם התנועה כפוייה ועוד - הסימנים באזור האמצעי יצביעו לרוב על על מצבו הרגשי-חברתי ואופן הסתגלותו למציאות, וכאן צריך לבחון טוב את אופן היווצרות יסודות הצורה (קמר/קער/חוט/זווית) וההשלכות שלהן על הפרשנות. החנקה בקווים האנכיים - עשוייה להצביע על קושי בחיים האישיים, הדחקות. ואילו באזור התחתי- שם עשוייה להיות התפתלות , כיווץ, קיצור , קשת עורפית (מיימינה) כשאלה עשויים להצביע על אכזבות, חששות, הדחקות ,קשיים בתחום רגשי-יצרי-אינטימי ועוד. יום עצמאות שמח, תחגגו ותהנו, ביי.

sneakers

New member
ריקי כנראה של הבנת את שאלתי

לא התכוונתי לאיזור האמצעי (אגו) והתחתון (ליבידו) כי אם לתת האיזורים של האיזור העליון (סופר אגו) כאילו חלקו בקו דמיוני את האיזור הזה ל-3 תת איזורים.

אם הבנתי נכון את שאלתך

יש כאן שני נושאים שונים: האחד הוא גובה והתרחקותו של איזור זה מהמרכז, עם או בלי בריח, והאופציות המקובלות הם: נמוך, בינוני, גבוה, נישא/מזדקר. הפרשנות מתייחסת לנוכחותו ומשקלו של העלי ע"פ פרמטר ההתארכות. האם לכך התכוונת כאשר אתה מציין שבירה באיזור התחתי של האיזור העליון, התיכון שלו וכד' ? לניתוח הבריח עקרונות משלו שתופסים לגבי בריחים גם בשאר האיזורים אך כל פרשנות כזו נשענת בראש ובראשונה על הבנת משמעות האיזור העלי הטיפוסי לאותו כותב. מצאתי כנוח ( ריקי ) לבנות את הבריחים בהתאמה לפוטנציות השונות, אך במרוצת הזמן נוספו המון דגמים ייחודיים שלא חיוני להתאמץ לסווגם. מדובר בנושא רחב היקף במיוחד וקשה לצייד אנשים בהנחיות שיתנו פתרונות מדויקים. אופי התנועה והקו, סוג ועוצמת השבירה, רמת הניגודיות והתרשמות משאר מאפייני הכתב מתחילים להכניס אותנו לסוד העניינים. כך למשל: שבירה זוויתית חריפה מדי, תמיד תתפרש כהסתגלות בלתי גמישה ( שבירה ) ובריח שיתווסף לכך נועד לשפר דבר בעייתי. שבירה על תשתית מבוקרת קצובה מפנה אותנו לטיפוס ד', הרציונלי, האחראי ותכליתה להשתחרר מספקנות וזהירות שטבועים בו. אני מוצא את הכרת טיפוסיו של אודם כמסייעים לבחינה זו.. בלי להשתעבד. חג שמח

sneakers

New member
אודי, הבנת נכון ומדויק ../images/Emo24.gif

אם תואיל להרחיב מעט (ואולי קצת יותר). אכן כוונתי ל'שבירה' ע"פ הפרמטר ההתארכותי. המשך נפנוף נעים ביום חגינו.

על הפרמטר ההתארכותי וגווניו

ניתן למצוא חומר בספרות, כאמור, האפשרויות הם מקוצר/חסר, בינוני, מודגש ולמעלה מזה, ואני לא יכול כרגע לסקור בהרחבה את הנושא הזה. השבירה, הבריח, הקמר, וכל מה שניתן להיתקל בו בלתי אפשרי לסקור זאת. אולי ריקי יכולה להציג כאן לפנינו את המשמעויות של הבליטות בגבהים ובהפרשי ההתארכות השונים.

TIME4U

New member
אני אנסה לבדוק איך אני יכולה לתרום, אבל

רק אחה"צ/ערב אוכל להתפנות לזה.

TIME4U

New member
לא, זה לא יילך היום.

זה לא דבר שנשלף לי ככה מהזכרון, זה מאלץ אותי לעיין בחומר (וגם להעמיק) ולהעביר את זה נכון ואני ממש לא בראש לזה עכשיו, מצטערת...נצטרך לדחות את זה למועד אחר.

sneakers

New member
ארחיב מעט את השאלה

בהקשר הנ"ל כיצד מפרשים (איך משפיע) איזור השבירה שיוצר הבריח. כלומר האם שבירה באיזורים התחתי, האמצעי, והעליון של האיזור העליון ניתנים לפירושים שווים או שונים? חג שמח

למעלה