היומן של רידל.

היומן של רידל.

מקרה היומן הוא מאוד יוצא דופן ולא הגיוני, אתם לא חושבים? זאת אומרת, הוא הורקרוקס והכל, הרבה יותר מסתם חפץ, אבל עדיין, מה מקנה לו את התכונה לחשוב ולפעול בכוחות עצמו? אז כן, משומרת בו חתיכת נשמה, אבל איך הוא מתגשם ועומד אל נגד עיניו של הארי, אמיתי ומוחשי בתור טום רידל, כשהוא רק זכרון? זה לא מסתדר לי.

קקטוסץ

New member
נפלאות הקסם.

הנשמה התקיימה באופן חופשי ובלתי-תלוי במטרה למלא את ייעודה. ראינו כבר שזכרונות הם דבר מוחשי מאוד וניתן להפוך אותם לדבר אמיתי של ממש. מטרת ההורקרוקס ביומן הייתה גם לפתוח את חדר הסודות ושכנה בו חתיכה מנשמתו של וולדמורט וזיכרונות ספציפיים מתוך מטרה מוגדרת ולכן התאפשר לו להיות גשמי.

קוסם

האופל הכי גדול במאה השנה האחרונה. כשפים כמו שמירת זכרון בחפץ קטנים עליו.

שאלה טובה...

גם לשאר ההורוקרוקסים, לטבעת, הקמיע וכו', יש יכולת כזו להעלות את טום רידל מחדש לחיים כמו שהיומן כמעט עשה? אולי זה בגלל שליומן הייתה מטרה נוספת- לפתוח את חדר הסודות מחדש ולהשלים את "טיהור" הוגוורטס. חג שמח!

בקשר ליומן

הארי שאל את דמבלדור מה כ"כ חשוב ביומן - דמבלדור ענה שהיומן מוכיח שוולדי הוא היורש של סלית'רין. איך היומן מוכיח זו?

Ayelet Potter

New member
כי זה היומן של טום רידל,

מהתקופה שבה הוא פתח את חדר הסודות. מה שמוכיח שהוא היורש של סלית'רין.

טום לא אמר את זה אח"כ

כשהוא נפגש פנים מול פנים עם הארי, בחדר הסודות? ביומן, אם אני לא טועה ואם כן תקנו אותי.., הוא לא ציין זאת.

ToryMaster

New member
כי רק היורש יכול לפתוח את החדר

וטום, גם כשהיה טום וגם דרך היומן - פתח את החדר.

super M star

New member
רגע..

היומן כמעט העלה את וודלי הילדון לחיים, זה כאילו מזה שזה הורקרוקס? ואם הוא היה עולה לחיים? היו שני וולדי כי ההורוקרוקסים רק נותנים שעם הנשמה של וולדי תגיע אל ההורוקרוקס הוא יוכל לחזור דרכם לא? מצתער עם השאלה הזאת חרושה..

למעלה