היום

היום

צד אותי בערמה איזה מפיץ מלוכלך של הרבלייף. אם הייתי יודע שזאת הרבלייף- לא הייתי נוסע בשני אוטובוסים ומפסיד שעות שינה יקרות. אבל החרא ניצל את תמימותי וכשגליתי שמדובר בשיקוץ הזה- היה מאוחר. בעצם לא, אבל תעצומות הרוח הנדרשות לי על מנת לפגֹע באדם מספיקות לי רק לטריקת טלפון או להקלדת הודעה מלוכלכת ומעליבה בפורום. לסובב לו לפרצוף את התחת שלי לא יכולתי. בדרך חזרה שקעתי (מה שאני עושה לעתים יותר ויותר נדירות בזמן האחרון (שקרן שכמוני!)) במחשבות אודות החרטה, ההתחזות, ה"לא שקר, אלא טריק שיווקי" שסרחונם מלא עולם. ראיתי את אותותיהם בכל: בשלטי הפרסומות, בבגדי הנשים סביבי, בשלטי החנויות, בבטן המכווצת-במכוון של עצמי, בכל מכל כל. הבנתי בפעם האלף עד כמה התחמרנתי בתקופה האחרונה וש"למדתי גם אני לשקר". איי, אילו יכלתי להעיף את כל זה לעזאזל ולחזר להיות אותו בחור לא-מסובך (אבל מתוסבך, וזה לא) גמלוני וחולמן שהייתי בגיל 17.5. אבל אז יאכלו אותי וירקו את החרצן ואת הזג... וואָס טוט מען, וואָס?!

avidadon

New member
שמת לב לכותרת של ההודעה

הקודמת שלי? ("אתמול")... ולעצם העניין: ת-ז-ה-ר- מהנוכלים האלו, אנשים שמתעצלים לעבוד ומנצלים את תמימותם של אנשים אחרים כדי להרויח על גבם כסף. אפשר להבין מנוסח ההודעה שמדובר במלוכלכים האלו.. סגנונות כמו "5 מליון שקל בשעה" או "כסף קל מהבית" או התנסחויות מתחכמות יותר כמו "דרושים צעירים לבניית מערך כח אדם רב שלבי", תאמין לי גם אני לפני 3 שנים הגעתי להרבלייף, למזלי ברחתי משם לפני שהם הספיקו לזבל לי את המח עם דברי הכזב שלהם....

שמתי לב.

ואת מה שאתה אומר אני יודע. שאלתי משהו אחר שלמען האמת לא נראֶה לי שיש עליו תשובה מספקת (אולי אחזור באמאמא של השאלה?)..

avidadon

New member
ריחפתי מעל ההודעה שלך,

ראיתי "הרבלייף" וזה העלה לי את כל הפיוזים. הממ.. אני חושב שכולנו פחות או יותר משתמשים בטכניקות שיווקיות על מנת את..... עצמינו! אם זה בראיונות עבודה, בדייט, או סתם להרשים בחורה\בחור\אדם שאנו מעוניינים בו. זה לא רק אנחנו המבוגרים, כל ילד יודע שכדי לקבל מאמא עוד ממתק הוא יצטרך להשתמש במנגנונים המוכרים שתמיד עובדים: מסכנות, חנפנות, חיוך.. תחשוב על כל אותם עסקים, אם הם לא יפרסמו את עצמם בדרכים האלו איך הם יתקיימו? מאחורי כל השלטים האלו עומדים אנשים שעובדים וצריכים להביא כסף הביתה, וזו דרך לגטימית ביותר לשווק את עצמם. יש הבדל מהותי בין שיווק מוצר, לבין נוכלות מהסוג השפל של הרבלייף..

גם על זה חשבתי.

וחלילה, לא קיטלגתי אותם באותו סעיף-משנה. רק באותו פרק. "לגיטימי". זה מזמן מקנן לי במח, אלא שהואיל ולא נסחתי לזה עדין הזבר מניח-דעת-סובבים לא אמרתי את זה בקול. ועדין אין לי את הניסוח הנכסף אבל קבל: לגיטימיות יכולה להיות קנה המדה שלך רק אם המוטו שלך הוא "הבו ונהיה אמבות". ככה. אם הבנת- אתה יודע למה התכונתי, אם לא- דלג הלאה.

avidadon

New member
זה כבר נושא אחר,

אם אתה מרגיש שהפרסומות לא מדברות אליך או מזלזלות באינטלגנציה שלך (מה שנפוץ בערוץ 2 ששם הסקס מוכר כל דבר) פשוט (כמה צפוי..) -תתעלם! זאת לא הבעיה שלך שלפרסומאים אין רעיונות יצירתיים יותר מאשר לצלם בחורה עם חזה שופע, כדי שתמכור ..הממ אני יודע...פסטה ברוטב פיצה (או ההיפך?)

Неиспо&#1

לפני רגע אני אומר לך שלא הצלחתי לנסח הזבר, ואתה מבקש שאסביר. שוין, תמיד חשבתי שעדיף שאשתֹק. אולי אם הייתי שותק על-אמת היו לי יותר חברים...

Le Fay

New member
הי, זה ממש אצילי ותמים מצידך להניח

שדווקא זה מה שיפריע למישהו שמתלונן על זיוף...
אבל גם מי שמבטאים תיעוב ביחס ל"זיוף" בתרבות, לא בדיוק יוצאים לשרוף דווקא את חזיות הפוש-אפ. הערכה אישית שלי: זה היה "היום" של אתמול - והיום יום חדש (בקיצור: יש לזה פחות קשר לאופי הפרסום בזמננו, ויותר לרוח הנכאים הרוסית).

Le Fay

New member
נההה בעין. רוצה לומר שעכשיו אחרי

שיצתה שמש, זה עוד מפריע לך כמו אתמול? חוצמיזה מ´כפת לך, אני אתחנף אליך ביום אחר.

למעלה