היום

היום

היום פגשתי באוניברסיטה את הסופר חיים באר.. דיברתי אתו על ספרו "עת הזמיר" ואמרתי לו שאני כותב סיפורים, הוא אמר לי שאשים לו בתא כמה מסיפוריי... יתכן ונוכל להביא אותו להתארח בפורום זה -הוא מכיר את חיי העדה הספרדית בירושלים. הייתי בשוק העירוני ושם ראיתי שהירקן (שאנחנו קונים אצלו מלפפון ובצל) שם שלט ובו כתוב: כאן מדברים לדינו הוא אמר לי כי זהו טריק למשוך קליינטים, הם ישאלו לפשר השלט ולפשר הלדינו, יפתחו שיחה ותוך כדי זה גם יקנו קילו עגבניות, חצי קילו פלפל...

avielss

New member
../images/Emo6.gif אולי הפגישה תביא איתה משהו

טוב ובקשר לירקן..אכל אותה המסכן

רותי ב.

New member
אביב,

היית מזמין אותו לקרוא את הסיפורים בפורום, היינו מסדרים לו את כל האוסף... ותזמין אותו להתארח, יכול להיות ממש מעניין. אם תרצה עוד פרטים לגבי אירוח, לכשזה יהיה רציני, תיצור איתי קשר. לגבי הירקן, פשוט אהבתי.... אתם יודעים, פעם היו שמים שלט מיוחד, בצבע ניאון כחול, בכל מקום )בתי עסק בעיקר, או אפילו בתים), שבו דוברה שפת האספרנטו... חשבתי על אותו רעיון שצריך ליישם גם לגבי הלאדינו...

רחילו

New member
בתיכון היתה לי

מורה להנה"ח שלמדה את שפת האספרנטו היא היתה כל כל נלהבת וכנראה לא היה לה עם מי לחלוק את ההתלהבות והתנדבה ללמד אותנו בביתה לאחר שעות הלימודים אני זוכרת שהתחלנו קבוצה של בין 8-10 תלמידים ולאט לאט התחלנו לנשור. היום אני מצטערת על כך.

revach

New member
אספרטנו

בואנוס דיאס, האם אספרטנו דומה לספניולית? ולמה את מצטערת, עד כמה שאני מבינה השפה לא תפסה תאוצה. האם ידוע לך באם מדברים באספרנטו? רשליקה

אסטרלו

New member
אספרנטו דומה מעט ללדינו,

כשבעקרון היא יותר לטינית. יש דוברי אספרנטו גם היום וקיים פורום אספרנטו בתפוז (כמו שלנו) והם נחמדים ביותר. ניתן גם ללמוד את השפה וגם להעזר בחברי הפורום.

רותי ב.

New member
רחילו....

מי מדרה סבייה אספרנטו, אי יו טנגו ליברו פור אמבזר לה לינגווה. (אמא שלי ידעה אספרנטו, ויש לי ספר ללימוד השפה) יש פה גם פורום חביב מאד, לשפה זו, וישמחו לעזור לך להזכר בה... אחד היתרונות לשפה הזו הוא הפשטות של הדקדוק, ובכלל של כללי השפה. נדמה לי שיש גם קורסים (לפחות פעם היו, והלכתי...) במקומות שונים בארץ.

רחילו

New member
קרידה רותי

יו וומרקאר אל ליברו דה אספרנטו אגורה טנגו מונצ'ו טיימפו אי פואדו סטודיאר אל אספרנטו סולה (וכך גם אסגור מעגל) אני סיפרתי על המורה שלי (מתקופת ה"דינוזאריום") ואז מאוד הערצתי אותה כי היא דיברה על שפה שבודדים מאוד למדו אותה והיא היתה אשה מיוחדת. כנראה שגם אמך

angelici

New member
אביב,,,, הוא משלנו?../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

האם הוא דובר השפה,או משכיל דרכה? אם כך,בכבוד רב נשמח לארח אותו אצלנו העונג כולו שלנו.

למעלה