היורדים החדשים

היורדים החדשים

לא צריכים להתרגש מיאיר לפיד או עוזי דיין,הם הרי ממשיכי דרכו של מייסד העם אברהם אבינו...
עוד כמה שעות יקראו בבתי הכנסת:ויהי רעב בארץ וירד אברם מצרימה לגור שם כי כבד הרעב בארץ.
המצב הכלכלי היה קשה...
אגב נושא היורדים והדיון על מידת ציונותם,אני מבחין על עצמי שלמרות שהשתחררתי מהחינוך וההשקפה החרדית
ביחס לדת,אבל האנטי ציונות נשארה בי. (ואולי טוב שכך,שכן אני לא סובל את דת הלאומנות שהיא היא לדעתי אם כל חטאת והרגה הרבה יותר מכל דת שהיא). חשבתי שאולי זוהי הסיבה שאין הרבה יוצאים בשאלה שששים להתגייס. תחשבו על זה.

yellow feather

New member
הלאומנות אכן הינה אם כל חטאת וכו'

הצרה, שעם אחד (או מדינה אחת) לא יכול לקום ולהכריז חד צדדית שהוא פורש מהמשחק, כל שכן היהודים בישראל, כי ברגע שצה"ל יפורק כולנו נטבח.

האם אתה גם היית מסרב להגן על עצמך מול אדם שהיה מתנפל עליך בסכין שלוף?

ולגבי השטחים הקדושים והשליטה בעם אחר - הדרך היחידה להפטר מהם היא בקלפי, לא על ידי המנעות משרות
.

אישית, אני חושדת שאין הרבה יוצאים שמוכנים להתגייס כי רבים מהם יוצאים בגיל יחסית מבוגר לגיל הגיוס וכולם מפחדים מהשרות עצמו - מתוך זה שמעולם לא היכירו אנשים שהתגייסו בפועל ומאידך גדלו על סיפורי זוועה איומים ונוראים ואולי גם ראו סרטים אמריקאים על הצבא האמריקאי ( ממש לא דומה למה שקורה בצה"ל
).

כל זה נכון

אם אני אומר שהמדינה חיונית להמשכיות העם היהודי. כלומר, ציוני. אבל מי שלא חושב כך או שחושב שעצם ההמשכיות של העם כעם יהודי הוא לא דבר חשוב, אז המוטיבציה שלו לשרת נמוכה. ובאמת, יש בצבא דגש על חינוך לציונות ומור״ק. הם מנסים לחבר את החיילים לארץ ולאדמה. בכל מקרה, לא אמרתי שלא יכולות להיות עוד סיבות. בהחלט יתכן שאת צודקת

yellow feather

New member
המדינה חיונית לשמירה על חיי היהודים

כך לפחות אנו למדים מההיסטוריה.

אני לא יודעת אם שווה לפרט להתאמץ למען "המשכיות העם היהודי", אבל אני בטוחה לחלוטין שמאוד כדאי לפרט להתאמץ ע"מ להמנע מלהטבח ע"י הערבים, הוא עצמו, לא כל העם היהודי.
אני גם משוכנעת לחלוטין שאין לפרט היהודי עצמו שום אפשריות אחרות, כי אין מקום חף מאנטישמיות ואין שום חברה שתגן על היהודים שחיים בקרבה ואם יש מקום כזה הרי שהם לא יקבלו בזרועות פתוחות את כל מי שיתחשק לו לנתק את גורלו מגורל העם היהודי.
ולגבי התבוללות - לפעמים זה עבד, ולפעמים לא. כלומר, יהודים תמיד ניסו להתבולל, אלא שבמקרים מסוימים ההתבוללות לא הגנה עליהם ולא על צאצאיהם, הנאצים לדוגמה, השמידו גם מי שהיה יהודי רק לרביע.

לי נראה, שאין לנו הרבה ברירה.

כל זה נכון

אם אני אומר שהמדינה חיונית להמשכיות העם היהודי. כלומר, ציוני. אבל מי שלא חושב כך או שחושב שעצם ההמשכיות של העם כעם יהודי הוא לא דבר חשוב, אז המוטיבציה שלו לשרת נמוכה. ובאמת, יש בצבא דגש על חינוך לציונות ומור״ק. הם מנסים לחבר את החיילים לארץ ולאדמה. בכל מקרה, לא אמרתי שלא יכולות להיות עוד סיבות. בהחלט יתכן שאת צודקת

nini132

New member
מאיפה הנתון הזה

שאין הרבה יוצאים שששים להתגייס?
על איזה פלח גילאים מדובר?
כמה מתוכם התגייסו למרות חוסר הרצון והתחרטו?

-העמותה נגד זריקת נתונים לאויר-

GUN1

New member
אני עשיתי 3 שנים בגולני

ואני לא מצטער לרגע על זה.שם נכנסתי סופית לחברה הישראלית.
הכל פה במדינה זה קומבינות אז מה נעשה נעזוב הכל ונשכב בים?
זה מה יש טוב .רע .לא טוב למישהו שילך מפה.
לקטר הכי קל

כתבתי

מהיכרות עם אנשים. אני מכיר גם יוצאים שהתגייסו והשתחררו באמצע וגם כאלה שסיימו כקצינים,כך שלא הכללתי וממה שלי נראה הרבה מאוד יוצאים לא מתגייסים או לא מסיימים את השירות.

למעלה